FOR Talks | Portal o marketingu, HR i zarządzaniu w gastronomii

Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

komunikacja wizualna

Ludzie kupują oczami

Jasny komunikat z dobrym zdjęciem przyciągnie uwagę użytkownika. Ale tylko profesjonalna komunikacja wizualna jest w stanie na stałe podbić serca ...
Czytaj Dalej

2020 rokiem delivery: najlepsze praktyki w branży

Branżowi eksperci od lat zapowiadali wzrost znaczenia segmentu delivery, nikt jednak nie spodziewał się, że dostawa stanie się właściwie jedyną ...
Czytaj Dalej
digital marketing

Gastronomia w nowej normalności: jak poznać potrzeby klienta?

W trudnych czasach wiele się zmienia, ale są rzeczy, które są stałe. Twoi potencjalni klienci nadal mają swoje potrzeby, ale ...
Czytaj Dalej
handelek

Rozwój i praca w restauracji zgodnie z ideą Design Thinking

Gastronomia od wieków była znana ze swego nastawienia na klienta. Jak wykorzystać nowoczesne techniki projektowania do zgłębiania potrzeb gości restauracji?  ...
Czytaj Dalej

TripAdvisor: z czym to się je?

TripAdvisor cieszy się uznaniem nie tylko wśród turystów, ale również lokalnych mieszkańców szukających inspiracji. To właśnie ci ostatni są w ...
Czytaj Dalej
społeczność sieci

Budowanie społeczności wokół restauracji – niezawodny sposób na przetrwanie w czasie pandemii

Budowanie relacji i nawiązywanie kontaktów pomaga przyciągnąć więcej ludzi do lokalu. Nic tak dosadnie jak lockdown nie udowodniło restauratorom, jak ...
Czytaj Dalej
Ziemowit Majewski, Cucina Poznań

#otwieraMY w Poznaniu. 7 pytań do Ziemowita Majewskiego, Prezesa Zarządu CITY 88 w Poznaniu

Czy warto zaryzykować i wziąć sprawy w swoje ręce? Coraz więcej restauratorów otwiera swoje obiekty i zaprasza do nich Gości, ...
Czytaj Dalej

Bunt, rewolucja, wojna, nowe realia czy wrócimy do starych zasad? Co dalej z polską gastronomią?

20 uczestników i 3 spotkania przy stole umacniające więzi środowiska gastronomicznego - MADE Travel FOR Liebherr dały nam odpowiedzi na ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
gastronomia vs. pandemia

12 pozytywów, które pandemia wniosła w życie czołowych przestawicieli branży gastro – wbrew wszystkiemu

Niewątpliwie 2020 rok przejdzie do historii. Przewartościowaliśmy życie, podejmowalismy trudne decyzje i przekształciliśmy lub zamknęliśmy swoje biznesy. Jednak zatrzymanie pędzącego ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
MojStolik.pl zaprasza do wspólnego stołu

ŚWIĄTECZNE WIZYTY RESTAURACJI W DOMACH GOŚCI. MojStolik.pl zaprasza do wspólnego stołu

MojStolik.pl tworzy bazar świąteczny on-line i zaprasza do udziału w wyjątkowej kampanii świątecznej. Poprzez szeroką komunikację ofert świątecznych oraz zestawów ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Interaktywna mapa Krakowa

„W te Święta zamawiam online!”. W Krakowie ruszyła interaktywna mapa z ofertą świąteczną

Miasto Kraków przygotowało kolejną inicjatywę, która ma pomóc lokalnym przedsiębiorcom stawić czoła skutkom pandemii i ograniczeniom, z jakimi muszą się ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Debata branży HORECA

Wymiana wiedzy, rozwiązań i plany na rzeczywistość post-covid. Międzynarodowa debata szefów kuchni i gości

Jak będzie wyglądała rzeczywistość post-pandemiczna w gastronomii? Na co muszą przygotować się restauratorzy i szefowie kuchni? Jakie cechy powinien mieć ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Woda i wino dyskusja ekspertów

WODA I WINO – Jak zmieniły się preferencje gości? Co się dzisiaj opłaca i jak budować kartę napoi? Alkohole na wynos?

Kiedy restauracja może sprzedawać wino na wynos? Jak radzą sobie dostawcy wody, dostarczający produkty do niedziałającej branży hotelarskiej? Co zrobić ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się, gastronomia, HORECA
MADE FOR Restaurant on-line 16.11

SZTUKA PRZETRWANIA W WOJENNEJ EKONOMII – II Konferencja Kryzysowa on-line MADE FOR Restaurant dla Gastronomii przeszła do historii

Sytuacja, w jakiej znalazła się obecnie polska i światowa gastronomia, jest najgorsza od kilkudziesięciu lat. Po wiosennym zamrożeniu branży HoReCa, ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Andrzej Drus - Selgro Cash&Carry

Polska gastronomia w czasach COVID-19. Co nas czeka? – Badania rynkowe

Jakie kroki należy podjąć, aby sprawnie zmienić model biznesowy w dobie kryzysu? Jakie zmiany w polskiej gospodarce i gastronomii wywołała ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Masz sugestie dotyczące tematu,
który powinnyśmy poruszyć?

Zawsze czekamy na Twoje propozycje i refleksje!

Zapisz mnie do newslettera FOR (możesz się wypisać w dowolnym momencie). Zaznaczenie oznacza akceptację regulaminu,