FOR Talks | Portal o marketingu, HR i zarządzaniu w gastronomii

Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

Ile restauracji się otworzy i jak zmieni się rynek gastro? Kryzysowa Konferencja MADE FOR Restaurant 2020 przyniosła odpowiedzi

W poniedziałek 18 maja rozpocznie się III etap odmrażania gospodarki, w ramach którego zniesione zostaje zawieszenie działalności lokali gastronomicznych. 64% ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Poznań, Wrocław, Warszawa, Gdańsk, Gdynia, Sopot i Kraków. W jaki sposób te miasta planują wspierać lokalną gastronomię w pozyskaniu Gości?

Już w poniedziałek, 18.05 lokale gastronomiczne będą mogły ponownie otworzyć swoje drzwi dla gości. W związku z zamknięciem granic i ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Uczymy się tańca w deszczu, który nie wiemy, jak długo będzie jeszcze padał

Koronawirus zbiera swoje żniwo, siejąc spustoszenie w branży HORECA. Niemalże cała gospodarka leci na łeb na szyję. Likwiduje się wciąż ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

„Sztuka Przetrwania i Nowego Otwarcia” – MADE FOR Restaurant 2020

Ogólnopolska Konferencja Kryzysowa dla Gastronomii MADE FOR Restaurant, odbywająca się 12 maja tego roku w formule on-line, to odpowiedź na ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Zaplanuj już dziś spotkanie #RazemPrzyStole

Minął kolejny tydzień naszej izolacji. Za oknem słońce, w sercach nadzieja, a w głowach świadomość, że nawet najgorsze chwile kiedyś ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

MADE FOR Restaurant – „Sztuka przetrwania”. Pierwsza Ogólnopolska Konferencja Kryzysowa dla Gastronomii on-line, 12 maja 2020 r.

Sytuacja,w jakiej znalazła się branża gastronomiczna w czasie epidemii koronawirusa nie ma precedensu. Dlatego też brakuje wzorów zachowań w kryzysie ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Witaj w kuchni Szefa! – najlepsi kucharze świata zapraszają gości do swoich domów. Oczywiście wirtualnie.

Makaron z osso bucco i mięsem według Massimo Buttury, nowojorski gulasz z kurczaka z czerwonym winem Erica Ripert’a czy boczek ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Najem lokali restauracyjnych przy braku możliwości prowadzenia w nich działalności

Czy restaurator jest zobowiązany do płacenia czynszu za wynajmowany lokal nawet jeśli rozporządzeniem Ministra Zdrowia zawieszona została jego praca? Czy ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Polish Gastronomy on Mission (Im)possible! #GastroPomaga

The gastro-business was hit hard in the coronavirus pandemic. Albeit itself in need, the industry supports those in need by ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Misja specjalna polskiej gastronomii! #GastroPomaga

Choć przez epidemię koronawirusa branża sama chyli się ku upadkowi to pomaga potrzebującym karmiąc personel szpitali i punktów ratownictwa a ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Jak przeorganizować pracę w restauracji podczas epidemii?

Organizacja pracy. Komunikacja. Kryzysowe menu. Higiena. Płatności. W piątek, 14 marca weszło w życie rozporządzenie, na mocy którego wszystkie restauracje, ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Restauracja w nowej rzeczywistości. Jak zwiększyć bezpieczeństwo sanitarne w trakcie przygotowania, dowozu i odbiorów na wynos?

Bezpieczeństwo zawsze powinno być sprawą kluczową w prowadzeniu restauracji czy baru. W obecnym czasie znaczenie bezpieczeństwa Waszych Gości, pracowników i ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

SZTUKA PRZETRWANIA w czasach koronawirusa? Zapytaliśmy czołowych polskich restauratorów, jak sobie radzą i co czeka branżę HORECA w najbliższym czasie

Raport z Polski Pandemia koronawirusa rozprzestrzenia się na świecie w zastraszającym tempie. Jej skutki są zatrważające między innymi dla branży ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Epokowe otwarcie kulinarnych wrót do historii!

Czy można za pomocą smaku przenieść się w czasie? Niby nieosiągalne, a jednak… W wyjątkowym koncepcie restauracyjnym EPOKA, mieszczącym się ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

UWAGA! Zmiana terminu MADE FOR RESTAURANT Kraków 2020

Informujemy, że w związku z wyjątkową sytuacją związaną z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2 w Polsce i Europie, mając na uwadze ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Masz sugestie dotyczące tematu,
który powinnyśmy poruszyć?

Zawsze czekamy na Twoje propozycje i refleksje!

Zapisz mnie do newslettera FOR (możesz się wypisać w dowolnym momencie). Zaznaczenie oznacza akceptację regulaminu,

FreshMail.pl