Cyrkularność w branży HORECA cz. 3 - FOR Talks
cyrkularność horeca

Cyrkularność w branży HORECA cz. 3

W dobie ograniczeń i zmienności w łańcuchach dostaw, wzrostu cen produktów, kosztów energii i pracy oraz wyzwań związanych z gospodarką odpadami, potrzebne jest nowe podejście do prowadzenia i rozwoju biznesu restauracyjnego oraz organizacji w sektorze Horeca.

Na rynku są przykłady liderów, którzy dążą do budowania świadomości poprzez integrowania zasobów i różnych interesariuszy odpowiedzialnych za poszczególne etapy łańcucha dostaw żywności. Liderzy, którzy tworzą społeczność wokół organizacji, biznesu, by walczyć z wyzwaniami i myśleć przyszłościowo budując scenariusze na wymagającą przyszłość.

Podczas dyskusji panelowej w 3-cim z serii paneli we współpracy z partnerami EIT Food i Rebread nasi goście przedstawili swoje perspektywy, praktyki i podejście w kontekście obiegu zamkniętego w branży Horeca, strategii gospodarowania odpadami i zrównoważonego rozwoju na różnych poziomach: od biznesowego, przez ludzi (pracowników, partnerów, gości) po zarządzanie i administrację.

Podsumowaliśmy je w formie infografiki, którą publikujemy dla inspiracji liderów branży Horeca do zmiany podejścia do prowadzenia biznesu i włączenia idei GOZ do swoich działań poprzez bycie częścią społeczności czyniących świat branży Horeca lepszym i bardziej odpornym:

 

Dziękujemy prowadzącym:

Ewie Rzeszowskiej z EIT Food i Katarzynie Młynarczyk (reprezentującej Rebread – Małopolskiego Lidera GOZ 2022 i Handelek) oraz gościom: Markowi Cynowskiemu (Rebel Tang), Filip Lundin (Sopkoket) i Carlosowi Henriques z Restauracji Nolla.

Zapisz mnie do newslettera FOR (możesz się wypisać w dowolnym momencie). Zaznaczenie oznacza akceptację regulaminu,