Długo wyczekiwany, autorski PROGRAM MADE PROGRESS startuje już 2 października tego roku. Mówimy o kameralnym, elitarnym programie rozwojowym dla menedżerów i właścicieli restauracji. Twórczynią projektu jest Katarzyna Derdzińska, Partner MADE – wieloletni konsultant HR i rozwoju biznesu, która zaprosiła do projektowania systemu najskuteczniejszych polskich restauratorów, menedżerów i szefów kuchni.
Więcej na: madeprogress.pl
Kilka lat doświadczenia w branży, rok prowadzonych badań jakościowych wśród restauratorów, 365 dni ciągłej i uważnej obserwacji rynku i prowadzonych analiz pozwoliło zespołowi MADE Solutions nie tylko zdefiniować główne obszary problemowe, ale również przygotować rozwiązania.
Nasze badania pokazały, że główne wyzwania to zarządzanie personelem, budowanie marki restauracji i marki pracodawcy, zapewnienie wyróżniającej obsługi i tworzenie unikalnego doświadczenia klienta, jak również wzrost sprzedaży. Do najbardziej uciążliwych problemów z którymi w codziennej pracy konfrontowani są restauratorzy należy skuteczna rekrutacja, sprawne wdrażanie do pracy, budowanie zaangażowania pracowników, komunikacja z młodym pokoleniem, czyli tzw. millenialsami i budowanie trwałych relacji z nimi.
W odpowiedzi przygotowaliśmy autorski PROGRAM MADE PROGRESS – kameralny program rozwojowy dla menedżerów i właścicieli restauracji. Skierowany jest do osób, które myślą aktywnie o rozwoju i podnoszeniu dochodowości swojego biznesu poprzez skuteczne zarządzanie personelem. Program został przygotowany w oparciu o wiedzę i doświadczenie konsultantów MADE, ale również najlepszych polskich restauratorów, menedżerów i szefów kuchni. Wykorzystuje wiedzę z zakresu HR, marketingu i PR oraz psychologii biznesu.
Jest to pierwszy taki program, który daje praktyczne rozwiązania największych problemów, z jakimi borykają się pracodawcy w polskiej gastronomii. Warsztaty MADE PROGRESS dostarczają odpowiedzi na pytania jak przyciągnąć, utrzymać i zaangażować najlepszych pracowników na rynku HoReCa. Aktywny udział w nich gwarantuje poczucie pewności, wiedzy, kompetencji i pomysłów jak zmotywować swój zespół do pracy, aby utożsamiali się z daną restauracją, aby polecali ją jako miejsce pracy oraz jako miejsce, w którym warto bywać.
Bezcenną wartością dodaną programu jest możliwość rozmowy w gronie praktyków, wymiany doświadczeń, dzielenia się pomysłami i wspólnego kreowania pomysłów. Efektem są nie tylko liczne inspiracje, ale wypracowane rozwiązania i narzędzia.
MADE PROGRESS w pigułce:
- 4 kameralne sesje w gronie praktyków- restauratorów, menedżerów restauracji, szefów kuchni
- warsztaty, prelekcje, dyskusje z ekspertami, konsultacje indywidualne
- platforma do wymiany doświadczeń i dzielenia się wiedzą
- kreatywna przestrzeń do wypracowywania nowych metod działania i zarządzania
- dostęp do specjalistycznej wiedzy, pakiet materiałów edukacyjnych, zestaw narzędzi HR wraz z zadaniami do implementacji we własnym przedsiębiorstwie
*
Katarzyna Derdzińska – przez 8 lat związana z firmą doradczą Aon Hewitt, w której pełniła rolę Dyrektor Programu Najlepsi Pracodawcy w Polsce, Lidera Oferty Talent & Engagment, a w końcu Dyrektora ds. Rozwoju Biznesu. W ostatnich latach pełniła rolę Dyrektora Personalnego. Od ponad 10 lat specjalizuje się w projektach z zakresu budowania zaangażowania pracowników, integrując perspektywy zarządów/właścicieli/ sponsorów, menedżerów i pracowników. Realizowała również projekty z zakresu podnoszenia efektywności organizacyjnej, mapowania procesów biznesowych, komunikacji wewnętrznej oraz zarządzania zmianą. Jest absolwentką Akademii Ekonomicznej w Poznaniu oraz ESCP-EAP European School of Management w Berlinie, gdzie uzyskała tytuł Diplom-Kauffrau z zakresu Biznesu międzynarodowego. Ukończyła Program The Art and Science of Coaching w Szkole Coachów Erickson College / Wszechnicy Uniwersytetu Jagiellońskiego.
*
O MADE Food & Horeca Solutions (www.madesolutions.com.pl)
Jesteśmy zespołem wyspecjalizowanym w budowaniu przewagi rynkowej naszych klientów i rozwoju biznesu w branży HORECA. Wspieramy firmy w zakresie zarządzania ludźmi, marketingu i rozwoju biznesu. Wyróżnia nas dogłębna znajomość trendów oraz branży w Polsce i na świecie, sieć kontaktów oraz bezpośredni dostęp do wiedzy naszych ekspertów – najskuteczniejszych praktyków i biznesmenów na rynku HORECA. Przystępując do kreowania rozwiązań myślimy strategicznie i procesowo, dążymy do synergii. Dzielimy się wiedzą oraz doświadczeniem własnym i naszych ekspertów-praktyków poprzez portal MADETALKS.PL.
*
Kontakt
Jeśli masz wątpliwości czy warto, lub czy Program jest adekwatny w Twojej sytuacji, zapraszamy do kontaktu:
Katarzyna Derdzińska, twórca Programu, Partner MADE, kd@madesolutions.com.pl