FOR Talks | Portal o marketingu, HR i zarządzaniu w gastronomii

Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

Gastronomia a koronawirus

Rynek gastronomiczny i turystyka kulinarna w obliczu pandemii

Nikt nie przypuszczał, że rok 2020 przyniesie tyle nieoczekiwanych zmian. Pandemia uderzyła w wiele sektorów gospodarki. Z ogromną siłą dotknęła ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Odpowiedzialna restauracja - Odpowiedzialni goście

Rusza kampania informacyjna ODPOWIEDZIALNA RESTAURACJA – ODPOWIEDZIALNI GOŚCIE

Jak powstrzymać drugą falę pandemii w polskich restauracjach? Jak pomóc restauracjom utrzymać rentowność, przy czasem trudnych do wprowadzenia obostrzeniach? Jak ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Hanna Wencka, firma Aviko

Jak dzieje się źle, trzeba działać, a nie załamywać ręce. Rozmowa z Hanną Wencką

Firmy dostarczające produkty i usługi dla restauracji oraz restauracje to naczynia powiązane. Jeśli tym drugim wiedzie się dobrze, ci pierwsi ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Bistro Taste w Poznaniu

Nowe Bistro Taste w Poznaniu

Poznańska restauracja Concordia Taste zmieniła się właśnie w Bistro Taste. To odpowiedź na sytuację wywołaną pandemią COVID-19 i nowe oczekiwania ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Selgros Cash&Carry, Transgourmet

Tylko poprzez współpracę, wymianę wiedzy i doświadczeń możemy rozwijać branżę gastronomiczną w Polsce. Rozmowa z Marcinem Derą

Sytuacja związana z pandemią COVID-19 pokazała, jak ważne jest abyśmy - jako branża, mówili jednym głosem, jednoczyli się i wspierali ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
FOR Solutions i MojStolik.pl

Fuzja FOR Solutions i MojStolik.pl – odpowiedź na potrzeby restauracji, które muszą odnaleźć się w nowej rzeczywistości i odzyskać gości

FOR Solutions, znana na rynku HORECA agencja marketingu i doradztwa biznesowego, organizator największych konferencji w branży MADE FOR Restaurant, oraz ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Agnieszka Małkiewicz, Artur Jarczyński, Maciej Nowak

Może być już tylko lepiej…

Restaurator Artur Jarczyński i krytyk kulinarny Maciej Nowak w rozmowie z Agnieszką Małkiewicz o rewolucji, stratach, ludziach, o Polsce w ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Ile restauracji się otworzy i jak zmieni się rynek gastro? Kryzysowa Konferencja MADE FOR Restaurant 2020 przyniosła odpowiedzi

W poniedziałek 18 maja rozpocznie się III etap odmrażania gospodarki, w ramach którego zniesione zostaje zawieszenie działalności lokali gastronomicznych. 64% ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Poznań, Wrocław, Warszawa, Gdańsk, Gdynia, Sopot i Kraków. W jaki sposób te miasta planują wspierać lokalną gastronomię w pozyskaniu Gości?

Już w poniedziałek, 18.05 lokale gastronomiczne będą mogły ponownie otworzyć swoje drzwi dla gości. W związku z zamknięciem granic i ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Uczymy się tańca w deszczu, który nie wiemy, jak długo będzie jeszcze padał

Koronawirus zbiera swoje żniwo, siejąc spustoszenie w branży HORECA. Niemalże cała gospodarka leci na łeb na szyję. Likwiduje się wciąż ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

„Sztuka Przetrwania i Nowego Otwarcia” – MADE FOR Restaurant 2020

Ogólnopolska Konferencja Kryzysowa dla Gastronomii MADE FOR Restaurant, odbywająca się 12 maja tego roku w formule on-line, to odpowiedź na ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Zaplanuj już dziś spotkanie #RazemPrzyStole

Minął kolejny tydzień naszej izolacji. Za oknem słońce, w sercach nadzieja, a w głowach świadomość, że nawet najgorsze chwile kiedyś ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

MADE FOR Restaurant – „Sztuka przetrwania”. Pierwsza Ogólnopolska Konferencja Kryzysowa dla Gastronomii on-line, 12 maja 2020 r.

Sytuacja,w jakiej znalazła się branża gastronomiczna w czasie epidemii koronawirusa nie ma precedensu. Dlatego też brakuje wzorów zachowań w kryzysie ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Witaj w kuchni Szefa! – najlepsi kucharze świata zapraszają gości do swoich domów. Oczywiście wirtualnie.

Makaron z osso bucco i mięsem według Massimo Buttury, nowojorski gulasz z kurczaka z czerwonym winem Erica Ripert’a czy boczek ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Najem lokali restauracyjnych przy braku możliwości prowadzenia w nich działalności

Czy restaurator jest zobowiązany do płacenia czynszu za wynajmowany lokal nawet jeśli rozporządzeniem Ministra Zdrowia zawieszona została jego praca? Czy ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Masz sugestie dotyczące tematu,
który powinnyśmy poruszyć?

Zawsze czekamy na Twoje propozycje i refleksje!

Zapisz mnie do newslettera FOR (możesz się wypisać w dowolnym momencie). Zaznaczenie oznacza akceptację regulaminu,

FreshMail.pl