INNOWACJE – PROWOKACJE to wieczorny koktajl, którego bohaterami będą opowieści i przekąski 6 wybitnych szefów kuchni, prowokacyjne drinki od 3 doskonałych krakowskich barmanów oraz wina i sery – znany i popularny duet zaaranżowany przez znawców tematu. Na spotkanie zapraszamy 12 kwietnia 2019 r. z okazji specjalnej edycji konferencji MADE FOR RESTAURANT w Krakowie, organizowanej we współpracy z Miastem Kraków, które w 2019 roku zostało ogłoszone Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej. Szczegóły dostępne pod linkiem: http://forsolutions.pl/konferencje-gastronomiczne/koktajl-party-krakow-12-04-2019/
W ciągu 3 wieczornych godzin damy ponieść się emocjom i prowokacjom łącząc jedzenie, wino i koktajle. Przeanalizujemy kulinarne trendy i innowacje oraz oddamy się wciągającym dyskusjom i networkingowi w gronie przyjaciół, najprężniejszych przedsiębiorców i mediów branżowych.
Nasi partnerzy, szefowie kuchni oraz barmani przygotują Innowacje – Prowokacje – Degustacje , których będzie można spróbować w trzech różnych sekcjach:
- FOOD – przystawki i opowieści przygotowane przez 6 wybitnych szefów kuchni
- Zbigniew Kłyś (Masters Catering)
- Bartosz Peter (Instytut Kulinarny Transgourmet)
- Patrycja Stefanów-Kot (Restauracja Koncertowa)
- Michał Stężalski (Szara Gęś)
- Marcin Sołtys (Filipa 18 Food Wine Art)
- Oskar Zasuń (Słodkości by Oskar Zasuń Chef)
- WINO i SERY – Odpowiemy na pytanie – Czy ten duet to rzeczywiście „zgrany zespół”? Degustacje innowacyjnych i tradycyjnych win oraz serów wyselekcjonowanych przez naszych partnerów – Wine Direct oraz Skarby Serowara.
- DRINKI – nieoczywiste drinki oraz sztuka miksologii przedstawiona przez 3 wybitnych barmanów
- Andrzej Rachwalski (Z Ust do Ust)
- Dominik Ubysz (Le Scandale)
- Tomasz Źródłowski (Mercy Brown)
Startujemy 12.04.2019!
Godz. 19:00 – 22:00
Centrum Kongresowe ICE
Dla osób, które będą uczestnikami konferencji MADE FOR Restaurant – niespodzianka i WSTĘP WOLNY.
Nie wszystko stracone dla pozostałych! Jeśli chcesz poczuć siłę networkingu i oddać się prowokacyjnym degustacjom, możesz do nas dołączyć.
Kup bilet wyłącznie na wieczorny koktajl w cenie 150 zł/netto.
Uwaga! Bardzo ograniczona ilość miejsc.
Więcej szczegółów już wkrótce!
***
ORGANIZATOR
FOR Solutions
FOR Solutions to agencja komunikacji i kreowania wydarzeń dla branży HORECA. FOR Solutions to parasolowa marka dla działań PR i marketing dotychczas prowadzonych pod flagą MADE.
To właśnie marketing i PR stanowią 80% pracy i 100% doświadczenia, które agencja wykorzystuje, pomagając budować swoim Klientom silne marki, tak firmowe, produktowe jak i osobiste. Wspólnie z Klientami z branży HORECA poszukiwane są wyróżniki definiujące ich działania jako innowacyjne i inspirujące branżę. Następnie są one opakowywane w przemyślane projekty komunikacji.
W swojej codziennej pracy agencja FOR buduje strategie marketingowe, zajmuje się działaniami PR, obmyśla niestandardowe wydarzenia, inicjuje spotkania i buduje relacje, które pozwalają Klientom rozwijać ich biznes. W tym celu stworzono MADE FOR Restaurant, cykl biznesowych spotkań, które będą rozwijane z jeszcze większą determinacją pod parasolem marki FOR.
FOR Solutions kładzie nacisk na integrację branży. Projektuje wydarzenia tak, by stwarzać przestrzeń do networkingu oraz wymiany doświadczeń i inspiracji. Dlaczego? Bo wg FOR Solutions HORECA to przede wszystkim ludzie. A agencja FOR to miejsce, gdzie wychodzi się poza granice standardowych działań marketingowych.
WSPÓŁORGANIZATOR
Miasto Kraków – Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej 2019
Od wielu lat czołowa polska marka miejska na rynku międzynarodowym, odwiedzana rocznie przez kilkanaście milionów odwiedzających, w 2019 roku prezentuje nowy wizerunek: centrum dziedzictwa kulinarnego i kultury gastronomicznej. Przyznane po raz pierwszy przez Europejską Akademię Gastronomiczną wyróżnienie jest okazją do promocji bogatej kulinarnej przeszłości miasta, nierozerwalnie związanej ze bogato zastawionymi stołami polskich królów i krakowskich mieszczan, ale także dynamicznej współczesnej gastronomii, kreowanej przez pracujących tu uznanych szefów i restauratorów poszukujących nowej drogi do prezentacji kuchni polskiej. Wyzwaniem jest szerokie wprowadzenie do kart dań potraw inspirowanych dziedzictwem kuchni Krakowa na przestrzeni wieków i sprawienie, aby odwiedzający miasto goście, ale też jego mieszkańcy sami przekonali się w restauracjach, jakie smaki kryją się za hasłem „Dziedzictwo na talerzu”, czyli mottem Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019.
Więcej o wyróżnieniu i dziedzictwie kulinarnym Krakowa na www.kulinarny.krakow.pl.
***
PARTNERZY MERYTORYCZNI
Akademia Leona Koźmińskiego
Niepubliczna szkoła wyższa o szerokim profilu biznesowym, posiadająca pełne uprawnienia akademickie. Oferuje studia pierwszego i drugiego stopnia w zakresie nauk ekonomicznych i humanistycznych, a także studia jednolite magisterskie w zakresie nauk prawnych. Ofertę kształcenia uzupełniają liczne studia podyplomowe, w tym programy MBA, oraz studia doktoranckie. Można odbyć tutaj także trzystopniowe studia wyższe w języku angielskim. Akademia Leona Koźmińskiego uruchamia także studia podyplomowe „HORECA Menedżer”. Cel studiów to profesjonalne przygotowanie słuchaczy do pracy w obszarze HORECA, co przełoży się na zwiększenie konkurencyjności na rynku w tej branży.
Guest Experience Think Tank Academy
GETT Academy to projekt edukacyjny o innowacyjnym podejściu zrywającym z konwencją tradycyjnych metod nauczania, poprzez digitalizację procesów kształcenia. Twórcami programu są wybitne autorytety; sommelierzy, bariści, barmani i menadżerowie zarządzający gastronomią. Każdy z nich jest zarówno doświadczonym trenerem jak i czynnym praktykiem w swojej dziedzinie, mającym stały wkład w rozwój polskiej oraz międzynarodowej gastronomii. Zajęcia prowadzone są w różnorodnych przestrzeniach, dopasowanych do realizowanych tematów. Założenie, które wyróżnia GETT to kompleksowe podejście do kształcenia. Jako jedyni w Polsce, w formie kolektywu gromadzą osobistości, które przez wiele lat tworzyły najbardziej znane koncepcje edukacyjne, szkoły, szkolenia.
Instytut Kulinarny Transgourmet
Stworzony przez firmę Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet oraz Selgros Cash&Carry, Instytut Kulinarny Transgourmet to miejsce charakteryzujące się innowacyjnym wyposażeniem, w którym prowadzone są szkolenia dla klientów i pracowników sieci z zakresu znajomości produktów, nowych technik i trendów kulinarnych. To także miejsce spotkań czołówki polskich kucharzy: to tutaj Reprezentacja Narodowa Kucharzy Polski trenowała przed Kulinarnym Pucharem Świata w Luksemburgu, a polscy finaliści przygotowywali się do prestiżowego konkursu Les Chefs en Or. Na początku 2019 roku stanowisko Eksperta w Instytucie Kulinarnym objął Bartosz Peter, Kapitan Reprezentacji Narodowej Kucharzy OSSKiC, dwukrotny zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski i medalista Kulinarnego Pucharu Świata.
***
PARTNERZY BIZNESOWI wieczornego koktajlu: Badoit, Chopin Vodka, Dilmah, Evian, Horeca Service, illy, Masters Catering, Selgros Cash & Carry, Skarby Serowara, TransGourmet, Wine Direct
***
PARTNERZY MEDIALNI: FOOD & FRIENDS, Interia, Smaker, Magazyn Lounge
FOR Talks, Dania kontra Ania, Have a Bite, Klub Szefów Kuchni, Kraków Foodie, NewsGastro, Papaja.pl, Poradnik Przedsiębiorcy, Poradnik Pracownika, Poradnik Restauratora, Restauracja. Pismo Biznesu Gastronomicznego, Restaurant Week, Szef Kuchni
***
MADE FOR RESTAURANT
MADE FOR RESTAURANT to Biznesowa Platforma rozwoju dla liderów i decydentów branży gastronomicznej. To cykliczne, lokalne spotkania organizowane w największych aglomeracjach Polski. Podczas wydarzeń MADE FOR Restaurant w ciągu jednego roku spotyka się około 1000 przedstawicieli biznesów gastro w całej Polsce. Celem spotkań jest profesjonalizacja branży i biznesowy wzrost zaangażowanych uczestników.
Pierwsza w 2019 r. konferencja MADE FOR Restaurant to jednocześnie pierwsza konferencja przygotowywana po rebrandingu marki MADE.
***
KONTAKT DLA MEDIÓW
Adriana Ryszawy
Koordynatorka ds. Komunikacji
FOR Solutions | Agencja marketingu, PR oraz kreowania wydarzeń dla branży HORECA
E-mail: ar@forsolutions.pl
Tel. 510 075 741