Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży
Czuły Cały Gaweł
Tylko najczulsi przetrwają. Gaweł Czajka wyjaśnia, jak zdobywa się sukces dobrymi emocjami. O gastroszczepionce, emocjonalnym zarządzaniu biznesem, kuchennej psychoterapii i ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Nowa pandemiczna gastronomia. Co się zmieniło i co jeszcze przed nami? Rozmowa z Katarzyną Gruszecką-Spychałą, Wiceprezydent Gdyni ds. Gospodarki
Odwilż lokalnej gastronomii niewątpliwie potrzebuje wsparcia samorządu oraz mieszkańców. O to, jakie działania pomocowe dla restauratorów podejmuje Miasto Gdynia, Partner ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Duże restauracje na straconej pozycji. Rozmowa z restauratorem, Arturem Jarczyńskim
W porównaniu z zagranicą, polska gastronomia ma bardziej pod górkę. Duże restauracje z sektora turystycznego są w najtrudniejszej sytuacji, a ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Na rynku gastro zostali już tylko „FIGHTERZY”. Sprzedali nam 8 wskazówek i 6 błędów, które warto zapamiętać
To już rok trzęsienia ziemi na rynku gastro, który dzisiaj wygląda jak wielkie pobojowisko. Tegoroczna wiosenna edycja MADE FOR Restaurant ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Dark kitchens – przyszłość gastro, czy wyjście awaryjne dla restauracji w razie kolejnego lockdownu?
Coraz więcej restauracji decyduje się na przekształcenie swoich konceptów gastronomicznych na wirtualne restauracje, m.in. ze względu na oszczędność czasu i ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Z czego branża gastronomiczna może być dumna, a co powinna poprawić? – Rozmowa z Andrzejem Drusem z Instytutu Kulinarnego Transgourmet
Jak pandemia wpłynęła na polską gastronomię? Jak radzą sobie restauratorzy w kraju, a jakie koncepty dominują za granicą? Z czego ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
TOP 20 Restauratorów na wirtualnej scenie MADE FOR RESTAURANT 2021
Kanadyjski pisarz, Robertson Davies powiedział: ,,Nadzwyczajni ludzie potrafią przetrwać nawet w najgorszych okolicznościach, a dzięki doświadczeniom stają się jeszcze bardziej ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Restauratorze! Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT “Fighters 2021”!
,,Zostań Fighter-em" roku i zdobądź stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT. Wyłonimy Cię z grona TOP 20 Restauratorów w trzystopniowych eliminacjach ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Stały i bezpieczny kontakt z Gośćmi dzięki platformie MojStolik.pl
,,Narzędzie MojStolik.pl pozwala sprawnie i komfortowo gospodarować systemem rezerwacji w czasie rzeczywistym. Zintegrujesz go ze wszystkimi możliwymi kanałami, jakimi kontaktują ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Ludzie kupują oczami
Jasny komunikat z dobrym zdjęciem przyciągnie uwagę użytkownika. Ale tylko profesjonalna komunikacja wizualna jest w stanie na stałe podbić serca ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
2020 rokiem delivery: najlepsze praktyki w branży
Branżowi eksperci od lat zapowiadali wzrost znaczenia segmentu delivery, nikt jednak nie spodziewał się, że dostawa stanie się właściwie jedyną ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Gastronomia w nowej normalności: jak poznać potrzeby klienta?
W trudnych czasach wiele się zmienia, ale są rzeczy, które są stałe. Twoi potencjalni klienci nadal mają swoje potrzeby, ale ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Rozwój i praca w restauracji zgodnie z ideą Design Thinking
Gastronomia od wieków była znana ze swego nastawienia na klienta. Jak wykorzystać nowoczesne techniki projektowania do zgłębiania potrzeb gości restauracji? ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
TripAdvisor: z czym to się je?
TripAdvisor cieszy się uznaniem nie tylko wśród turystów, ale również lokalnych mieszkańców szukających inspiracji. To właśnie ci ostatni są w ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Budowanie społeczności wokół restauracji – niezawodny sposób na przetrwanie w czasie pandemii
Budowanie relacji i nawiązywanie kontaktów pomaga przyciągnąć więcej ludzi do lokalu. Nic tak dosadnie jak lockdown nie udowodniło restauratorom, jak ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej