FOR Talks | Portal o marketingu, HR i zarządzaniu w gastronomii

Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

Interaktywna mapa Krakowa

„W te Święta zamawiam online!”. W Krakowie ruszyła interaktywna mapa z ofertą świąteczną

Miasto Kraków przygotowało kolejną inicjatywę, która ma pomóc lokalnym przedsiębiorcom stawić czoła skutkom pandemii i ograniczeniom, z jakimi muszą się ...
/ Dzieje się
Debata branży HORECA

Wymiana wiedzy, rozwiązań i plany na rzeczywistość post-covid. Międzynarodowa debata szefów kuchni i gości

Jak będzie wyglądała rzeczywistość post-pandemiczna w gastronomii? Na co muszą przygotować się restauratorzy i szefowie kuchni? Jakie cechy powinien mieć ...
/ Dzieje się
Woda i wino dyskusja ekspertów

WODA I WINO – Jak zmieniły się preferencje gości? Co się dzisiaj opłaca i jak budować kartę napoi? Alkohole na wynos?

Kiedy restauracja może sprzedawać wino na wynos? Jak radzą sobie dostawcy wody, dostarczający produkty do niedziałającej branży hotelarskiej? Co zrobić ...
/ Dzieje się, gastronomia, HORECA
MADE FOR Restaurant on-line 16.11

SZTUKA PRZETRWANIA W WOJENNEJ EKONOMII – II Konferencja Kryzysowa on-line MADE FOR Restaurant dla Gastronomii przeszła do historii

Sytuacja, w jakiej znalazła się obecnie polska i światowa gastronomia, jest najgorsza od kilkudziesięciu lat. Po wiosennym zamrożeniu branży HoReCa, ...
/ Dzieje się
Andrzej Drus - Selgro Cash&Carry

Polska gastronomia w czasach COVID-19. Co nas czeka? – Badania rynkowe

Jakie kroki należy podjąć, aby sprawnie zmienić model biznesowy w dobie kryzysu? Jakie zmiany w polskiej gospodarce i gastronomii wywołała ...
/ Dzieje się

Sponsoring w gastronomi podczas pandemii – tylko dla odważnych?

"Kiedy dalsza praca silnika jest niemożliwa, najważniejsze to nie hamować, wówczas dojedziemy dalej” - mówi Emilia Pożarowszczyk, dyrektor marketingu firmy ...
/ Wiedzą co robią

Gdy restauracja przychodzi do domu

Co irytuje gości zamawiających na wynos? Co trzeba zrobić, aby zachęcić gości do korzystania z dostawy do domu i odbioru ...
/ Słowo od...

Stare nawyki i usługi kontra nowe potrzeby i możliwości – jak gastronomia odpowiada na rzeczywistość w 2020 roku

Gastronomia to papierek lakmusowy nastrojów społecznych i możliwości ekonomicznych rynku - mówi o tym, kim jesteśmy i czego potrzebujemy. Rozejrzyjmy ...
/ Dzieje się
Konferencja MADE FOR Restaurant on-line 16.11

MASTER CLASS „Sztuka przetrwania”, 16 listopada 2020r. GASTRO, BADŹMY TEGO DNIA RAZEM!

II KONFERENCJA KRYZYSOWA DLA GASTRONOMII MADE FOR RESTAURANT ON-LINE 2020  MASTER CLASS „SZTUKA PRZETRWANIA”, 16 LISTOPADA 2020 R. GASTRO, BADŹMY TEGO ...
/ Dzieje się
MADE FOR Restaurant on-line 16.11.2020

Wyjaśniamy niejasności związane z ograniczeniami wprowadzonymi na czas epidemii w lokalach gastronomicznych

Wzrost zachorowań na COVID-19 w okresie jesiennym nie tylko zahamował stopniowe łagodzenie ograniczeń sanitarnych, ale wręcz spowodował narzucenie nowych lub ...
/ Dzieje się
Gastronomia a koronawirus

Rynek gastronomiczny i turystyka kulinarna w obliczu pandemii

Nikt nie przypuszczał, że rok 2020 przyniesie tyle nieoczekiwanych zmian. Pandemia uderzyła w wiele sektorów gospodarki. Z ogromną siłą dotknęła ...
/ Dzieje się
Odpowiedzialna restauracja - Odpowiedzialni goście

Rusza kampania informacyjna ODPOWIEDZIALNA RESTAURACJA – ODPOWIEDZIALNI GOŚCIE

Jak powstrzymać drugą falę pandemii w polskich restauracjach? Jak pomóc restauracjom utrzymać rentowność, przy czasem trudnych do wprowadzenia obostrzeniach? Jak ...
/ Dzieje się
Hanna Wencka, firma Aviko

Jak dzieje się źle, trzeba działać, a nie załamywać ręce. Rozmowa z Hanną Wencką

Firmy dostarczające produkty i usługi dla restauracji oraz restauracje to naczynia powiązane. Jeśli tym drugim wiedzie się dobrze, ci pierwsi ...
/ Dzieje się
Bistro Taste w Poznaniu

Nowe Bistro Taste w Poznaniu

Poznańska restauracja Concordia Taste zmieniła się właśnie w Bistro Taste. To odpowiedź na sytuację wywołaną pandemią COVID-19 i nowe oczekiwania ...
/ Dzieje się
Selgros Cash&Carry, Transgourmet

Tylko poprzez współpracę, wymianę wiedzy i doświadczeń możemy rozwijać branżę gastronomiczną w Polsce. Rozmowa z Marcinem Derą

Sytuacja związana z pandemią COVID-19 pokazała, jak ważne jest abyśmy - jako branża, mówili jednym głosem, jednoczyli się i wspierali ...
/ Dzieje się

Masz sugestie dotyczące tematu,
który powinnyśmy poruszyć?

Zawsze czekamy na Twoje propozycje i refleksje!