Restauratorze! Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT “Fighters 2021”! - FOR Talks
stypendium finansowe

Restauratorze! Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT “Fighters 2021”!

,,Zostań Fighter-em” roku i zdobądź stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT. Wyłonimy Cię z grona TOP 20 Restauratorów w trzystopniowych eliminacjach. Pokaż nam, jak poradziłeś/aś sobie podczas trudnego okresu pandemii i w jaki sposób Twój biznes przetrwał albo jak przekułeś kryzys w sukces. Podsumuj ten czas również dla siebie. Wypełnij poniższą ankietę i wyślij zgłoszenie.

Zaproszone przez nas JURY: liderzy branży, partnerzy, media i organizatorzy konferencji w zupełnie subiektywnym, ale dobrze uzasadnionym procesie wyłonią spośród zgłoszeń 20 najlepszych restauratorów. 20 prawdziwych graczy powalczy o tytuł ,,Fightera 2021 roku”. Wpływ na wybór zwycięzcy będą mieli również uczestnicy konferencji MADE FOR Restaurant z 20.04.2021r. Zwycięzca może być tylko JEDEN!

 

Powalczysz o:

– NAGRODĘ GŁÓWNĄ:

1) stypendium biznesowe – 7000 zł brutto*
* 5000 zł brutto (4500 zł netto) w gotówce oraz 2 000 zł brutto (1800 zł netto) w bonach zakupowych do sklepów Selgros Cash&Carry (*od nagród zostaną odjęte kwoty podatku w wysokości 10% od nagrody finansowej i rzeczowej),
2) roczny abonament na system MojStolik.pl i tablet Lenovo, wraz z całym pakietem wsparcia marketingowego restauracji,
3) miejsce na studiach podyplomowych HORECA Menedżer na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie.

NAGRODY SPECJALNE:
– dwudniowe wizyty studyjne w najlepszych restauracjach w Krakowie oraz Gdyni i Trójmieście.

Fundatorzy nagród to:

  • Organizator konferencji Made FOR Restaurant: FOR Solutions,
  • Partnerzy Strategiczni: MojStolik.pl, Transgourment i Selgros Cash & Carry
  • Partnerzy Biznesowi: Aviko HoReCa Polska, Winterhalter, Zakłady Tłuszczowe Kruszwica
  • Miasta: Kraków i Gdynia
  • Partner Merytoryczny: Akademia Leona Koźmińskiego.

ZASADY UDZIAŁU:

ETAP 1 (do 15 marca) – wypełnij ankietę (poniżej)
ETAP 2 (do 8 kwietnia) – przygotuj krótką prezentację (wytyczne poniżej oraz na stronie konferencji)
ETAP 3 (20 kwietnia) – powalcz o nagrodę na e-scenie MADE FOR Restaurant (wytyczne poniżej)
ETAP 4 (po 10 maja) – CIESZ się nagrodą!

________________________________________________________________

ZASADY:

– ETAP 1:

+ Zapoznaj się wnikliwie z Regulaminem Konkursu – znajdziesz go TUTAJ!: Regulamin stypendium rozwojowego dla RESTAURATORA ROKU
+ Wypełnij poniższą ankietę odpowiadając na pytania i zakwalifikuj się do grona 20 TOP Restauratorów w Polsce w 2021r., którym udało się przetrwać kryzys w najlepszej formie. Nagrody finansowe i rozwojowe czekają na Ciebie!
+ Formularz zgłoszeniowy, czyli ankietę z pytaniami do pobrania, znajdziesz TUTAJ!: FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY DO TOP 20 RESTAURATORÓW
+ Ankietę uzupełnij w pliku docx. (Word) i prześlij na adres mailowy: kkawka@forsolutions.pl, najpóźniej do 15 marca.

 

***

ANKIETA:

  1. Moja restauracja przed 15 marca 2020 r., czyli przed pandemią koronawirusa.
    (do 1000 znaków)
    ……
    PYTANIA Pomocnicze:
    1) Jak długo byłem/jestem na rynku?
    2) Ile osób zatrudniałem/am i w jakiej konfiguracji: kuchnia, bar, dostawcy itd.?
    3) Jaki był profil mojego lokalu i najlepiej sprzedawane menu?
    4) Za co lubiłem/am to miejsce jako właściciel/ka?
    5) Za co kochali mnie Goście?

    z
  2. Moja biznesowa reakcja na pierwszy lockdown.
    (do 1000 znaków)
    ……
    PYTANIA Pomocnicze:
    1) Jaką strategię wybrałem/am na przetrwanie?
    2) Jaki procent strat poniosłem/am?
    3) Czy skorzystałem/am z pomocy rządu? Jeśli tak, to w jakiej formie, w jakim stopniu?
    4) Jakie wnioski wyciągnąłem/am po pierwszym lockdownie?
    5) Jak przygotowałem/am się do restartu?
          
  3. RESTART w maju 2020 r.
    (do 1000 znaków)
    ……
    PYTANIA Pomocnicze:
    1) W jakim procencie odzyskałem/am biznes: od maja do października 2020 r. w stosunku do października 2019 r. (o ile działałem/am w 2019r.)? Jak wyglądały moje przychody w porównaniu do maja 2019 r.? W procentach.
    2) Jakie zaobserwowałem/am zmiany w zachowaniach Gości, Partnerów i w trendach rynkowych? Jak się do nich dostosowałem/am?
    3) Jaka była kondycja mojej firmy? Jaki był poziom zysków w procentach?
    4) Z jakimi największymi problemami w tym czasie borykałem/am się?
    z
  4. DRUGI LOCKDOWN – październik 2020 r.
    (do 1000 znaków)
    ……
    PYTANIA Pomocnicze:
    1) Jak wykorzystałem/am wiedzę z pierwszego lockdownu?
    2) Jakie nowe rozwiązania wprowadziłem/am, aby przetrwać ten czas? Dotyczące produktu, usług, logistyki, zarządzania ludźmi, marketingu.
    3) Czy skorzystałem/am z pomocy rządu?
    4) Co z doświadczeń drugiego lockdownu zostanie ze mną, jako managerem na kolejne lata działania mojej firmy?
    z
  5. Błędy:
    (do 1000 znaków)
    ……
    PYTANIA Pomocnicze::
    1) Największe błędy, jakie popełniłem/am w ciągu ostatniego roku.
    2) Największe błędy, jakie popełniałem/am przed pandemią i które zauważyłem dzięki pandemii.
    z
  6. Co pandemia zmieniła w moim życiu?
    Prosimy o krótkie podsumowanie ostatniego roku w wymiarze ludzkim, biznesowym i finansowym. Straty, zyski, sukcesy i porażki.
    (do 1 500 znaków)
    ……
    PYTANIA Pomocnicze: Co pandemia zmieniła w moim życiu?
    1) W moim charakterze?
    2) W mojej rodzinie?
    3) W mojej postawie biznesowej?
    4) Opisz lub narysuj, np. za pomocą wykresu swój stan ducha, wzloty i upadki w ciągu ostatniego roku.

 

Spośród zgłoszonych prac JURY, w którego skład wchodzą organizatorzy konferencji oraz liderzy branży, partnerzy MADE FOR Restaurant i media, w zupełnie subiektywnym, ale wnikliwym procesie wyłoni 20 najciekawszych przykładów i kandydatów na ,,MADE FOR RESTAURANT – FIGHTER 2021″.

***

– ETAP 2:

Spośród przesłanych zgłoszeń w Etapie 1 wybierzemy 20 restauracji/restauratorów, których poprosimy o przygotowanie prezentacji i wystąpienie z nią podczas konferencji MADE FOR Restaurant on-line, 20.04.2021 r.

Ciekawa prezentacja zwiększy Twoje szanse na wygraną o stypendium biznesowe ,,MADE FOR RESTAURANT – FIGHTER 2021″.

 

Poniżej wytyczne:

+ Pamiętaj, że prezentacja w Power Point to również plan Twojego e-wystąpienia na MADE FOR Restaurant 20 kwietnia 2021 r.
+ Prezentacja powinna mieć 10-15 slajdów. Czas wystąpienia na bazie prezentacji to max. 10-15 min (czas nie do przekroczenia). Szczegóły techniczne omówimy z Tobą bezpośrednio.
+ Pobierz szablon konferencyjny prezentacji w pptx.
+ Tworząc i planując slajdy, kieruj się ankietą zgłoszeniową (część pracy już za Tobą). Pokaż własne doświadczenia z ostatniego roku, największe błędy, problemy oraz rozwiązania, które przyniosły sukces. Cenimy liczby i konkretne przykłady.
+ W prezentacji zamieść zdjęcia, np. restauracji, zespołu, procesów i prac. Filmy, wykresy i ikonografiki. Będą dodatkowo punktowane.
+ Slajd końcowy to ok. 5 wskazówek biznesowych dla innych na nadchodzące miesiące – 5 TIPS.
+ Prezentację prześlij WeTransferem na adres mailowy: kkawka@forsolutions.pl, najpóźniej do 8 kwietnia.
+ Zastrzegamy sobie prawo do uwag merytorycznych i technicznych, co do Twojego wystąpienia. Zależy nam, abyś wypadł rewelacyjnie.

***

ETAP 3:

+ Prezentując case study swojego lokalu, dołączysz do grona wyjątkowych ekspertów naszej konferencji! Tu na wirtualnej scenie zaprezentujesz swoją ciężką pracę i jej efekty. Jako nasz ekspert otrzymasz od nas również pakiet promocyjny. Pokażemy całej Polsce Twój biznes!
+ Spośród 20 prezentacji Stypendystę – Fightera wybierze JURY, tym razem składające się również z uczestników konferencji z 20.04.2021 r.
+ Wyniki poznasz 10 maja. Ogłosimy je na naszym profilu na FB – FOR Solutions oraz prześlemy e-mail z informacją.

***

MADE FOR Restaurant on-line – edycja FIGHTERS
⇾ SAVE THE DATE: 20.04.2021 r. ⇽

Fighters

Nowi liderzy – FIGHTERS

Przetrwanie ostatniego pandemicznego roku w branży gastronomicznej to wyczyn tylko dla prawdziwych „Fightersów”. Zdecydowaliśmy się na przygotowanie kolejnej edycji wydarzenia MADE FOR Restaurant w hołdzie tym, którzy skutecznie zdefiniowali swoje biznesy na nowo, a nawet w trudnym rynku dostrzegli szansę na rozwój i zmianę. To są prawdziwi NOWI Liderzy, dzięki którym goście restauracji nie zapomnieli przez ten rok, co znaczą słowa ,,restauracja, menu, gościnność”.

Pokażemy, jak przez ten czas zmieniło się oblicze gastronomii, jak zmienił się rynek pracy, oferta restauracji, czego oczekują goście i czy dotacje rządowe to pułapki, czy realna pomoc. Przedstawimy 20 case studies na scenie on-line oraz w e-raporcie. Spośród nich, subiektywnie, w gronie partnerów wybierzemy tego jedynego, który otrzyma nasze stypendium rozwojowe: pieniądze na dalszy rozwój, wizyty w ciekawych restauracjach oraz pakiet warsztatów.

Prawo głosu będę mieli również uczestnicy konferencji MADE FOR Restaurant, która odbędzie się 20 kwietnia br. Udział w wydarzeniu jest całkowicie bezpłatny, dzięki współpracy z naszymi partnerami, którzy wspierają branżę gastronomiczną z całych sił.

 

Szczegóły wydarzenia oraz BEZPŁATNA REJESTRACJA na stronie: https://forsolutions.pl/konferencja-fighters/

***

Zapisz mnie do newslettera FOR (możesz się wypisać w dowolnym momencie). Zaznaczenie oznacza akceptację regulaminu,