Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży
Raport o stanie polskiej gastronomii: większość restauratorów mówi, że jest źle, ale co piąty planuje otworzyć nową restaurację. O co chodzi?
Aż 70 proc. restauratorek i restauratorów ocenia warunki do prowadzenia biznesu gastronomicznego jako niekorzystne – wynika z badań i z ...
Gastronomiczny Sopot 2023
Sopot obchodzi w tym roku 200 lecie kurortu. Aleksandra Gosk udziela wywiadu w temacie zmian w strukturze turystyki Trójmiasta, wyników ...
W poszukiwaniu restauracyjnego GENIUS LOCI
Jeśli twoje doświadczenie restauracyjne jest dobre, mówisz o tym dwóm osobom, jeśli złe – dziesięciu – powiedział kiedyś Anthony Bourdain, ...
Przewodnik biznesowy na trudne czasy dla branży gastro’2023
Krótki raport branżowy oraz mocne wskazówki, jak skutecznie prowadzić biznes gastronomiczny w dzisiejszych czasach. Prezentujemy efekty debat najlepszych polskich restauratorów, ...
Znamy najlepszych restauratorów 2023 roku w Polsce!
Znamy TOP 50 RESTAURATORÓW FORBES & FOR 2023 i tych uznanych za najskuteczniejszych według MADE FOR Restaurant. Pierwsze miejsca rankingu ...
Przeszłość i przyszłość – spotyka się w legendarnym hotelu NOVOTEL CENTRUM, dawnym Forum
Aby zmierzyć się z tematem poprosiliśmy o rozmowę dwóch pracowników z różnym stażem, a tym samym inną perspektywą. Zaczęliśmy od ...
To się dzieje. E-waiter.pl – spełnienie marzeń o kelnerze idealnym, aczkolwiek wirtualnym
Wyobraź sobie… idziesz do restauracji na lunch, masz mało czasu, siadasz do wolnego stolika, nie czekasz na zagonionego kelnera, który ...
Marka, która „wyczyściła” konkurencję? – historia kultowego sukcesu
Z tego tekstu dowiesz się, co łączy zmywarki Winterhalter z motocyklem Harley Davidson Przez wiele lat stawiano jedynie na smak ...
Manifest Great Taste, Zero Waste. Odkryj less waste w gastronomii – zyskaj więcej, marnując mniej!
Gotowanie ze smakiem przy jednoczesnym mądrym wykorzystywaniu zasobów – to motto Manifestu „Great Taste Zero Waste” dla branży HoReCa. Aby ...
Jak policzyć biznes gastronomiczny i unikać strat? – W końcu mamy to!
Właśnie powstała rewolucyjna platforma do zarządzania restauracją, stworzona przez restauratorów dla restauratorów. Cheff.it wkracza na rynek. Restauratorzy, a dokładnie Jakub ...
Biznesowy/e SOS dla polskiej gastronomii, by wzmocnić smak, emocje i radość życia
Made For Restaurant - platforma dla restauratorów, inwestorów i hotelarzy wraca do Warszawy już 25 kwietnia 2023 r., aby docenić ...
Czy TARGI to pieśń przeszłości?
Kiedy około 9 lat temu zaczynaliśmy organizować szkolenia/warsztaty dla branży HORECA najlepszym miejscem, do takich inicjatyw wydawało się Euro-Gastro. To ...
Cyrkularność w branży HORECA cz. 3
W dobie ograniczeń i zmienności w łańcuchach dostaw, wzrostu cen produktów, kosztów energii i pracy oraz wyzwań związanych z gospodarką ...
Cyrkularność w branży HORECA cz. 2
Bycie bardziej zrównoważonym jest obecnie jednym z najważniejszych działań, jakie należy podjąć w sektorze Horeca. Nowe pokolenie klientów, gości, partnerów ...
Znamy królową i króla polskiego HEDONIZMU. KRAKÓW po królewsku ugościł liderów branży HORECA i odważnie zmierzył się z rzeczywistością.
Niesztampowa, mierząca się z obecnymi problemami rynku gastronomicznego, budująca wspólnotę najlepszych restauratorów, momentami kontrowersyjna - taka była krakowska konferencja MADE ...