FOR Talks | Portal o marketingu, HR i zarządzaniu w gastronomii

Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

Sponsoring w gastronomi podczas pandemii – tylko dla odważnych?

"Kiedy dalsza praca silnika jest niemożliwa, najważniejsze to nie hamować, wówczas dojedziemy dalej” - mówi Emilia Pożarowszczyk, dyrektor marketingu firmy ...
Czytaj Dalej
/ Wiedzą co robią

Gdy restauracja przychodzi do domu

Co irytuje gości zamawiających na wynos? Co trzeba zrobić, aby zachęcić gości do korzystania z dostawy do domu i odbioru ...
Czytaj Dalej
/ Słowo od...

Stare nawyki i usługi kontra nowe potrzeby i możliwości – jak gastronomia odpowiada na rzeczywistość w 2020 roku

Gastronomia to papierek lakmusowy nastrojów społecznych i możliwości ekonomicznych rynku - mówi o tym, kim jesteśmy i czego potrzebujemy. Rozejrzyjmy ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Konferencja MADE FOR Restaurant on-line 16.11

MASTER CLASS „Sztuka przetrwania”, 16 listopada 2020r. GASTRO, BADŹMY TEGO DNIA RAZEM!

II KONFERENCJA KRYZYSOWA DLA GASTRONOMII MADE FOR RESTAURANT ON-LINE 2020  MASTER CLASS „SZTUKA PRZETRWANIA”, 16 LISTOPADA 2020 R. GASTRO, BADŹMY TEGO ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
MADE FOR Restaurant on-line 16.11.2020

Wyjaśniamy niejasności związane z ograniczeniami wprowadzonymi na czas epidemii w lokalach gastronomicznych

Wzrost zachorowań na COVID-19 w okresie jesiennym nie tylko zahamował stopniowe łagodzenie ograniczeń sanitarnych, ale wręcz spowodował narzucenie nowych lub ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Gastronomia a koronawirus

Rynek gastronomiczny i turystyka kulinarna w obliczu pandemii

Nikt nie przypuszczał, że rok 2020 przyniesie tyle nieoczekiwanych zmian. Pandemia uderzyła w wiele sektorów gospodarki. Z ogromną siłą dotknęła ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Odpowiedzialna restauracja - Odpowiedzialni goście

Rusza kampania informacyjna ODPOWIEDZIALNA RESTAURACJA – ODPOWIEDZIALNI GOŚCIE

Jak powstrzymać drugą falę pandemii w polskich restauracjach? Jak pomóc restauracjom utrzymać rentowność, przy czasem trudnych do wprowadzenia obostrzeniach? Jak ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Hanna Wencka, firma Aviko

Jak dzieje się źle, trzeba działać, a nie załamywać ręce. Rozmowa z Hanną Wencką

Firmy dostarczające produkty i usługi dla restauracji oraz restauracje to naczynia powiązane. Jeśli tym drugim wiedzie się dobrze, ci pierwsi ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Bistro Taste w Poznaniu

Nowe Bistro Taste w Poznaniu

Poznańska restauracja Concordia Taste zmieniła się właśnie w Bistro Taste. To odpowiedź na sytuację wywołaną pandemią COVID-19 i nowe oczekiwania ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Selgros Cash&Carry, Transgourmet

Tylko poprzez współpracę, wymianę wiedzy i doświadczeń możemy rozwijać branżę gastronomiczną w Polsce. Rozmowa z Marcinem Derą

Sytuacja związana z pandemią COVID-19 pokazała, jak ważne jest abyśmy - jako branża, mówili jednym głosem, jednoczyli się i wspierali ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
FOR Solutions i MojStolik.pl

Fuzja FOR Solutions i MojStolik.pl – odpowiedź na potrzeby restauracji, które muszą odnaleźć się w nowej rzeczywistości i odzyskać gości

FOR Solutions, znana na rynku HORECA agencja marketingu i doradztwa biznesowego, organizator największych konferencji w branży MADE FOR Restaurant, oraz ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Agnieszka Małkiewicz, Artur Jarczyński, Maciej Nowak

Może być już tylko lepiej…

Restaurator Artur Jarczyński i krytyk kulinarny Maciej Nowak w rozmowie z Agnieszką Małkiewicz o rewolucji, stratach, ludziach, o Polsce w ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Ile restauracji się otworzy i jak zmieni się rynek gastro? Kryzysowa Konferencja MADE FOR Restaurant 2020 przyniosła odpowiedzi

W poniedziałek 18 maja rozpocznie się III etap odmrażania gospodarki, w ramach którego zniesione zostaje zawieszenie działalności lokali gastronomicznych. 64% ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Poznań, Wrocław, Warszawa, Gdańsk, Gdynia, Sopot i Kraków. W jaki sposób te miasta planują wspierać lokalną gastronomię w pozyskaniu Gości?

Już w poniedziałek, 18.05 lokale gastronomiczne będą mogły ponownie otworzyć swoje drzwi dla gości. W związku z zamknięciem granic i ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Uczymy się tańca w deszczu, który nie wiemy, jak długo będzie jeszcze padał

Koronawirus zbiera swoje żniwo, siejąc spustoszenie w branży HORECA. Niemalże cała gospodarka leci na łeb na szyję. Likwiduje się wciąż ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Masz sugestie dotyczące tematu,
który powinnyśmy poruszyć?

Zawsze czekamy na Twoje propozycje i refleksje!

Zapisz mnie do newslettera FOR (możesz się wypisać w dowolnym momencie). Zaznaczenie oznacza akceptację regulaminu,