Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

,,Umiejscowienie Radisson Blu Hotel, Sopot pozwala gościom na relaks wśród kojącej zieleni.” Sprawdź, dlaczego warto tu przyjechać
,,Ponadczasowa klasyka i status słynnego nadmorskiego uzdrowiska to wciąż nieodłączne elementy wizerunku Sopotu. Unikalną atmosferę kameralnego kurortu doskonale poczuć można ...

Hotelarstwo i gastronomia „PO LUDZKU”…
Jak prowadzić jeden z największych w Polsce hoteli, nie tracąc wrażliwości? O rozwiązaniach wspierających pracowników w sieci Accor oraz o ...

Odpowiedzialni TOP Twórcy Restauracji na scenie MADE FOR Restaurant | Konferencja MADE FOR Restaurant, 28.03 Warszawa
Jak w obliczu pandemii, wojny na Ukrainie, kryzysów i nieładu restaurator ma dbać o swój biznes, ludzi i środowisko? Jakie ...

Miasto Kraków zaprasza krakowską branżę gastronomiczną do przyłączenia się do akcji #swiatecznykrakow
Święta Bożego Narodzenia to czas szczególny dla nas wszystkich, wspólne spotkania przy stole, potrawy wigilijne, Jarmark Bożonarodzeniowy i uroczyste zapalenie ...

Kierunek: Restauracja Przyszłości | Aktualny raport dotyczący praktyk zrównoważonego rozwoju w gastronomii, przygotowanych przez branżę – dla branży
Jaki jest stan polskiej gastronomii po doświadczeniu pandemii i główne kierunki zmian zachodzących w sektorze? Raport EIT Food „Kierunek: Restauracja ...

Biznes. 10 najlepszych Restauratorów – Kreatorów na podium, mimo wszystko
26 października 2021 roku na scenie konferencji MADE FOR Restaurant w Krakowie stanęło 10 TOP Restauratorów – Kreatorów, najbardziej twórczych, cenionych ...

W imię jedzenia, dobrych pieniędzy i dobra ziemi. Tworzymy restaurację przyszłości
Nie będziemy ściemniać. Restauracje są liderami w zanieczyszczaniu środowiska, ten biznes generuje masę śmieci. Ale jedzenie i gastronomię kochamy, dlatego ...

Restauratorze! Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT ,,Creators 2021”!
Zostań Kreatorem Roku i zdobądź stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT. Wyłonimy Cię z grona TOP 10 Restauratorów w trzystopniowych eliminacjach ...

Weź udział w kreatywnym warsztacie online liderów gastronomii – Kierunek Restauracja Przyszłości
Jaka będzie RESTAURACJA PRZYSZŁOŚCI? W jaki sposób restauratorzy mogą wprowadzić zrównoważone praktyki do swoich biznesów? Czy to się opłaca biznesowo ...

Krajobraz się zmieni, ziemniak pozostanie. Rozmowa z Magdaleną Kozłowską, dyrektor zarządzającą Aviko Polska
,,Żadnych zwolnień. Budujemy nową fabrykę w Belgii. Kontynuujemy inwestycje w Chinach. Działamy wierząc w to, że rynek gastronomii będzie się ...

Optymistyczna marka w czasach zarazy
Jaki jest teraz - po 2 latach pandemii profil restauratora? Czy i jak zmieniły się decyzje inwestorskie? Jakie działania wspierające ...

Czuły Cały Gaweł
Tylko najczulsi przetrwają. Gaweł Czajka wyjaśnia, jak zdobywa się sukces dobrymi emocjami. O gastroszczepionce, emocjonalnym zarządzaniu biznesem, kuchennej psychoterapii i ...

Nowa pandemiczna gastronomia. Co się zmieniło i co jeszcze przed nami? Rozmowa z Katarzyną Gruszecką-Spychałą, Wiceprezydent Gdyni ds. Gospodarki
Odwilż lokalnej gastronomii niewątpliwie potrzebuje wsparcia samorządu oraz mieszkańców. O to, jakie działania pomocowe dla restauratorów podejmuje Miasto Gdynia, Partner ...

Duże restauracje na straconej pozycji. Rozmowa z restauratorem, Arturem Jarczyńskim
W porównaniu z zagranicą, polska gastronomia ma bardziej pod górkę. Duże restauracje z sektora turystycznego są w najtrudniejszej sytuacji, a ...

Na rynku gastro zostali już tylko „FIGHTERZY”. Sprzedali nam 8 wskazówek i 6 błędów, które warto zapamiętać
To już rok trzęsienia ziemi na rynku gastro, który dzisiaj wygląda jak wielkie pobojowisko. Tegoroczna wiosenna edycja MADE FOR Restaurant ...