The Best Chef to projekt, którego celem jest prezentowanie i przybliżanie szerszemu gronu sylwetek najlepszych Szefów Kuchni na świecie. Dzięki temu międzynarodowemu konkursowi najlepszych Szefów Kuchni wybierają inni szefowie, dziennikarze i fotografowie kulinarni z całego Świata. W tym roku konkurs zmienił formułę i zamiast trzystu najlepszych, typuje setkę. W połowie marca The Best Chef ogłosił współpracę z FOR Solutions. Szczegóły tej współpracy ogłoszone będą podczas krakowskiej konferencji MADE FOR Restaurant 12 kwietnia.
“Przyświecający nam cel profesjonalizacji i ciągłego rozwoju branży gastronomicznej zaowocował nową, ekscytującą współpracą. The Best Chef to koncept integrujący i inspirujący gastronomiczne środowisko do rozwoju. Prezentuje i promuje haute cuisine i najlepszych światowych szefów kuchni poprzez kanały digital marketingu. Podejście do kwestii edukacyjnych, promowania wybitnych jednostek oraz integracji branży jest nam szczególnie bliskie, dlatego bez wahania podjęliśmy współpracę z The Best Chef, która niebawem zaowocuje interesującymi wydarzeniami” – mówi Agnieszka Małkiewicz, Prezes FOR Solutions.
Więcej szczegółów na temat współpracy z The Best Chef FOR Solutions przedstawi 12 kwietnia podczas swojej konferencji MADE FOR Restaurant w Krakowie. Tematem przewodnim konferencji będą innowacje w gastronomii, prezentowane na różnych płaszczyznach (ludzie, technologie, trendy, inspiracje) przez wybitnych ekspertów podczas prezentacji i warsztatów. Gościem specjalnym wydarzenia będzie Ana Roš, najlepsza szefowa Kuchni na Świecie.
Więcej informacji na temat konferencji znajduje się na stronie internetowej:
http://forsolutions.pl/konferencje-gastronomiczne/made-for-restaurant-krakow-2019/
***
The Best Chef to platforma zrzeszająca najwybitniejsze kulinarne talenty z całego świata. Podczas organizowanej corocznie gali The Best Chef Awards, ogłoszonych zostanie 100 najlepszych Szefów Kuchni, którzy w nowatorski sposób wpływają na kształt obecnej gastronomii. Tegoroczna edycja odbędzie się 23 i 24 września w Barcelonie, gdzie podczas dwóch dni celebracji, śmietanka kulinarnego świata pozna nowe gwiazdy haute cuisine.
W tym roku na gali zadebiutuje również Food Meets Science – nowy projekt The Best Chef Awards, który łączy naukę ze sztuką gotowania. Naukowcy oraz specjaliści w dziedzinie gastronomii przedstawią jak nasz mózg wpływa na wybór jedzenia.
Długofalowa współpraca z The Best Chef rozpocznie się podczas czerwcowej edycji konferencji MADE FOR Restaurant we Wrocławiu. Chcąc skrócić dystans między Polską i resztą kulinarnego świata, przy okazji wspólnych działań przewidujemy konkursy, podróże dla uczestników naszych konferencji oraz okazje do inspiracji i nauki od najważniejszych postaci sceny kulinarnej.
Szczegóły dotyczące kolaboracji z The Best Chef przedstawi Joanna Ślusarczyk – Dyrektor ds. Komunikacji i Wydarzeń The Best Chef Awards. Nie przegapcie tej okazji i bądźcie z nami na konferencji MADE FOR Restaurant 12 kwietnia w Krakowie!
Oficjalna strona: www.thebestchefawards.com