Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży
SOPOT – miasto nowoczesnej i zuchwałej gastronomii? Sprawdzamy.
Sopot kojarzy się z radością, świeżością, zabawą i celebracją życia, szczególnie w czasie wakacji. Zapytamy Panią Wiceprezydent Miasta, Magdalenę Czarzyńską ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Gastronomia New Generation to świat ambitnych twórców i odpowiedzialnych kucharzy
Istotą „Nowej Gastronomii” jest less waste, partnerstwo i kreatywność, multikulturowość oraz racjonalizm. O realizowaniu tych zasad we współczesnej gastronomii rozmawiamy ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Nadchodzi rewolucyjna, turkusowa edycja konferencji MADE FOR Restaurant w Sopocie. Czym jest hasło „NEW GENERATION” wśród TOP Restauratorów?
Nadciąga nowa fala restauratorów, która zmiata z rynku stare postrzeganie gastronomii. Tu nie chodzi o wiek, a mentalność i otwartość ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
O czym powinien widzieć każdy nowoczesny i odpowiedzialny restaurator? – czyli nowości HIGH-TECH, które pomogą Ci przetrwać
Jak w dobie kryzysu gospodarczego, wysokich cen żywności i rosnącej inflacji, dbać o biznes gastronomiczny? Jakie nowoczesne rozwiązania stosować, aby ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
,,Umiejscowienie Radisson Blu Hotel, Sopot pozwala gościom na relaks wśród kojącej zieleni.” Sprawdź, dlaczego warto tu przyjechać
,,Ponadczasowa klasyka i status słynnego nadmorskiego uzdrowiska to wciąż nieodłączne elementy wizerunku Sopotu. Unikalną atmosferę kameralnego kurortu doskonale poczuć można ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Hotelarstwo i gastronomia „PO LUDZKU”…
Jak prowadzić jeden z największych w Polsce hoteli, nie tracąc wrażliwości? O rozwiązaniach wspierających pracowników w sieci Accor oraz o ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Odpowiedzialni TOP Twórcy Restauracji na scenie MADE FOR Restaurant | Konferencja MADE FOR Restaurant, 28.03 Warszawa
Jak w obliczu pandemii, wojny na Ukrainie, kryzysów i nieładu restaurator ma dbać o swój biznes, ludzi i środowisko? Jakie ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Miasto Kraków zaprasza krakowską branżę gastronomiczną do przyłączenia się do akcji #swiatecznykrakow
Święta Bożego Narodzenia to czas szczególny dla nas wszystkich, wspólne spotkania przy stole, potrawy wigilijne, Jarmark Bożonarodzeniowy i uroczyste zapalenie ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Kierunek: Restauracja Przyszłości | Aktualny raport dotyczący praktyk zrównoważonego rozwoju w gastronomii, przygotowanych przez branżę – dla branży
Jaki jest stan polskiej gastronomii po doświadczeniu pandemii i główne kierunki zmian zachodzących w sektorze? Raport EIT Food „Kierunek: Restauracja ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Biznes. 10 najlepszych Restauratorów – Kreatorów na podium, mimo wszystko
26 października 2021 roku na scenie konferencji MADE FOR Restaurant w Krakowie stanęło 10 TOP Restauratorów – Kreatorów, najbardziej twórczych, cenionych ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
W imię jedzenia, dobrych pieniędzy i dobra ziemi. Tworzymy restaurację przyszłości
Nie będziemy ściemniać. Restauracje są liderami w zanieczyszczaniu środowiska, ten biznes generuje masę śmieci. Ale jedzenie i gastronomię kochamy, dlatego ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Restauratorze! Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT ,,Creators 2021”!
Zostań Kreatorem Roku i zdobądź stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT. Wyłonimy Cię z grona TOP 10 Restauratorów w trzystopniowych eliminacjach ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Weź udział w kreatywnym warsztacie online liderów gastronomii – Kierunek Restauracja Przyszłości
Jaka będzie RESTAURACJA PRZYSZŁOŚCI? W jaki sposób restauratorzy mogą wprowadzić zrównoważone praktyki do swoich biznesów? Czy to się opłaca biznesowo ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Krajobraz się zmieni, ziemniak pozostanie. Rozmowa z Magdaleną Kozłowską, dyrektor zarządzającą Aviko Polska
,,Żadnych zwolnień. Budujemy nową fabrykę w Belgii. Kontynuujemy inwestycje w Chinach. Działamy wierząc w to, że rynek gastronomii będzie się ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Optymistyczna marka w czasach zarazy
Jaki jest teraz - po 2 latach pandemii profil restauratora? Czy i jak zmieniły się decyzje inwestorskie? Jakie działania wspierające ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej