Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

ŚWIĄTECZNE WIZYTY RESTAURACJI W DOMACH GOŚCI. MojStolik.pl zaprasza do wspólnego stołu
MojStolik.pl tworzy bazar świąteczny on-line i zaprasza do udziału w wyjątkowej kampanii świątecznej. Poprzez szeroką komunikację ofert świątecznych oraz zestawów ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

„W te Święta zamawiam online!”. W Krakowie ruszyła interaktywna mapa z ofertą świąteczną
Miasto Kraków przygotowało kolejną inicjatywę, która ma pomóc lokalnym przedsiębiorcom stawić czoła skutkom pandemii i ograniczeniom, z jakimi muszą się ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Wymiana wiedzy, rozwiązań i plany na rzeczywistość post-covid. Międzynarodowa debata szefów kuchni i gości
Jak będzie wyglądała rzeczywistość post-pandemiczna w gastronomii? Na co muszą przygotować się restauratorzy i szefowie kuchni? Jakie cechy powinien mieć ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

WODA I WINO – Jak zmieniły się preferencje gości? Co się dzisiaj opłaca i jak budować kartę napoi? Alkohole na wynos?
Kiedy restauracja może sprzedawać wino na wynos? Jak radzą sobie dostawcy wody, dostarczający produkty do niedziałającej branży hotelarskiej? Co zrobić ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

SZTUKA PRZETRWANIA W WOJENNEJ EKONOMII – II Konferencja Kryzysowa on-line MADE FOR Restaurant dla Gastronomii przeszła do historii
Sytuacja, w jakiej znalazła się obecnie polska i światowa gastronomia, jest najgorsza od kilkudziesięciu lat. Po wiosennym zamrożeniu branży HoReCa, ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Polska gastronomia w czasach COVID-19. Co nas czeka? – Badania rynkowe
Jakie kroki należy podjąć, aby sprawnie zmienić model biznesowy w dobie kryzysu? Jakie zmiany w polskiej gospodarce i gastronomii wywołała ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Sponsoring w gastronomi podczas pandemii – tylko dla odważnych?
"Kiedy dalsza praca silnika jest niemożliwa, najważniejsze to nie hamować, wówczas dojedziemy dalej” - mówi Emilia Pożarowszczyk, dyrektor marketingu firmy ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Gdy restauracja przychodzi do domu
Co irytuje gości zamawiających na wynos? Co trzeba zrobić, aby zachęcić gości do korzystania z dostawy do domu i odbioru ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Stare nawyki i usługi kontra nowe potrzeby i możliwości – jak gastronomia odpowiada na rzeczywistość w 2020 roku
Gastronomia to papierek lakmusowy nastrojów społecznych i możliwości ekonomicznych rynku - mówi o tym, kim jesteśmy i czego potrzebujemy. Rozejrzyjmy ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

MASTER CLASS „Sztuka przetrwania”, 16 listopada 2020r. GASTRO, BADŹMY TEGO DNIA RAZEM!
II KONFERENCJA KRYZYSOWA DLA GASTRONOMII MADE FOR RESTAURANT ON-LINE 2020 MASTER CLASS „SZTUKA PRZETRWANIA”, 16 LISTOPADA 2020 R. GASTRO, BADŹMY TEGO ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Wyjaśniamy niejasności związane z ograniczeniami wprowadzonymi na czas epidemii w lokalach gastronomicznych
Wzrost zachorowań na COVID-19 w okresie jesiennym nie tylko zahamował stopniowe łagodzenie ograniczeń sanitarnych, ale wręcz spowodował narzucenie nowych lub ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Rynek gastronomiczny i turystyka kulinarna w obliczu pandemii
Nikt nie przypuszczał, że rok 2020 przyniesie tyle nieoczekiwanych zmian. Pandemia uderzyła w wiele sektorów gospodarki. Z ogromną siłą dotknęła ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Rusza kampania informacyjna ODPOWIEDZIALNA RESTAURACJA – ODPOWIEDZIALNI GOŚCIE
Jak powstrzymać drugą falę pandemii w polskich restauracjach? Jak pomóc restauracjom utrzymać rentowność, przy czasem trudnych do wprowadzenia obostrzeniach? Jak ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Jak dzieje się źle, trzeba działać, a nie załamywać ręce. Rozmowa z Hanną Wencką
Firmy dostarczające produkty i usługi dla restauracji oraz restauracje to naczynia powiązane. Jeśli tym drugim wiedzie się dobrze, ci pierwsi ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej

Nowe Bistro Taste w Poznaniu
Poznańska restauracja Concordia Taste zmieniła się właśnie w Bistro Taste. To odpowiedź na sytuację wywołaną pandemią COVID-19 i nowe oczekiwania ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej