Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży
Polish Gastronomy on Mission (Im)possible! #GastroPomaga
The gastro-business was hit hard in the coronavirus pandemic. Albeit itself in need, the industry supports those in need by ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Misja specjalna polskiej gastronomii! #GastroPomaga
Choć przez epidemię koronawirusa branża sama chyli się ku upadkowi to pomaga potrzebującym karmiąc personel szpitali i punktów ratownictwa a ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Jak przeorganizować pracę w restauracji podczas epidemii?
Organizacja pracy. Komunikacja. Kryzysowe menu. Higiena. Płatności. W piątek, 14 marca weszło w życie rozporządzenie, na mocy którego wszystkie restauracje, ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Restauracja w nowej rzeczywistości. Jak zwiększyć bezpieczeństwo sanitarne w trakcie przygotowania, dowozu i odbiorów na wynos?
Bezpieczeństwo zawsze powinno być sprawą kluczową w prowadzeniu restauracji czy baru. W obecnym czasie znaczenie bezpieczeństwa Waszych Gości, pracowników i ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
SZTUKA PRZETRWANIA w czasach koronawirusa? Zapytaliśmy czołowych polskich restauratorów, jak sobie radzą i co czeka branżę HORECA w najbliższym czasie
Raport z Polski Pandemia koronawirusa rozprzestrzenia się na świecie w zastraszającym tempie. Jej skutki są zatrważające między innymi dla branży ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Epokowe otwarcie kulinarnych wrót do historii!
Czy można za pomocą smaku przenieść się w czasie? Niby nieosiągalne, a jednak… W wyjątkowym koncepcie restauracyjnym EPOKA, mieszczącym się ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
UWAGA! Zmiana terminu MADE FOR RESTAURANT Kraków 2020
Informujemy, że w związku z wyjątkową sytuacją związaną z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2 w Polsce i Europie, mając na uwadze ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Jak współpraca w branży oraz pomiędzy restauracjami wspiera filozofię less waste?
Odpowiedzialność jest duża. Restauracje uznane zostały za przedsiębiorstwa, które generują łącznie najwięcej odpadów żywnościowych, mimo że jednostkowo są producentami stosunkowo ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Mistrzowie tymczasowych przyjaźni, psychoterapeuci, chemicy i powiernicy tajemnic w jednym – 6 lutego barmani obchodzą swoje międzynarodowe święto
Ich umiejętnościami, wyczuciem potrzeb i intencji oraz uważnością z powodzeniem mogliby podzielić się z kilkoma innymi profesjonalistami. Potrafią jednocześnie aktywnie ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
To był rok pełen rekordowych wyników i przełomowych momentów
MADE FOR Restaurant stało się w 2019 roku największą biznesową platformą networkingową dla branży gastronomicznej w Polsce. To wynika z ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Zmiany w przepisach dla przedsiębiorców – sprawdź, co musisz wiedzieć prowadząc swój biznes
Część zmian w przepisach dla przedsiębiorców weszła w życie z dniem 1 stycznia 2020 r., jednak to nie wszystkie nowości, ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Bardzo czysta gra. [WYWIAD z Wojciechem Chojnickim]
To zagadka. Tak właśnie myślałam o sukcesie biznesowym tej firmy w Polsce, ale tylko do czasu tej rozmowy, kiedy przemknęła ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Tygiel gastronomicznej kultury i biznesu na MADE FOR Restaurant w Warszawie
Wielka Brytania, Chile, Ukraina, Słowenia, Rumunia, Francja, Włochy i Polska to kraje, z których pochodzili eksperci warszawskiej edycji MADE FOR ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Praski Koneser – kulinarny fenomen stolicy. 15 restauracji, 250 potraw, 1000 miejsc siedzących, 10 barów, 40 aromatycznych kaw i wiele, wiele więcej.
Na rodzinny brunch, biznesową kolację, romantycznego drinka i zabawę do rana… Pod względem różnorodności oraz jakości oferty gastronomicznej i rozrywkowej ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Polska kuchnia w wielkim świecie. [WYWIAD z Jolantą Jurkowlaniec]
Lata biedy, niedostatku, a następnie zachłyśnięcie się gastro-globalizacją. Polska kuchnia na nowo staje się doceniana nie tylko przez nas, ale ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej