Znamy TOP 50 RESTAURATORÓW FORBES & FOR 2023 i tych uznanych za najskuteczniejszych według MADE FOR Restaurant.
Pierwsze miejsca rankingu TOP 50 Restauratorów FORBES & FOR w 2023 zajęli: Daniel Pawełek, Anna Woźniak-Starak i Artur Jarczyński. W konkursie MADE FOR RESTAURANT w kategorii „Skuteczność Biznesowa”, wyróżniono Annę Woźniak-Starak i Artura Jarczyńskiego. Jury oraz głosujący w internetowych wyborach wyłonili TOP zwycięzcę i nagroda główna powędrowała do Agnieszki i Marcina Chmielewskich.
Ponad 500 restauratorów i liderów gastro z całej Polski spotkało się w czasie Konferencji Made For Restaurant „SOS dla Gastronomii” zorganizowanej przez Made FOR Restaurant, pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta stołecznego Warszawy, Pana Rafała Trzaskowskiego.
Na niezwykle intensywny dzień składały się wystąpienia, dyskusje, degustacje, warsztaty, ale przede wszystkim networking. Uczestników konferencji przywitali Karolina Zdrodowska – Urząd Miasta Warszawa, Rafał Szmytke – POT oraz Wojciech Kęsik – Novotel Warszawa Centrum, którzy zarysowali obraz prężnie rozwijającej się polskiej gastronomii niezależnie od trudności makroekonomicznych ostatnich lat.
„Kolejne punkty programu zostaną przez nas przeanalizowane w relacji prasowej, ponieważ złożoność i atrakcyjność programu nie pozostawia nam innego wyboru jak ubranie tego w swoisty poradnik biznesowy dla branży HORECA” zapewnia Agnieszka Małkiewicz, prezes FOR Solutions i inicjatorka wydarzenia.
TOP Restauratorzy MADE FOR RESTAURANT w kategorii Skuteczność Biznesowa
Dwie nagrody specjalne w kategorii Skuteczność Biznesowa otrzymali: Anna Woźniak-Starak (Belvedere restauracja i catering) i Artur Jarczyński (Der Elefant, Otto Pompieri, Jeff’s).
Nagrodę główną otrzymali Agnieszka i Marcin Chmielewscy.
Nominowani do tego prestiżowego wyróżnienia byli:
- Karol Szafraniec i Bartosz Serdakowski-Goldstein (Paradiso Kitchen & Cocktails, Bocca Ristorante & Pizzeria, Zachodni Brzeg, Buena Vista Social Food, Kohana Rum & Kitchen, Mango, Vegan Street Food, Cofeina Cafe),
- Łukasz Burda (White Marlin, Wozownia Gdańska, Maniera),
- Filip Gawryszewski (Soto Sushi),
- Agnieszka i Marcin Chmielewscy (Przystań & Marina Wrocław, Przystań TU Wrocław),
- Piotr Staszczyński, Jan Kulisiewicz, Dawid Bojarojć, Alicja Staszczyńska (PASIBUS),
- Magdalena i Emil Hołubiczko (Międzymiastowa Rynek, Międzymiastowa Podgórze, Molam, Luktung),
- Marcin Edward Wachowicz (Aioli Cantine Bar Cafe Deli, Aioli Bread&Aperitivo, Momu, Le Cabaret Cafe, Warszawa & Aioli inspired by Katowice, Aioli inspired by Gdańsk),
- Agata i Michał Kuter (A nóż widelec, A nóż widelec w Pałacu, Poznań),
- Tomasz Gut i Katarzyna Walinowicz (Restauracja Zakopiańska, Leśniczówka, Stara Papiernia w eN Hotel),
- Suren Sargysan, Rafał Biernacik, Daniel Kość, Sławomir Żbikowski (Thai Thai).
NAGRODY DLA TOP RESTAURATORA:
- Podróż kulinarna – nagroda pieniężna w wysokości 4 tysięcy złotych netto,
- WINE TOUR czyli degustacja POLSKICH win w wybranych restauracjach Warszawy od EAT POLSKA,
- nocleg w hotelu NOBU w Executive room dla 2 osób ze śniadaniem,
- ekspres i zapas kawy NESPRESSO,
- prezent od marki CHOPIN,
- prezent od Instytutu Win Niemieckich,
- nóż ze szlachetnej stali Rational.
TOP 50 Restauratorów w rankingu Forbes&FOR
W ramach Konferencji nagrodzono TOP 50 Restauratorów Forbes&FOR.
Lista przedstawia się imponująco:
- Daniel Pawełek (Butchery&Wine, Le Braci, Koneser Grill, Kieliszki na Próżnej),
- Anna Woźniak-Starak (Belvedere Restauracja & Catering)
- Artur Jarczyński (Warszawa: Der Elefant, Otto Pompieri, U Szwejka, Bazyliszek, Podwale 25, Jeff’s Galeria Westfield, Jeff’s Pole Mokotowskie, Jeff’s Hala Koszyki, Kraków: Restauracja Sukiennice, Pod Wawelem, Jeff’s Galeria Kazimierz, Katowice: Jeff’s Galeria Silesia),
- Agnieszka Kręglicka, Marcin Kręglicki (Meltemi, Santorini, El Popo, Chianti, Opasły Tom, Catering Kręgliccy),
- Katarzyna Likus (Restauracja Copernicus, Pod Różą, Trzy Rybki, Szóstka, Concept 13, Restauracja Warszawska),
- Jacek Grochowina (Nolita),
- Radosław Fronc (Fiorentina, Szara Gęś, Bianca, Boccanera, Boscaiola, Fiorentina, Kogel Mogel, La Campana i Wesele, La Grande Mamma, Mamma Mia, The Spaghetti),
- Alicja Than, Alon Than (Izumi Sushi Biały Kamień, Izumi Plac Zbawiciela, Kago Sushi HALA KOSZYKI, KAGO sushi Praga, Kago sushi Lublin: Alon Omakase, Kiseki by Alon, Matcha Bistro & Bar, The sushi Browary Warszawskie),
- Mateusz Gessler (Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler, Ćma, Dock19, Warszawski Sen),
- Piotr Klimczak, Jakub Ciołkowski (Joel Sharing Concept).
*poniżej pełna lista
Kolejna konferencja MADE FOR RESTAURANT już 6 listopada – będzie to spotkanie w Sopocie poświęcone tematyce „Design i experience” i święto pięknych doświadczeń w gastronomii.
***
Konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja SOS DLA GASTRONOMII – Novotel Warszawa Centrum
Strona WWW konferencji: TUTAJ
Bezpłatna rejestracja TUTAJ Wszyscy zarejestrowani na konferencję uczestnicy otrzymują dostęp do materiałów i nagrań z wydarzenia przez miesiąc.
Wydarzenie na Facebooku Konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant – SOS DLA GASTRONOMII, Warszawa: TUTAJ
Partnerzy Konferencji:
Partner organizacyjny: Hotel Novotel Centrum
Partnerzy merytoryczni: EIT Food i Chefs Atelier
Partner: Miasto Warszawa
Partnerzy strategiczni: Cheff.it, Chefs Culinar, E-Waiter, Wintehalter
Partnerzy biznesowi: Nestle Waters, Acqua Panna S. Pellegrino, Anonius Caviar, Aviko, BUH Browar Tenczynek, Bunge Polska właściciel marki Kruszwica, ChemaN, Citi Handlowy, Kadromierz, MojStolik.pl. Nespresso Professional, Niemiecki Instytut Wina, Chopin, Rational, TableArt, Unilever Food Solutions i WORK INN.
Partnerzy medialni: Forbes, Restauracja, In your pocket, Poradnik Restauratora, Przegląd Gastronomiczny, Szef Kuchni, Restaurant Management, Horeca Trends, Papaja.pl, Food Service, ouichef.pl.
Partnerzy komunikacyjni: Agencja Rozwoju Gdyni, Warszawska Organizacja Turystyczna, Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego, Lokalna Organizacja Turystyczna Metropolia Lublin, Big Picture, Sopocka Organizacja Turystyczna, Poznańska Lokalna Organizacja Turystyczna.
Za dekoracje florystyczne odpowiadała firma: Meredith Design
***
Organizator wydarzenia to FOR Solutions: https://forsolutions.pl/
FOR Solutions to agencja komunikacji i kreowania wydarzeń dla branży Food & HORECA. W swojej codziennej pracy agencja FOR buduje strategie marketingowe, zajmuje się działaniami PR, obmyśla niestandardowe wydarzenia, inicjuje spotkania i buduje relacje. W tym celu stworzono MADE FOR Restaurant, cykl biznesowych spotkań, które będą rozwijane z jeszcze większą determinacją.
***
*W rankingu FORBES&FOR doceniono również:
- Przemysław Klima i Robert Gomuliński (Bottiglieria 1881)
- Andrea Camastra (Nuta)
- Piotr Popiński (Dom Wódki: Elixir, The Roots, Muzeum Wódki, Czerwony Wieprz),
- Martin Gimenez Castro i Marta Mazur (Ceviche Bar, Tuna by Martin Gimenz Castro),
- Robert Mielżyński (Wine Bar Burakowska/Warszawa, Wine Bar Czerska/Warszawa, Wine Bar Poznań, Wine Bar Gdańsk),
- Aleksandra Dojnikowska i Jacek Dojnikowski (Bułkę przez Bibułkę, POLLYPIZZA, BAKEN),
- Andrzej Sternicki (Akademia, U Wieniawy, The Bubbles),
- Marcin Edward Wachowicz (Aioli Cantine Bar Cafe Deli, Aioli Bread&Aperitivo, Aioli inspired by Katowice, Aioli inspired by Gdańsk, Momu, Le Cabaret Cafe),
- Krzysztof Dembek i Rafał Marcyniuk (ARCO by Paco Pérez, Treinta y Tres, Olivia Garden, Natka Bistro, Natka Take Away),
- Justyna Kosmala (Grupa Maison Charlotte, Grupa Feste, Lupo. Pasta Fresca),
- Agata i Michał Kuter (A Nóż Widelec w Poznaniu, A Nóż Widelec w Pałacu w Puszczykowie),
- Julien Barbotin-Larrieu (Epoka),
- Beniamin Bielecki (Bibenda),
- Karol Szafraniec, Bartosz Serdakowski-Goldstein (Paradiso Kitchen&Cocktails, Bocca Ristorante&Pizzeria, Zachodni Brzeg, Buena Vista Social Food, Kohana Rum & Kitchen, MangoVegan Street Food, Cofeina Cafe),
- Mariusz Diakowski (Stary Dom),
- Jolanta Jurkowlaniec (Dinette, Dinette Cafe Deli),
- Paweł Fabiś (Mąka i Woda),
- Łukasz Burda (White Marlin, Wozownia Gdańsk),
- Hanna Dmochowska i Łukasz Dmochowski (Ewa zaprasza),
- Marta Lendzion Kotańska i Witold Kotański (Seafood Station Restaurant&Oyster Bar Warszawa i Sopot),
- Emil Hołubiczko (Międzymiastowa Rynek – Kraków, Międzymiastowa Podgórze – Kraków, Molam Thai Canteen&Bar – Kraków, Luktung – Kraków, Parkowa Bezogródek – Kraków i Bubble Toast – Kraków)
- Ofka Piechniczek i Kamil Kita (Śląska Prohibicja, Morski Zając),
- Michał Będzia (Flaming & Co.Restaurant, Flaming & Co. Bistro),
- Przemysław Błaszczyk, Agnieszka Szpilowska, Stanisław Szpilowski (Dziurka od klucza, OCTO, A PANU OCCO),
- Tomasz Czechowski i Beata Śniechowska (Młoda Polska Bistro i Pianino)
- Piotr Staszczyński, Jan Kulisiewicz, Dawid Bojarojć, Alicja Staszczyńska (Pasibus),
- Maciej Nowaczyk i Beata Ziajka (La Maddalena, Bistro Browaru Stu Mostów),
- Piotr Nowakowski, Piotr Olewiński (Restauracja w Pałacu Mierzęcin),
- Renata Targosz i Rafał Targosz (ZaKładka Bistro de Cracovie),
- Gaweł Czajka, Patryk Gulbicki (Cały Gaweł),
- Tomasz Czudowski, Katarzyna Błońska (AleWino, Muzealna),
- Wiesław Jan Prusiecki (Cucina 88, Whisky Bar, Kawiarnia Cappucina, Browar Restauracyjny Ułan Browar, Country Park Gospoda pod Gajem, Stara Pralnia),
- Mariusz Zawadzki (Vinegre Di Rucola , Mondo – Gdynia , Mamma Mia Kawiarnia , Tapas De Rucola – Sopot, Mamma mia Lodziarnia, Officyna, Kantyna, Rucolina – bufet – Gdańsk).
- Rober Sowa (N31)
- Magda Gessler (U Fukiera, Slodko Słony)
- Katarzyna Walinowicz, Tomasz Gut (Restauracja Zakopiańska, Leśniczówka, Stara Papiernia w eN Hotel, Zakopane)
- Arletta Ziemian i Grzegorz Ziemian (Browar Stu Mostów)
- Agnieszka Chmielewska i Marcin Chmielewski (Przystań & Marina Wrocław, Przystań TU Wrocław)
- Ewa Szyc Juchnowicz – Malika (Machina Eats& Beats)
- Jerzy Becz (Bierhalle, Bar Koszyki, Upper Deck Wine & Cocktail Bar)