FOR Talks | Portal o marketingu, HR i zarządzaniu w gastronomii

Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

debata kelnerska gastronomiczna

NOWI KELNERZY – DO USŁUG [relacja]

Oficjalnie ruszyła ogólnopolska kampania „Do usług – Nowi kelnerzy” mająca na celu promocję zawodu kelnera. Oto wynik burzliwej debaty, na ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

W którym kierunku pędzi polska i światowa gastronomia? [RAPORT MADE – cz. I – Świat]

RAPORT RYNKOWY MADE 2018 - Inauguracja W którym kierunku pędzi polska i światowa gastronomia?    Warszawa, 02.02.2018 - Zespół MADE ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się, TRENDY

GASTRONOMIA na biznesowym TOPIE – relacja z konferencji MADE Restaurant we Wrocławiu

KONFERENCJA „ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ I ZARABIAJ” WE WROCŁAWIU ZAKOŃCZONA REKORDOWĄ FREKWENCJĄ I WYJĄTKOWO POZYTYWNYM ODBIOREM ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się, wydarzenia
piotr-apanel

Los szefa kuchni [wywiad z Piotrem Apanelem]

Szczery do bólu. Krytyczny, ale sprawiedliwy. Bezkompromisowy w opiniach i standardach. Zarządza poprzez przykład, niestety kosztem rodziny. Unika, jak może ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA, Wiedzą co robią

Słodki „ghost writer” [wywiad z Moniką Ignaciuk]

Stawia słodką kropkę nad i w kartach wielu polskich restauracji. Współpracuje ze świetnymi kucharzami i z restauratorami z wyobraźnią, których ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA, Wiedzą co robią

Leadership naturalny [wywiad ze Sławomirem Miotkiem]

LEADERSHIP NATURALNY - WYWIAD ZE SŁAWOMIREM MIOTKIEM, SZEFEM KUCHNI W STARYM BROWARZE W KOŚCIERZYNIE. Szef kuchni musi znać koszty, rozumieć, co ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA, Wiedzą co robią

Zatrudniaj, angażuj i zarabiaj! Konferencja MADE Restaurant we Wrocławiu [zapowiedź]

„Zatrudniaj, angażuj i zarabiaj” – konferencja MADE RESTAURANT w ramach kampanii „Jesteśmy DO USŁUG” już 13 listopada we Wrocławiu. Wrocław, ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
made talks Justyna Slupska Kartaczowska

Raz sobie odpuścisz, to będziesz odpuszczać całe życie [wywiad z Justyną Słupską Kartaczowską]

„Za każdym razem powtarzam, że wszystko ma być zrobione, jak najlepiej potrafisz, bo jak sobie raz odpuścisz, to potem będziesz ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się, PRAKTYKA

ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ I ZARABIAJ – relacja z konferencji MADE RESTAURANT w Gdańsku

Konferencja szkoleniowa MADE RESTAURANT w Gdańsku już za nami! 4 października w Europejskim Centrum Solidarności prężnie działający, trójmiejscy praktycy mieli ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się, wydarzenia
justyna zdunek restauracja metamorfoza prelegentka made restaurant

Jak okiełznać Millenialsów? [wywiad z Justyną Zdunek]

W ramach spotkań lokalnych i konferencji MADE Restaurant rozmawiamy z właścicielami i kadrą zarządzającą najwybitniejszych lokalnych restauracji. W Gdańsku niewątpliwie ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się, PRAKTYKA, Wiedzą co robią

Szef kuchni to też manager [wywiad z Przemysławem Woźnym]

MADE RESTAURANT w Trójmieście to kolejne już regionalne spotkanie liderów branży HORECA, tym razem w gronie przedsiębiorców, managerów i szefów ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się, PRAKTYKA
gastronomia szybko rośnie

Gastronomia rozwija się w zawrotnym tempie

Gastronomia rozwija się w zawrotnym tempie. Oto wyniki badań. W Inn Poland czytamy „Polacy ruszyli w miasto, tak dobrych czasów ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się, To ciekawe

Tasty Stories czyli kolacja na łonie natury

W sobotę 16 września uroczystą kolacją „Flora i Fauna” w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój zakończyła się pierwsza ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Rekrutacja w gastronomii – ile kosztuje i jak to zrobić, aby była skuteczna

W trakcie przeprowadzania rekrutacji natrafić możemy na koszty, które od razu można zwymiarować jak i na te, które znacznie trudniej ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA
Marcin Filipkiewicz i Krzysztof Żurek

LIDER, a nie BOSS [wywiad z Marcinem Filipkiewiczem i Krzysztofem Żurkiem]

Autorytet, Mistrz, Nauczyciel to hasła, które powodują, że z nimi ludzie pracują wiele lat. Motywacją i powodem lojalności jest ich ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA, Wiedzą co robią

Masz sugestie dotyczące tematu,
który powinnyśmy poruszyć?

Zawsze czekamy na Twoje propozycje i refleksje!

Zapisz mnie do newslettera FOR (możesz się wypisać w dowolnym momencie). Zaznaczenie oznacza akceptację regulaminu,