Restauratorze! Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT ,,Creators 2021”! - FOR Talks
Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant

Restauratorze! Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT ,,Creators 2021”!

Zostań Kreatorem Roku i zdobądź stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT.  Wyłonimy Cię z grona TOP 10 Restauratorów w trzystopniowych eliminacjach.

Chcemy nagrodzić ludzi kreatywnych, myślących o swoich biznesach niestandardowo, ale przede wszystkim odnoszących sukces finansowy i organizacyjny. Dla nas restauracja to nie tylko jedzenie, ale też miejsce z duszą, serwujące doświadczenie w określonym wnętrzu przez określonych ludzi, w sposób jednoznacznie zdefiniowany przez tożsamość, osobowość i wrażliwość Restauratora – Kreatora. To twórca miejsca spotkań, do którego przyciąga swoich gości, najczęściej ambasadorów konceptu. Jeśli czujesz się taką Osobowością Gastronomiczną, jeśli masz na koncie sukces biznesowy i możesz pochwalić się ciekawymi realizacjami w ostatnich latach, które zrewolucjonizowały myślenie o gastro – zgłoś się do udziału w konkursie! Wypełnij poniższą ankietę i wyślij zgłoszenie. Możesz również również zaproponować osobę, o której myślisz w ten sposób. 

 

Zaproszone przez nas JURY: liderzy branży, partnerzy, media i organizatorzy konferencji w zupełnie subiektywnym, ale dobrze uzasadnionym procesie wyłoni spośród zgłoszeń 10 najlepszych restauratorów. 10 prawdziwych graczy powalczy o tytuł ,,Kreatora 2021 roku”. Wpływ na wybór zwycięzcy będą mieli również uczestnicy konferencji MADE FOR Restaurant z 26.10.2021 r. Zwycięzca może być tylko JEDEN! 

 

Powalczysz o:

– NAGRODĘ GŁÓWNĄ:

1) stypendium biznesowe – 7000 zł brutto*
5000 zł brutto (4500 zł netto) w gotówce oraz 2 000 zł brutto (1800 zł netto) w bonach zakupowych do sklepów Selgros Cash&Carry
(* od nagród zostaną odjęte kwoty podatku w wysokości 10% od nagrody finansowej i rzeczowej)
2) roczny abonament na system MojStolik.pl i tablet Lenovo, wraz z całym pakietem wsparcia marketingowego restauracji od MojStolik.pl,
3) miejsce na studiach podyplomowych HORECA Menedżer na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie.

Organizatorzy przewidzieli też NAGRODY SPECJALNE.



Fundatorzy nagród to:

● Organizator konferencji MADE FOR Restaurant: FOR Solutions,
● Partnerzy Strategiczni: Rational, CitiBank, MojStolik.pl, Transgourment i Selgros Cash & Carry,
Partnerzy Biznesowi: Aviko HoReCa Polska, Dilmah, FABBRI, Saquella, SM Spomlek, Unilever,  Partner Center Horeca, Winterhalter i Zakłady Tłuszczowe Kruszwica,
Miasto Kraków, Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej 2019,
Partner Merytoryczny: Akademia Leona Koźmińskiego.

 

ZASADY UDZIAŁU:

ETAP 1 (do 9 września) – wypełnij ankietę (poniżej)
ETAP 2 (do 4 października) – przygotuj krótką prezentację (wytyczne poniżej, otrzymasz je też e-mailem)
ETAP 3 (26 października) – powalcz o nagrodę na e-scenie MADE FOR Restaurant (wytyczne poniżej)
ETAP 4 (po 15 listopada) – CIESZ się nagrodą! 

* UWAGA! W konkursie o stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant można wziąć udział raz na rok.


ZASADY:

– ETAP 1:

+ Zapoznaj się wnikliwie z Regulaminem Konkursu – znajdziesz go TUTAJ!: Regulamin stypendium rozwojowego dla KREATORA GASTRONOMII
+ Wypełnij poniższą ankietę odpowiadając na pytania i zakwalifikuj się do grona 10 TOP Restauratorów w Polsce w 2021 r., którym udało się przetrwać kryzys w najlepszej formie. Nagrody finansowe i rozwojowe czekają na Ciebie!
+ Formularz zgłoszeniowy, czyli ankietę z pytaniami do pobrania, znajdziesz TUTAJ!: FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY DO TOP 10 RESTAURATORÓW
+ Ankietę uzupełnij w pliku docx. (Word) i prześlij na adres mailowy: kkawka@forsolutions.pl, najpóźniej do 9 września.

aaaaaa

***

ANKIETA

1. Kim jestem? Moja historia i mój biznes.

(do 1000 znaków)
……..

PYTANIA Pomocnicze:
1) Jak długo byłem/jestem na rynku?
2) Jakie lokale otworzyłem na przestrzeni ostatnich lat i jakie prowadzę dzisiaj?
3) Jaki jest profil mojego lokalu/ moich lokali?
4) Za co kocham to miejsce/te miejsca jako właściciel/ka?
5) Za co kochają nas Goście?

 

2. Moja biznesowa reakcja na kryzys pandemii.

(do 1000 znaków)
……..

PYTANIA Pomocnicze:
1) Jaką strategię wybrałem/am na przetrwanie?
2) Jaki procent strat poniosłem/am? A może to zysk?
3) Czy skorzystałem/am z pomocy rządu? Jeśli tak, to w jakiej formie, w jakim stopniu?
4) Jakie wnioski wyciągnąłem/am z tego kryzysu i co zmienił w moim biznesie?
5) Jaki procent załogi został ze mną?

 

3. Przełomowy pomysł/  koncept, który udało mi się wprowadzić na rynek i wygrać?
(do 1000 znaków)
……..

PYTANIA Pomocnicze:
1) Twój przełomowy pomysł i cykl wprowadzania.
2) Jaka była reakcja gości i rynku?
3) Czy to był sukces biznesowy? Poprosimy o liczby / procenty.

 

4. Błędy:
(do 1000 znaków)
……..

PYTANIA Pomocnicze::
1) Największe błędy, jakie popełniłem/am w biznesie?
2) Jakie były koszty mentalne, ludzkie i finansowe?
3) Wnioski.

 

5. Pięć konkretnych wskazówek: Jak zostać skutecznym Restauratorem w 2022 roku?

 

Spośród zgłoszonych prac JURY, w którego skład wchodzą organizatorzy konferencji oraz liderzy branży, partnerzy MADE FOR Restaurant i media, w zupełnie subiektywnym, ale wnikliwym procesie wyłoni 10 najciekawszych przykładów i kandydatów na ,,MADE FOR RESTAURANT – CREATOR 2021″. 

 

***
– ETAP 2:

Spośród przesłanych zgłoszeń w Etapie 1, wybierzemy 10 restauracji/restauratorów, których poprosimy o przygotowanie prezentacji i wystąpienie z nią podczas konferencji MADE FOR Restaurant, 26.10.2021 r. w Małopolskim Ogrodzie Sztuki w Teatrze im. Juliusza Słowackiego w Krakowie.

Ciekawa prezentacja zwiększy Twoje szanse na wygraną o stypendium biznesowe ,,MADE FOR RESTAURANT – CREATOR 2021″.

 

Poniżej wytyczne: 

+ Pamiętaj, że prezentacja w Power Point to również plan Twojego e-wystąpienia na MADE FOR Restaurant, 26 października 2021 r. w Krakowie.
+ Prezentacja powinna mieć 10-15 slajdów. Czas wystąpienia na bazie prezentacji to max. 10-15 min (czas nie do przekroczenia). Szczegóły techniczne omówimy z Tobą bezpośrednio.
+ Pobierz szablon konferencyjny prezentacji w pptx.
+ Tworząc i planując slajdy, kieruj się ankietą zgłoszeniową (część pracy już za Tobą).  Pokaż własne doświadczenia z ostatniego roku, największe błędy, problemy oraz rozwiązania, które przyniosły sukces. Cenimy liczby i konkretne przykłady.
+ W prezentacji zamieść zdjęcia, np. restauracji, zespołu, procesów i prac. Filmy, wykresy i ikonografiki. Będą dodatkowo punktowane.
+ Slajd końcowy to ok. 5 wskazówek biznesowych dla innych na nadchodzące miesiące – 5 TIPS.
+ Prezentację prześlij WeTransferem na adres mailowy: kkawka@forsolutions.pl, najpóźniej do 4 października.
+ Zastrzegamy sobie prawo do uwag merytorycznych i technicznych, co do Twojego wystąpienia. Zależy nam, abyś wypadł rewelacyjnie.

aaaaaa

***

ETAP 3:

+ Prezentując case study swojego lokalu, dołączysz do grona wyjątkowych ekspertów naszej konferencji! Tu na scenie Małopolskiego Ogrodu Sztuki w Krakowie zaprezentujesz swoją ciężką pracę i jej efekty. Jako nasz ekspert otrzymasz od nas również pakiet promocyjny. Pokażemy całej Polsce Twój biznes!
+ Spośród 10 prezentacji Stypendystę – Kreatora Gastronomii wybierze JURY, tym razem składające się również z uczestników konferencji z 26.10.2021 r.
+ Wyniki poznasz 15 listopada. Ogłosimy je na naszym profilu na FB – FOR Solutions oraz prześlemy e-mail z informacją.

***

POWODZENIA!!!


Konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant – edycja CREATORS
⇾ SAVE THE DATE: 26.10.2021 r. ⇽

MADE FOR Restaurant Creators

KREATORZY GASTRONOMII

PO burzy przychodzi oczyszczenie i uporządkowanie. Taki jest cel jesiennej konferencji MADE FOR Restaurant. Niezależnie, czy uda nam się spotkać stacjonarnie, czy ponowie tylko on-line będzie to spotkanie w innej rzeczywistości biznesowej i społecznej. Jacy jesteśmy dzisiaj, po tylu trudnych doświadczeniach? Odważniejsi? Bardziej przewidujący? Otwarci na technologię? Ceniący swój wolny czas? Mamy nadzieje, że ta konferencja odpowie na te pytania.

Jesteśmy pewni jednego – dzięki pandemii zostaliśmy elastycznymi KREATORAMI swojej rzeczywistości. Najlepszych wypatrujemy, chcemy ich nagrodzić naszym stypendium biznesowym. Mamy też nadzieję, że kreatywny warsztat dla przedstawicieli naszej branży, który realizujemy wspólnie z EIT FOOD i którego celem jest wypracowanie listy praktyk dla zrównoważenia biznesu, zabezpieczy nas na kolejne niepewne miesiące przed utratą równowagi w życiu, pracy i społeczeństwie.

Zapraszamy też na sztukę teatralną JEDZONKO, bo naszej branży należy się kilka słodko-gorzkich słów.

 

Szczegóły wydarzenia na stronie: https://forsolutions.pl/konferencja-gastronomiczna-online-made-for-restaurant-creators-26-10-2021/

***

Zapisz mnie do newslettera FOR (możesz się wypisać w dowolnym momencie). Zaznaczenie oznacza akceptację regulaminu,