Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

MADE zaprasza do wspólnej przygody i pracy Koordynatora ds. PR i Eventów w branży HORECA
MADE zaprasza do wspólnej przygody i pracy. Koordynatora ds. PR i Eventów w branży HORECA Będzie nam ze ...

Skuteczność i nowa jakość w gastronomii – kluczowe czynniki sukcesu. Relacja z Targów EuroGastro w Warszawie
Spójna strategia marketingowa, zmiany w prawie pracy i RODO, skuteczny manager, nowa jakość w serwisie, trendy w polskiej i światowej ...

Bądź 3 kroki przed i zarabiaj – konferencja MADE RESTAURANT w Poznaniu
Nowi kelnerzy, opanowanie finansów restauracji, zmiany w prawie pracy, skuteczny marketing, oswajanie fine diningu. To tylko część tematów, które zespół ...

BĄDŹ 3 KROKI PRZED I ZARABIAJ – pierwsza w tym roku konferencja MADE RESTAURANT odbędzie się w Poznaniu!
Po sukcesach zeszłorocznych spotkań liderów gastronomii w Warszawie, Krakowie, Gdańsku i Wrocławiu czas na kolejne pełne wiedzy i okazji do ...

Poskramiamy finanse i walczymy o nową jakość obsługi w Polskich restauracjach na Targach EuroGastro!
W tym celu specjalnie na targi przygotowaliśmy aż dwa różne wydarzenia: minikonferencję „Bądź 3 kroki przed i zarabiaj” oraz szkolenie ...

Wine&Food Noble Night – największa w Polsce magiczna restauracja
Witek Iwański, Marcin Filipkiewicz, Łukasz Budzik to wybitni polscy szefowie kuchni i finaliści poprzednich edycji konkursu Wine&Food Noble Night! Kto ...

W POZNANIU NIKT NIE SPOCZYWA NA LAURACH [WYWIAD Z ROMANEM KOSMALSKIM I MAŁGORZATĄ WALCZAK]
Poznańska gastronomia zachwyca na każdym kroku! Są tu zdolni szefowie kuchni, świetny serwis, dopracowane koncepty restauracyjne, ciekawy design. Wszystkie te ...

Złote zasady skutecznego marketingu w restauracji według MADE
"Złote zasady skutecznego marketingu wg MADE" to drogowskaz, abyście nie tracili czasu na bezsensowne działania. Choć nie ma jednoznacznej „złotej” ...

Złote zasady zarządzania finansami w restauracji według MADE
"Złote zasady zarządzania finansami" to podstawowa wiedza dla każdego przedsiębiorcy. Każda restauracja, kawiarnia, czy też bar to jednocześnie firma generująca zysk lub ...

JAK KELNER MOŻE ROZWIJAĆ SWOJĄ KARIERĘ? [WYWIAD Z MARCINEM KRZYSTOLIKIEM I ŁUKASZEM JARCZYŃSKIM]
W ramach kampanii realizowanej przez zespół MADE szukamy i przepytujemy kelnerów z całej Polski, którzy cenią swój zawód i są ...

RAZEM CZY OSOBNO – KIEDY MOŻEMY WIĘCEJ? [WYWIAD Z EWĄ VOELKEL-KROKOWICZ]
Chcesz otworzyć restaurację lub kawiarnię? Chcesz wiedzieć, gdzie tkwi sendo sukcesu w tej branży? - w niuansach, które gwarantują przewagę ...

Kelnerzy nowej generacji – DO USŁUG [WYWIAD Z ŁUKASZEM OKUNIEWICZEM]
O wyzwaniach, trudnościach, ciemnych i jasnych stronach zawodu kelnera rozmawiamy z Łukaszem Okuniewiczem, kelnerem w Fat Buddha Restaurant and Lounge, ...

NOWI KELNERZY – DO USŁUG [relacja]
Oficjalnie ruszyła ogólnopolska kampania „Do usług – Nowi kelnerzy” mająca na celu promocję zawodu kelnera. Oto wynik burzliwej debaty, na ...

W którym kierunku pędzi polska i światowa gastronomia? [RAPORT MADE – cz. I – Świat]
RAPORT RYNKOWY MADE 2018 - Inauguracja W którym kierunku pędzi polska i światowa gastronomia? Warszawa, 02.02.2018 - Zespół MADE ...

GASTRONOMIA na biznesowym TOPIE – relacja z konferencji MADE Restaurant we Wrocławiu
KONFERENCJA „ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ I ZARABIAJ” WE WROCŁAWIU ZAKOŃCZONA REKORDOWĄ FREKWENCJĄ I WYJĄTKOWO POZYTYWNYM ODBIOREM ...