Od cywila do szefa kuchni.
Wiemy, że na zmianę nigdy nie jest za późno. Branża kulinarna to miejsce, gdzie odnajdują się ludzie potrzebujący wolności. Warto jednak uważać aby nie przesadzić i zmianę zaplanować z biznesowa mądrością i stopniowo. Najpierw nauka u kogoś, staż, rozwój a na końcu własna restauracja. W innym przypadku wymarzona wolność zamieni się w finansową pułapkę, jaką jest restauracja.
Nie tylko stracimy gigantyczne pieniądze włożone w otwarcie nowego rozdziału w życiu, ale również wiarę we własne siły. Bo każdy człowiek potrzebuje sukcesu a nie każdy umie podnieść się z porażki i pójść dalej z poczuciem odebrania kolejnej życiowej lekcji.
Historia Kobusa daje wiarę, że się uda. Podobnie jak historia Maliki, Bogdana Gałązki, Agaty Wojdy…
Cała historia na ▶️ Finedininglovers.com (w jęz. angielskim).