,,Ponadczasowa klasyka i status słynnego nadmorskiego uzdrowiska to wciąż nieodłączne elementy wizerunku Sopotu. Unikalną atmosferę kameralnego kurortu doskonale poczuć można w Radisson Blu Hotel, Sopot. Ten czterogwiazdkowy hotel zlokalizowany został w spokojnej części Sopotu ubarwionej zielenią Sopockich Błoni, w odległości zaledwie 250 metrów od plaży. Architektura obiektu, połączona z jego wyjątkowym położeniem, doskonale sprzyja wakacyjnej regeneracji, a także daje impuls dla rozwijania całorocznej funkcji konferencyjnej czy prozdrowotnej.” – czytamy w opisie Radisson Blu Hotel Sopot, Partnera Organizacyjnego konferencji hybrydowej MADE FOR Restaurant, która odbędzie się 21 czerwca w Sopocie, pod hasłem NEW GENERATION.
Umiejscowienie Radisson Blu Hotel, Sopot pozwala gościom na relaks wśród kojącej zieleni. W bezpośrednim sąsiedztwie usytuowany jest nadmorski park ze ścieżkami rowerowymi i deptakiem, a hotelowe ogrody przeplatają się z Sopockimi Błoniami, czyli urokliwymi terenami rekreacyjnymi. Na wyciągnięcie ręki dostępne są wszystkie kultowe atrakcje Sopotu – najdłuższe drewniane molo w Europie słynny Monciak znajdują się w zasięgu spacerowym. Lokalizacja w sercu metropolii ułatwia też szybki dojazd do zabytkowej części Gdańska.
W hotelu znajduje się 219 komfortowych pokoi w autorskich aranżacjach z doskonałą akustyką i łóżkami o ponadstandardowej długości 210 cm. Kolorystyka i elementy wykończenia wnętrz są inspirowane naturą – piaskiem i morską wodą – z materiałami przepalonymi słońcem czy wręcz wysuszonymi nadmorskim wiatrem. We wnętrzach dominują kolory ziemi, przełamane kontrastowymi akcentami i detalami.
XXXXXX
Do dyspozycji gości pozostaje strefa Wellness Therapy z 12 gabinetami oferującymi różnorodne metody pielęgnacji i kosmetologii. Przyjemną regenerację zapewnia również strefa z wannami do hydromasażu, basenem pływackim oraz saunarium, a także profesjonalna przestrzeń fitness czy Yoga House.
Kulinarnym sercem hotelu jest restauracja a’la carte, która czerpie tradycje z 21 krajów basenu Morza Śródziemnego. Dania wzbogacone są jednak o produkty lokalnych producentów oraz warzywa i zioła z własnych, hotelowych upraw. Całości smaków dopełniają francuskie wina Chateau Isolette produkowane we własnej winnicy w Dolinie Rodanu.