Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

Dark kitchens – przyszłość gastro, czy wyjście awaryjne dla restauracji w razie kolejnego lockdownu?
Coraz więcej restauracji decyduje się na przekształcenie swoich konceptów gastronomicznych na wirtualne restauracje, m.in. ze względu na oszczędność czasu i ...

Z czego branża gastronomiczna może być dumna, a co powinna poprawić? – Rozmowa z Andrzejem Drusem z Instytutu Kulinarnego Transgourmet
Jak pandemia wpłynęła na polską gastronomię? Jak radzą sobie restauratorzy w kraju, a jakie koncepty dominują za granicą? Z czego ...

TOP 20 Restauratorów na wirtualnej scenie MADE FOR RESTAURANT 2021
Kanadyjski pisarz, Robertson Davies powiedział: ,,Nadzwyczajni ludzie potrafią przetrwać nawet w najgorszych okolicznościach, a dzięki doświadczeniom stają się jeszcze bardziej ...

Restauratorze! Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT “Fighters 2021”!
,,Zostań Fighter-em" roku i zdobądź stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT. Wyłonimy Cię z grona TOP 20 Restauratorów w trzystopniowych eliminacjach ...

Stały i bezpieczny kontakt z Gośćmi dzięki platformie MojStolik.pl
,,Narzędzie MojStolik.pl pozwala sprawnie i komfortowo gospodarować systemem rezerwacji w czasie rzeczywistym. Zintegrujesz go ze wszystkimi możliwymi kanałami, jakimi kontaktują ...

Ludzie kupują oczami
Jasny komunikat z dobrym zdjęciem przyciągnie uwagę użytkownika. Ale tylko profesjonalna komunikacja wizualna jest w stanie na stałe podbić serca ...

2020 rokiem delivery: najlepsze praktyki w branży
Branżowi eksperci od lat zapowiadali wzrost znaczenia segmentu delivery, nikt jednak nie spodziewał się, że dostawa stanie się właściwie jedyną ...

Gastronomia w nowej normalności: jak poznać potrzeby klienta?
W trudnych czasach wiele się zmienia, ale są rzeczy, które są stałe. Twoi potencjalni klienci nadal mają swoje potrzeby, ale ...

Rozwój i praca w restauracji zgodnie z ideą Design Thinking
Gastronomia od wieków była znana ze swego nastawienia na klienta. Jak wykorzystać nowoczesne techniki projektowania do zgłębiania potrzeb gości restauracji? ...

TripAdvisor: z czym to się je?
TripAdvisor cieszy się uznaniem nie tylko wśród turystów, ale również lokalnych mieszkańców szukających inspiracji. To właśnie ci ostatni są w ...

Budowanie społeczności wokół restauracji – niezawodny sposób na przetrwanie w czasie pandemii
Budowanie relacji i nawiązywanie kontaktów pomaga przyciągnąć więcej ludzi do lokalu. Nic tak dosadnie jak lockdown nie udowodniło restauratorom, jak ...

#otwieraMY w Poznaniu. 7 pytań do Ziemowita Majewskiego, Prezesa Zarządu CITY 88 w Poznaniu
Czy warto zaryzykować i wziąć sprawy w swoje ręce? Coraz więcej restauratorów otwiera swoje obiekty i zaprasza do nich Gości, ...

Bunt, rewolucja, wojna, nowe realia czy wrócimy do starych zasad? Co dalej z polską gastronomią?
20 uczestników i 3 spotkania przy stole umacniające więzi środowiska gastronomicznego - MADE Travel FOR Liebherr dały nam odpowiedzi na ...

12 pozytywów, które pandemia wniosła w życie czołowych przestawicieli branży gastro – wbrew wszystkiemu
Niewątpliwie 2020 rok przejdzie do historii. Przewartościowaliśmy życie, podejmowalismy trudne decyzje i przekształciliśmy lub zamknęliśmy swoje biznesy. Jednak zatrzymanie pędzącego ...

ŚWIĄTECZNE WIZYTY RESTAURACJI W DOMACH GOŚCI. MojStolik.pl zaprasza do wspólnego stołu
MojStolik.pl tworzy bazar świąteczny on-line i zaprasza do udziału w wyjątkowej kampanii świątecznej. Poprzez szeroką komunikację ofert świątecznych oraz zestawów ...