Bycie bardziej zrównoważonym jest obecnie jednym z najważniejszych działań, jakie należy podjąć w sektorze Horeca. Nowe pokolenie klientów, gości, partnerów potrzebuje bardziej zrównoważonego podejścia do środowiska, logistyki, jedzenia, produkcji, zarządzania zespołem. Potrzebuje także nowych liderów, którzy będą bronić tych wartości i wdrażać je w codzienne działania. Budowanie bardziej odpornego, przystępnego i atrakcyjnego miejsca dla wszystkich interesariuszy. Czy odpowiedziałeś już na pytanie, dlaczego zrównoważony rozwój jest ważny dla Twojej restauracji/hotelu?
Razem z EIT Food i Rebread przygotowaliśmy specjalną makietę, która jest efektem pracy ekspertów i została przedyskutowana i wspólnie wypełniona podczas konferencji Made For Restaurant 2021. Materiał jest częścią podsumowania serii paneli dyskusyjnych i warsztatów w zakresie Cyrkularności i Zrównoważonego rozwoju w branży Horeca.
W tworzeniu materiału brali udział specjalni goście:
Jakub Emanuel Malec, AccorInvest
Bent Egberg Mikkelsen, University of Copenhagen
Irina Bothmann, Rub & Stub TOURS
Maria Abrahamsen, Rub & Stub TOURS
Tomasz Tracz, szef kuchni, ReBread
Mikołaj Bator, Zakwasownia
Magdalena Bator, Zakwasownia
Nela Kręglicka, Kręgliccy Restauracje i Catering
Ewa Malika Szyc-Juchnowicz
Katarzyna Młynarczyk, Handelek, ReBread, Socjomania
Ewa Rzeszowska, EIT FOOD