Cienka czerwona linia w gastronomii... - FOR Talks

Cienka czerwona linia w gastronomii…

Biznesowa platforma gastronomiczna MADE RESTAURANT po raz drugi zawita do Krakowa już 18 czerwca. Spotkanie odbędzie się pod hasłem „BĄDŹ 3 KROKI PRZED I ZARABIAJ”, po to aby uczestnicy wspólnie przekroczyli magiczną czerwoną linię dochodowego zarządzania restauracją.

 

“Zaangażowanie, wysoka frekwencja, świetne oceny merytoryczne i organizacyjne uczestników zeszłorocznych spotkań organizowanych w kilku polskich miastach utwierdziły nas w konieczności rozwijania tej nowatorskiej, biznesowej platformy edukacyjnej – MADE RESTAURANT. Jej celem jest wymiana wiedzy i networking na poziomie lokalnym. To jedyny taki cykl wydarzeń gastronomicznych w Polsce i jedyna okazja do analizy naszego biznesu na poziomie regionalnym” tłumaczy organizatorka wydarzeń Agnieszka Małkiewicz.  

 

Po serii wydarzeń w Warszawie, Krakowie, Gdańsku i Wrocławiu w 2017 roku obecny rok będzie równie intensywnym rozwojem platformy. Tegoroczny cykl pod hasłem „Bądź 3 kroki PRZED i zarabiaj” rozpoczął się w Poznaniu, a już w czerwcu do wymiany doświadczeń przystąpią najbardziej aktywni praktycy gastronomii w Małopolsce. Na scenie MADE RESTAURANT wystąpią eksperci, których firmy i restauracje wyróżniają się na rynku m.in.: Andrzej Rachwalski (Z Ust do Ust, Bajzel, Klubokawiarnia Pozytywka, PIK), Renata Targosz (Zakładka), Szymon Cieśla (Mercy Brown), Grzegorz Wejer (Winne Pola) oraz wielu innych, którzy wymienią się technikami zarządzania zespołem, kontroli finansów, zwiększania sprzedaży i budowania skutecznego marketingu. Drążąc temat okazuje się, że po drodze do sukcesu w tej branży musi być coś więcej…

 

Jeden z najskuteczniejszych polskich restauratorów Radosław Fronc, psycholog z wykształcenia, odkrywa w rozmowie z MADE nowe oblicze gastronomii „Biznes, w którym pracuję, całe to przedsiębiorstwo, całe to wydarzenie z tymi w większości przemiłymi ludźmi, bardzo młodymi najczęściej, to jest nieustający proces. Można nawet powiedzieć, że to jest biznes, który wymaga terapeutyzowania cały czas.” Wkrótce cały wywiad ukażę się na http://madetalks.pl/

 

Jednak motto najbliższej edycji brzmi: „Biznes każdej firmy zaczyna się i kończy na mocnej analizie. Jeżeli firma nie umie wyciągnąć wniosków z faktów dotyczących własnej działalności i decyzje podejmuje jedynie na powierzchownych informacjach i intuicji, w ostatecznym rozrachunku zapłaci za to wysoką cenę.” [Bill Gates].

 

Licząc, analizując i wnioskując uczestnicy przekonają się,  jaka jest więc droga i kiedy się przekracza tą czerwoną linię między marzeniami, a dochodowością “romantycznego” biznesu jakim jest restauracja. Program spotkania oparty będzie przede wszystkim o case studies i analizy finansowe poszczególnych działań. Przedstawione zostaną dane, fakty, wyliczenia i dobre praktyki w gronie tych, którzy odnoszą sukcesy w Polsce Południowej.

 

Pełna lista ekspertów i partnerów oraz program krakowskiej edycji MADE Restaurant dostępny jest na stronie (https://maderestaurant.pl/krakow/).

Partnerem Organizacyjnym najbliższego spotkania jest Café Manggha  oraz Modern Catering, którzy zapewnią nie tylko wsparcie techniczno-organizacyjne, ale również okazję do nieformalnego networkingu podczas After Party.

 

Partnerami biznesowymi MADE Restaurant Kraków 2018 zostali: Kruszwica, Badoit, Evian, Aviko,  Winterhalter, Liebherr, Illy, Winne Pola, Skarby Serowara, Gastronomiczna Grupa Zakupowa, Bidfood Farutex oraz mprofi.pl.

 

Patronat medialny objęli: magazyn Kuchnia, Restauracja pismo biznesu gastronomicznego, magazyn Hotelarz, Poradnik Restauratora, Akademia Kulinarna, Klub Szefów Kuchni, Restaurant Week, Noble Concierge, a także portale papaja.pl, NewsGastro.pl oraz have a bite.

 

*

Organizatorem wydarzenia jest zespół profesjonalistów MADE (www.madesolutions.com.pl) wyspecjalizowanych w organizacji kampanii, wydarzeń oraz projektów edukacyjnych i doradczych w branży HORECA. Agnieszka Małkiewicz, Zarząd MADE (specjalizacja marketing i PR) i Katarzyna Derdzińska, Zarząd MADE (specjalizacja HR, psychologia i rozwój biznesu) łączą siły z liderami branży, tym razem w Polsce Południowej.

 

Więcej informacji na temat programu wydarzenia i prelegentów:

https://maderestaurant.pl/platforma-gastronomiczna-krakow-2018/

Biznesowe Spotkanie Gastronomiczne „Bądź 3 kroki PRZED i zarabiaj”  

18.06.2018 godz. 09.00

Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha, ul. M. Konopnickiej 26, 30-302 Kraków

 

*

Od Made Food & Horeca Solutions  

Jesteśmy zespołem wyspecjalizowanym w budowaniu przewagi rynkowej naszych klientów i rozwoju biznesu w branży HORECA. Wspieramy naszych partnerów (restauracje, hotele i dostawców) w rozwiązywaniu problemów w zakresie zarządzania ludźmi (HR), podpowiemy, jak zwiększyć obroty (Rozwój biznesu) i znamy sprawdzone sposoby, jak skutecznie przykuć i utrzymać uwagę ich klientów (Marketing).  Wyróżnia nas dogłębna znajomość trendów oraz branży w Polsce i na świecie, sieć kontaktów oraz bezpośredni dostęp do wiedzy naszych ekspertów – najskuteczniejszych praktyków i biznesmenów na rynku HORECA. Sprawnie łączymy wiedzę i praktykę z obszarów HR, Marketing & PR, rozwoju biznesu i sprzedaży. Gdy przystępujemy do kreowania rozwiązań myślimy strategicznie i procesowo, dążymy do synergii.

 

MADE RESTAURANT to m.in. cykl spotkań lokalnych oraz rozmów z liderami restauracji i biznesów gastro na terenie całej Polski. Za cel stawiamy profesjonalizację branży i biznesowy wzrost zaangażowanych uczestników. W 2018 roku po raz kolejny odwiedzimy Kraków, Warszawę, Poznań, Trójmiasto i Wrocław. Poprzez działania ogólnopolskie podejmujemy się kreowania wzorców, zapewniamy dostęp do wiedzy najlepszych na rynku praktyków oraz stosowanych przez nich dochodowych rozwiązań i dobrych praktyk biznesowych. Zachęcamy do dialogu restauratorów, dostawców, szefów kuchni, managerów i kelnerów.

 

MADE SOLUTIONS: http://madesolutions.com.pl/

MADE PROGRESS: http://madeprogress.pl/

MADE RESTAURANT: https://maderestaurant.pl/

MADE TALKS: http://madetalks.pl/

Zapisz mnie do newslettera FOR (możesz się wypisać w dowolnym momencie). Zaznaczenie oznacza akceptację regulaminu,