FOR Talks | Portal o marketingu, HR i zarządzaniu w gastronomii

Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

Polish Gastronomy on Mission (Im)possible! #GastroPomaga

The gastro-business was hit hard in the coronavirus pandemic. Albeit itself in need, the industry supports those in need by ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Misja specjalna polskiej gastronomii! #GastroPomaga

Choć przez epidemię koronawirusa branża sama chyli się ku upadkowi to pomaga potrzebującym karmiąc personel szpitali i punktów ratownictwa a ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Jak przeorganizować pracę w restauracji podczas epidemii?

Organizacja pracy. Komunikacja. Kryzysowe menu. Higiena. Płatności. W piątek, 14 marca weszło w życie rozporządzenie, na mocy którego wszystkie restauracje, ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Restauracja w nowej rzeczywistości. Jak zwiększyć bezpieczeństwo sanitarne w trakcie przygotowania, dowozu i odbiorów na wynos?

Bezpieczeństwo zawsze powinno być sprawą kluczową w prowadzeniu restauracji czy baru. W obecnym czasie znaczenie bezpieczeństwa Waszych Gości, pracowników i ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

SZTUKA PRZETRWANIA w czasach koronawirusa? Zapytaliśmy czołowych polskich restauratorów, jak sobie radzą i co czeka branżę HORECA w najbliższym czasie

Raport z Polski Pandemia koronawirusa rozprzestrzenia się na świecie w zastraszającym tempie. Jej skutki są zatrważające między innymi dla branży ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Epokowe otwarcie kulinarnych wrót do historii!

Czy można za pomocą smaku przenieść się w czasie? Niby nieosiągalne, a jednak… W wyjątkowym koncepcie restauracyjnym EPOKA, mieszczącym się ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

UWAGA! Zmiana terminu MADE FOR RESTAURANT Kraków 2020

Informujemy, że w związku z wyjątkową sytuacją związaną z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2 w Polsce i Europie, mając na uwadze ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Autor i źródło zdjęcia: Nicholas Calcott, Zero Waste Bistro na Manhattanie

Jak współpraca w branży oraz pomiędzy restauracjami wspiera filozofię less waste?

Odpowiedzialność jest duża. Restauracje uznane zostały za przedsiębiorstwa, które generują łącznie najwięcej odpadów żywnościowych, mimo że jednostkowo są producentami stosunkowo ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Mistrzowie tymczasowych przyjaźni, psychoterapeuci, chemicy i powiernicy tajemnic w jednym – 6 lutego barmani obchodzą swoje międzynarodowe święto

Ich umiejętnościami, wyczuciem potrzeb i intencji oraz uważnością z powodzeniem mogliby podzielić się z kilkoma innymi profesjonalistami. Potrafią jednocześnie aktywnie ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

To był rok pełen rekordowych wyników i przełomowych momentów

MADE FOR Restaurant stało się w 2019 roku największą biznesową platformą networkingową dla branży gastronomicznej w Polsce. To wynika z ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Zmiany w przepisach dla przedsiębiorców – sprawdź, co musisz wiedzieć prowadząc swój biznes

Część zmian w przepisach dla przedsiębiorców weszła w życie z dniem 1 stycznia 2020 r., jednak to nie wszystkie nowości, ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Bardzo czysta gra. [WYWIAD z Wojciechem Chojnickim]

To zagadka. Tak właśnie myślałam o sukcesie biznesowym tej firmy w Polsce, ale tylko do czasu tej rozmowy, kiedy przemknęła ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Tygiel gastronomicznej kultury i biznesu na MADE FOR Restaurant w Warszawie

Wielka Brytania, Chile, Ukraina, Słowenia, Rumunia, Francja, Włochy i Polska to kraje, z których pochodzili eksperci warszawskiej edycji MADE FOR ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Praski Koneser – kulinarny fenomen stolicy. 15 restauracji, 250 potraw, 1000 miejsc siedzących, 10 barów, 40 aromatycznych kaw i wiele, wiele więcej.

Na rodzinny brunch, biznesową kolację, romantycznego drinka i zabawę do rana… Pod względem różnorodności oraz jakości oferty gastronomicznej i rozrywkowej ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Polska kuchnia w wielkim świecie. [WYWIAD z Jolantą Jurkowlaniec]

Lata biedy, niedostatku, a następnie zachłyśnięcie się gastro-globalizacją. Polska kuchnia na nowo staje się doceniana nie tylko przez nas, ale ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Masz sugestie dotyczące tematu,
który powinnyśmy poruszyć?

Zawsze czekamy na Twoje propozycje i refleksje!

Zapisz mnie do newslettera FOR (możesz się wypisać w dowolnym momencie). Zaznaczenie oznacza akceptację regulaminu,