Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

Ludzie kupują oczami
Jasny komunikat z dobrym zdjęciem przyciągnie uwagę użytkownika. Ale tylko profesjonalna komunikacja wizualna jest w stanie na stałe podbić serca ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

2020 rokiem delivery: najlepsze praktyki w branży
Branżowi eksperci od lat zapowiadali wzrost znaczenia segmentu delivery, nikt jednak nie spodziewał się, że dostawa stanie się właściwie jedyną ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Gastronomia w nowej normalności: jak poznać potrzeby klienta?
W trudnych czasach wiele się zmienia, ale są rzeczy, które są stałe. Twoi potencjalni klienci nadal mają swoje potrzeby, ale ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Rozwój i praca w restauracji zgodnie z ideą Design Thinking
Gastronomia od wieków była znana ze swego nastawienia na klienta. Jak wykorzystać nowoczesne techniki projektowania do zgłębiania potrzeb gości restauracji? ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

TripAdvisor: z czym to się je?
TripAdvisor cieszy się uznaniem nie tylko wśród turystów, ale również lokalnych mieszkańców szukających inspiracji. To właśnie ci ostatni są w ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Budowanie społeczności wokół restauracji – niezawodny sposób na przetrwanie w czasie pandemii
Budowanie relacji i nawiązywanie kontaktów pomaga przyciągnąć więcej ludzi do lokalu. Nic tak dosadnie jak lockdown nie udowodniło restauratorom, jak ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

#otwieraMY w Poznaniu. 7 pytań do Ziemowita Majewskiego, Prezesa Zarządu CITY 88 w Poznaniu
Czy warto zaryzykować i wziąć sprawy w swoje ręce? Coraz więcej restauratorów otwiera swoje obiekty i zaprasza do nich Gości, ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Bunt, rewolucja, wojna, nowe realia czy wrócimy do starych zasad? Co dalej z polską gastronomią?
20 uczestników i 3 spotkania przy stole umacniające więzi środowiska gastronomicznego - MADE Travel FOR Liebherr dały nam odpowiedzi na ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

12 pozytywów, które pandemia wniosła w życie czołowych przestawicieli branży gastro – wbrew wszystkiemu
Niewątpliwie 2020 rok przejdzie do historii. Przewartościowaliśmy życie, podejmowalismy trudne decyzje i przekształciliśmy lub zamknęliśmy swoje biznesy. Jednak zatrzymanie pędzącego ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

ŚWIĄTECZNE WIZYTY RESTAURACJI W DOMACH GOŚCI. MojStolik.pl zaprasza do wspólnego stołu
MojStolik.pl tworzy bazar świąteczny on-line i zaprasza do udziału w wyjątkowej kampanii świątecznej. Poprzez szeroką komunikację ofert świątecznych oraz zestawów ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

„W te Święta zamawiam online!”. W Krakowie ruszyła interaktywna mapa z ofertą świąteczną
Miasto Kraków przygotowało kolejną inicjatywę, która ma pomóc lokalnym przedsiębiorcom stawić czoła skutkom pandemii i ograniczeniom, z jakimi muszą się ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Wymiana wiedzy, rozwiązań i plany na rzeczywistość post-covid. Międzynarodowa debata szefów kuchni i gości
Jak będzie wyglądała rzeczywistość post-pandemiczna w gastronomii? Na co muszą przygotować się restauratorzy i szefowie kuchni? Jakie cechy powinien mieć ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

WODA I WINO – Jak zmieniły się preferencje gości? Co się dzisiaj opłaca i jak budować kartę napoi? Alkohole na wynos?
Kiedy restauracja może sprzedawać wino na wynos? Jak radzą sobie dostawcy wody, dostarczający produkty do niedziałającej branży hotelarskiej? Co zrobić ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

SZTUKA PRZETRWANIA W WOJENNEJ EKONOMII – II Konferencja Kryzysowa on-line MADE FOR Restaurant dla Gastronomii przeszła do historii
Sytuacja, w jakiej znalazła się obecnie polska i światowa gastronomia, jest najgorsza od kilkudziesięciu lat. Po wiosennym zamrożeniu branży HoReCa, ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Polska gastronomia w czasach COVID-19. Co nas czeka? – Badania rynkowe
Jakie kroki należy podjąć, aby sprawnie zmienić model biznesowy w dobie kryzysu? Jakie zmiany w polskiej gospodarce i gastronomii wywołała ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej