FOR Talks | Portal o marketingu, HR i zarządzaniu w gastronomii

Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

On po cichu przejmuje rynek gastro. Trend convenience – to nowa jakość gastronomii czy raczej spadek jakości?

- Przejście na rozwiązania wykorzystujące produkty convenience ma miejsce praktycznie we wszystkich rodzajach gastronomii, w różnej skali i tempie: począwszy ...
/ Dzieje się

Chcemy, aby niemożliwe stało się prawdziwe. Konstruujemy restauracyjne PERPETUUM MOBILE na nowych zasadach

Plan jest taki: tego dnia w gronie ponad 600 liderów - czołowych restauratorów i ich pracowników - skonstruujemy prototyp innowacyjnej ...
/ Dzieje się

Dlaczego polskie restauracje upadają? To nie tylko potężny kryzys zatrudnienia i zabójcza inflacja. Problem leży głębiej, a rynek polskiej gastronomii tworzy wachlarz paradoksów

Na pierwszy rzut oka sytuacja jest przyjemna niczym noc listopadowa, przypomina film katastroficzny albo połączenie thrillera z dramatem. Część scenariusza ...
/ Dzieje się

Słowa na 2024 od najlepszych polskich restauratorów. O uczciwości wobec siebie i innych, o życiu, biznesie, przeszłości i przyszłości. Rozmowy z TOP RESTAURATORAMI 2023 na Forbes.pl

Ruszając w 2024 rok mamy dla Was kilka ciekawych rozmów, które Agnieszka Małkiewicz przeprowadziła z TOP Restauratorami Forbes&For w 2023 ...
/ Dzieje się

EMPIRYCZNY PRZEWODNIK PO RESTAURACJACH – 10 emocji, które decydują o sukcesie restauracji

Okazuje się, że o sukcesie restauracji nie decydują Excel, nazwisko znanego szefa czy produkty z ekologicznego gospodarstwa, ale emocje, z ...
/ Dzieje się

Raport o stanie polskiej gastronomii: większość restauratorów mówi, że jest źle, ale co piąty planuje otworzyć nową restaurację. O co chodzi?

Aż 70 proc. restauratorek i restauratorów ocenia warunki do prowadzenia biznesu gastronomicznego jako niekorzystne – wynika z badań i z ...
/ Dzieje się

Gastronomiczny Sopot 2023

Sopot obchodzi w tym roku 200 lecie kurortu. Aleksandra Gosk udziela wywiadu w temacie zmian w strukturze turystyki Trójmiasta, wyników ...
/ Dzieje się

W poszukiwaniu restauracyjnego GENIUS LOCI

Jeśli twoje doświadczenie restauracyjne jest dobre, mówisz o tym dwóm osobom, jeśli złe – dziesięciu – powiedział kiedyś Anthony Bourdain, ...

Przewodnik biznesowy na trudne czasy dla branży gastro’2023

Krótki raport branżowy oraz mocne wskazówki, jak skutecznie prowadzić biznes gastronomiczny w dzisiejszych czasach.  Prezentujemy efekty debat najlepszych polskich restauratorów, ...

Znamy najlepszych restauratorów 2023 roku w Polsce!

Znamy TOP 50 RESTAURATORÓW FORBES & FOR 2023 i tych uznanych za najskuteczniejszych według MADE FOR Restaurant. Pierwsze miejsca rankingu ...

Przeszłość i przyszłość – spotyka się w legendarnym hotelu NOVOTEL CENTRUM, dawnym Forum

Aby zmierzyć się z tematem poprosiliśmy o rozmowę dwóch pracowników z różnym stażem, a tym samym inną perspektywą. Zaczęliśmy od ...
ewaiter

To się dzieje. E-waiter.pl – spełnienie marzeń o kelnerze idealnym, aczkolwiek wirtualnym

Wyobraź sobie… idziesz do restauracji na lunch, masz mało czasu, siadasz do wolnego stolika, nie czekasz na zagonionego kelnera, który ...
winterhalter

Marka, która „wyczyściła” konkurencję? – historia kultowego sukcesu

Z tego tekstu dowiesz się, co łączy zmywarki Winterhalter z motocyklem Harley Davidson Przez wiele lat stawiano jedynie na smak ...

Manifest Great Taste, Zero Waste. Odkryj less waste w gastronomii – zyskaj więcej, marnując mniej!

Gotowanie ze smakiem przy jednoczesnym mądrym wykorzystywaniu zasobów – to motto Manifestu „Great Taste Zero Waste” dla branży HoReCa. Aby ...
cheff.it

Jak policzyć biznes gastronomiczny i unikać strat? – W końcu mamy to!

Właśnie powstała rewolucyjna platforma do zarządzania restauracją, stworzona przez restauratorów dla restauratorów. Cheff.it wkracza na rynek. Restauratorzy, a dokładnie Jakub ...

Masz sugestie dotyczące tematu,
który powinnyśmy poruszyć?

Zawsze czekamy na Twoje propozycje i refleksje!