Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

Jak policzyć biznes gastronomiczny i unikać strat? – W końcu mamy to!
Właśnie powstała rewolucyjna platforma do zarządzania restauracją, stworzona przez restauratorów dla restauratorów. Cheff.it wkracza na rynek. Restauratorzy, a dokładnie Jakub ...

Biznesowy/e SOS dla polskiej gastronomii, by wzmocnić smak, emocje i radość życia
Made For Restaurant - platforma dla restauratorów, inwestorów i hotelarzy wraca do Warszawy już 25 kwietnia 2023 r., aby docenić ...

Czy TARGI to pieśń przeszłości?
Kiedy około 9 lat temu zaczynaliśmy organizować szkolenia/warsztaty dla branży HORECA najlepszym miejscem, do takich inicjatyw wydawało się Euro-Gastro. To ...

Cyrkularność w branży HORECA cz. 3
W dobie ograniczeń i zmienności w łańcuchach dostaw, wzrostu cen produktów, kosztów energii i pracy oraz wyzwań związanych z gospodarką ...

Cyrkularność w branży HORECA cz. 2
Bycie bardziej zrównoważonym jest obecnie jednym z najważniejszych działań, jakie należy podjąć w sektorze Horeca. Nowe pokolenie klientów, gości, partnerów ...

Znamy królową i króla polskiego HEDONIZMU. KRAKÓW po królewsku ugościł liderów branży HORECA i odważnie zmierzył się z rzeczywistością.
Niesztampowa, mierząca się z obecnymi problemami rynku gastronomicznego, budująca wspólnotę najlepszych restauratorów, momentami kontrowersyjna - taka była krakowska konferencja MADE ...

Cyrkularność w branży HORECA
Dlaczego gospodarka cyrkularna w restauracji to dzisiaj „must have”: czyli jak oszczędzić firmę i środowisko? Podsumowanie panelu dyskusyjnego podczas konferencji ...

Bracia Cieślikowscy – liderzy polskiego cateringu
W pandemii, zamiast rozkładać ręce w geście bezradności, stworzyli nową markę i pionierską aplikację do uczciwego zatrudniania pracowników w gastronomii ...

Hedoniści przejmują rynek gastro! Kolejna edycja konferencji MADE FOR Restaurant w Krakowie
MADE FOR RESTAURANT znów idzie pod prąd. W czasach kryzysu organizatorzy na scenę zapraszają TOP restauratorów i hotelarzy HEDONISTÓW, którzy ...

Rebel Tang: jak zaprojektować „spadochron biznesowy” dla Twojej restauracji? Nowa jakość na styku jedzenia i technologii.
Rozmowa z inspiracji i pod patronatem Unilever Food Solutions Gdy gastronomia spotka się z e-commerce, powstaje wirtualna restauracja, czyli taka, ...

Chodzą słuchy, że to była najlepsza edycja MADE FOR Restaurant… Miasto SOPOT rządzi, a w nim TOP Restauratorzy i TOP Influencerzy!
Po raz pierwszy na świecie najlepsi polscy restauratorzy mogą czuć się docenieni. Fighterzy, Kreatorzy, Nowa Generacja, Odpowiedzialni Twórcy Restauracji. To ...

SOPOT – miasto nowoczesnej i zuchwałej gastronomii? Sprawdzamy.
Sopot kojarzy się z radością, świeżością, zabawą i celebracją życia, szczególnie w czasie wakacji. Zapytamy Panią Wiceprezydent Miasta, Magdalenę Czarzyńską ...

Gastronomia New Generation to świat ambitnych twórców i odpowiedzialnych kucharzy
Istotą „Nowej Gastronomii” jest less waste, partnerstwo i kreatywność, multikulturowość oraz racjonalizm. O realizowaniu tych zasad we współczesnej gastronomii rozmawiamy ...

Nadchodzi rewolucyjna, turkusowa edycja konferencji MADE FOR Restaurant w Sopocie. Czym jest hasło „NEW GENERATION” wśród TOP Restauratorów?
Nadciąga nowa fala restauratorów, która zmiata z rynku stare postrzeganie gastronomii. Tu nie chodzi o wiek, a mentalność i otwartość ...

O czym powinien widzieć każdy nowoczesny i odpowiedzialny restaurator? – czyli nowości HIGH-TECH, które pomogą Ci przetrwać
Jak w dobie kryzysu gospodarczego, wysokich cen żywności i rosnącej inflacji, dbać o biznes gastronomiczny? Jakie nowoczesne rozwiązania stosować, aby ...