FOR Talks | Portal o marketingu, HR i zarządzaniu w gastronomii

Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

Dekalog dochodowej restauracji (relacja)

Dekalog dochodowej restauracji według Marcina Wachowicza i zespółu MADE powstał na śniadaniu biznesowym inaugurującym kampanię informacyjno-edukacyjną „DO USŁUG”, które odbyło ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się, wydarzenia

Joan Roca: O budowaniu zaangażowania pracowników

3 skuteczne lekcje, które „sprzedał” nam na temat budowania zaangażowania pracowników Joan Roca -  szef kuchni, współwłaściciel El Celler de ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA

RYNEK DOJRZAŁ [wywiad z Michałem Molendą]

Michał Molenda, szef kuchni w Kuchnia Otwarta: opinia o tym, że w Polsce brakuje rąk do pracy w gastronomii jest ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA

MARKA PRACODAWCY w GASTRONOMII [wywiad z Bogdanem Gałązką]

Polski restaurator mierzy się z wieloma trudnościami i komplikacjami związanymi z rynkiem pracy: skomplikowane aspekty prawne, sezonowość, brak zaangażowanych pracowników ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA

„Kupiona” relacja nie przetrwa dłużej niż 18 miesięcy

Katarzyna Derdzińska poleca: Prawdziwe zaangażowanie jest o uczuciach – w bardzo dużej mierze jest pochodną relacji ...
Czytaj Dalej
/ Słowo od..., To ciekawe

Nie ma zaangażowania bez angażowania

Dwa kluczowe czynniki sukcesu w rozwoju każdego biznesu - kapitał i zaangażowanie. Nasze doświadczenie pokazuje, że dzisiaj ...
Czytaj Dalej
/ Słowo od...

The future of the food

Food on the Edge is a two day symposium that takes place annually in Galway city, Ireland. It is for ...
Czytaj Dalej
/ To ciekawe

AROUND THE WORLD IN 15 BREAKFASTS

Since I’ve lived full-time in Europe, friends often ask me if I miss anything about the US. The answer is: ...
Czytaj Dalej
/ To ciekawe

Parabere Forum

PARABERE Forum will bring together top opinion leaders, food activists, international scientists, farmers, chefs and sommeliers from 5 continents ...
Czytaj Dalej
/ Odnośnik, To ciekawe

Dinner with a view

Sztuka kulinarna to często używana fraza, która tak naprawdę oznacza ni mniej, ni więcej tylko kulinaria. Na co dzień pobrzmiewa z lekka rozbuchanie… ...
Czytaj Dalej
/ To ciekawe

Ryba psuje się od głowy! [wywiad z Agatą Wojdą]

Rozmowa z Agatą Wojdą oraz komentarz Katarzyny Derdzińskiej, o tym jak poprawić relacje na linii pracownik-pracodawca ...
Czytaj Dalej
/ Wiedzą co robią

Rusza kampania DO USŁUG

Trudno Ci pozyskać właściwych pracowników? Nie odpisują na Twoje ogłoszenia o pracę? ...
Czytaj Dalej
/ Wiedzą co robią

POP-UP W KULINARNEJ SZTUCE

Podróżujące restauracje i gotujący W różnych miejscach szefowie kuchni to gorący temat na całym świecie ...
Czytaj Dalej
/ Wiedzą co robią

MARKETING UŚWIADOMIONY

Prowadzenie działań marketingowych wymaga od restauratorów i producentów mocnego zaangażowania w rynek, obserwacji, świadomości tego, co dzieje się w Polsce i ...
Czytaj Dalej
/ Wiedzą co robią

W imię bloga! [wywiad z Martą Glinką]

MARTA GLINKA: Miałam kilka takich chwil, w których zastanawiałam się, czy nie lepiej byłoby zmienić branżę z napojów ...
Czytaj Dalej
/ Wiedzą co robią

Masz sugestie dotyczące tematu,
który powinnyśmy poruszyć?

Zawsze czekamy na Twoje propozycje i refleksje!

Zapisz mnie do newslettera FOR (możesz się wypisać w dowolnym momencie). Zaznaczenie oznacza akceptację regulaminu,

FreshMail.pl