Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży
![](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2023/10/MFR-prelegent-A-gosk-1920x1080-v-3.png)
Gastronomiczny Sopot 2023
Sopot obchodzi w tym roku 200 lecie kurortu. Aleksandra Gosk udziela wywiadu w temacie zmian w strukturze turystyki Trójmiasta, wyników ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2023/09/mfr-KV1920x1080-RGB-z-logami-v2-new-1.png)
W poszukiwaniu restauracyjnego GENIUS LOCI
Jeśli twoje doświadczenie restauracyjne jest dobre, mówisz o tym dwóm osobom, jeśli złe – dziesięciu – powiedział kiedyś Anthony Bourdain, ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2023/05/unnamed.png)
Przewodnik biznesowy na trudne czasy dla branży gastro’2023
Krótki raport branżowy oraz mocne wskazówki, jak skutecznie prowadzić biznes gastronomiczny w dzisiejszych czasach. Prezentujemy efekty debat najlepszych polskich restauratorów, ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2023/04/MFR-WWA-3-scaled.jpeg)
Znamy najlepszych restauratorów 2023 roku w Polsce!
Znamy TOP 50 RESTAURATORÓW FORBES & FOR 2023 i tych uznanych za najskuteczniejszych według MADE FOR Restaurant. Pierwsze miejsca rankingu ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2023/04/kuznicki.png)
Przeszłość i przyszłość – spotyka się w legendarnym hotelu NOVOTEL CENTRUM, dawnym Forum
Aby zmierzyć się z tematem poprosiliśmy o rozmowę dwóch pracowników z różnym stażem, a tym samym inną perspektywą. Zaczęliśmy od ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![ewaiter](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2023/04/piotr-jedras-for-talks.jpeg)
To się dzieje. E-waiter.pl – spełnienie marzeń o kelnerze idealnym, aczkolwiek wirtualnym
Wyobraź sobie… idziesz do restauracji na lunch, masz mało czasu, siadasz do wolnego stolika, nie czekasz na zagonionego kelnera, który ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![winterhalter](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2023/04/marcin-wajda-for-talks.jpeg)
Marka, która „wyczyściła” konkurencję? – historia kultowego sukcesu
Z tego tekstu dowiesz się, co łączy zmywarki Winterhalter z motocyklem Harley Davidson Przez wiele lat stawiano jedynie na smak ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2023/04/GTZW-Manifesto-event-visual.png)
Manifest Great Taste, Zero Waste. Odkryj less waste w gastronomii – zyskaj więcej, marnując mniej!
Gotowanie ze smakiem przy jednoczesnym mądrym wykorzystywaniu zasobów – to motto Manifestu „Great Taste Zero Waste” dla branży HoReCa. Aby ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![cheff.it](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2023/04/jakub-madej-for-talks.jpeg)
Jak policzyć biznes gastronomiczny i unikać strat? – W końcu mamy to!
Właśnie powstała rewolucyjna platforma do zarządzania restauracją, stworzona przez restauratorów dla restauratorów. Cheff.it wkracza na rynek. Restauratorzy, a dokładnie Jakub ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2023/03/mfr-2023-partnerzy.png)
Biznesowy/e SOS dla polskiej gastronomii, by wzmocnić smak, emocje i radość życia
Made For Restaurant - platforma dla restauratorów, inwestorów i hotelarzy wraca do Warszawy już 25 kwietnia 2023 r., aby docenić ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2023/03/dawid-reklama-1x1-002.png)
Czy TARGI to pieśń przeszłości?
Kiedy około 9 lat temu zaczynaliśmy organizować szkolenia/warsztaty dla branży HORECA najlepszym miejscem, do takich inicjatyw wydawało się Euro-Gastro. To ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![cyrkularność horeca](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2022/12/3-1.png)
Cyrkularność w branży HORECA cz. 3
W dobie ograniczeń i zmienności w łańcuchach dostaw, wzrostu cen produktów, kosztów energii i pracy oraz wyzwań związanych z gospodarką ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![cyrkularność horeca](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2022/12/SM_FBLI.png)
Cyrkularność w branży HORECA cz. 2
Bycie bardziej zrównoważonym jest obecnie jednym z najważniejszych działań, jakie należy podjąć w sektorze Horeca. Nowe pokolenie klientów, gości, partnerów ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2022/11/FOR_Hedonist-684.jpeg)
Znamy królową i króla polskiego HEDONIZMU. KRAKÓW po królewsku ugościł liderów branży HORECA i odważnie zmierzył się z rzeczywistością.
Niesztampowa, mierząca się z obecnymi problemami rynku gastronomicznego, budująca wspólnotę najlepszych restauratorów, momentami kontrowersyjna - taka była krakowska konferencja MADE ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
![cyrkularność](https://fortalks.pl/wp-content/uploads/2022/10/Zrzut-ekranu-2022-10-20-o-14.34.12.png)
Cyrkularność w branży HORECA
Dlaczego gospodarka cyrkularna w restauracji to dzisiaj „must have”: czyli jak oszczędzić firmę i środowisko? Podsumowanie panelu dyskusyjnego podczas konferencji ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej