Kraków, który w 2019 roku ogłoszony został Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej, przyciąga branżę na kolejne wydarzenie. Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & Art & Technology” to spotkanie, które już 25.10 odbędzie się w Centrum Kongresowym ICE. Mózgowa percepcji smaku, sztuka kulinarna, turystyka gastronomiczna oraz nowe technologie w żywieniu to tylko niektóre z tematów, które uczestnicy będą mogli zgłębić podczas wydarzenia. FOR Solutions jest patronem medialnym wydarzenia.
- Do jakiego stopnia możemy wpływać na smak?
- 18 gwiazdek Michelin – food & wine – doświadczenie, pasja, sztuka!
- Autorytety branży turystycznej a rozwój gastronomicznych destynacji w aspekcie Przewodnika Michelin – zależność między rozpoznawalnością w rankingach, a dynamiką rozwoju gastronomii regionu.
- Dokąd zmierzamy – eksperci spółek food-tech o trendach w obszarze alternatywnych systemów rozwoju świata.
Jacy branżowi eksperci pojawią się na scenie?
Podczas spotkania, na scenie pojawią się autorytety reprezentujące polską i międzynarodową scenę kulinarną, a wśród nich: Elena Arzak, Paco Pérez, Sara Pérez, Martin Berasategui, Juan Luis Fernandez, Wojciech Modest Amaro, Maciej Dobrzyniecki, Ola Lazar, Patrycja Siwiec.
Więcej informacji na stronie: https://food-art-tech-kongres.pl/