Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży
NOWI KELNERZY – DO USŁUG [relacja]
Oficjalnie ruszyła ogólnopolska kampania „Do usług – Nowi kelnerzy” mająca na celu promocję zawodu kelnera. Oto wynik burzliwej debaty, na ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
W którym kierunku pędzi polska i światowa gastronomia? [RAPORT MADE – cz. I – Świat]
RAPORT RYNKOWY MADE 2018 - Inauguracja W którym kierunku pędzi polska i światowa gastronomia? Warszawa, 02.02.2018 - Zespół MADE ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
GASTRONOMIA na biznesowym TOPIE – relacja z konferencji MADE Restaurant we Wrocławiu
KONFERENCJA „ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ I ZARABIAJ” WE WROCŁAWIU ZAKOŃCZONA REKORDOWĄ FREKWENCJĄ I WYJĄTKOWO POZYTYWNYM ODBIOREM ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Los szefa kuchni [wywiad z Piotrem Apanelem]
Szczery do bólu. Krytyczny, ale sprawiedliwy. Bezkompromisowy w opiniach i standardach. Zarządza poprzez przykład, niestety kosztem rodziny. Unika, jak może ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Słodki „ghost writer” [wywiad z Moniką Ignaciuk]
Stawia słodką kropkę nad i w kartach wielu polskich restauracji. Współpracuje ze świetnymi kucharzami i z restauratorami z wyobraźnią, których ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Leadership naturalny [wywiad ze Sławomirem Miotkiem]
LEADERSHIP NATURALNY - WYWIAD ZE SŁAWOMIREM MIOTKIEM, SZEFEM KUCHNI W STARYM BROWARZE W KOŚCIERZYNIE. Szef kuchni musi znać koszty, rozumieć, co ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Zatrudniaj, angażuj i zarabiaj! Konferencja MADE Restaurant we Wrocławiu [zapowiedź]
„Zatrudniaj, angażuj i zarabiaj” – konferencja MADE RESTAURANT w ramach kampanii „Jesteśmy DO USŁUG” już 13 listopada we Wrocławiu. Wrocław, ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Raz sobie odpuścisz, to będziesz odpuszczać całe życie [wywiad z Justyną Słupską Kartaczowską]
„Za każdym razem powtarzam, że wszystko ma być zrobione, jak najlepiej potrafisz, bo jak sobie raz odpuścisz, to potem będziesz ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ I ZARABIAJ – relacja z konferencji MADE RESTAURANT w Gdańsku
Konferencja szkoleniowa MADE RESTAURANT w Gdańsku już za nami! 4 października w Europejskim Centrum Solidarności prężnie działający, trójmiejscy praktycy mieli ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Jak okiełznać Millenialsów? [wywiad z Justyną Zdunek]
W ramach spotkań lokalnych i konferencji MADE Restaurant rozmawiamy z właścicielami i kadrą zarządzającą najwybitniejszych lokalnych restauracji. W Gdańsku niewątpliwie ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Szef kuchni to też manager [wywiad z Przemysławem Woźnym]
MADE RESTAURANT w Trójmieście to kolejne już regionalne spotkanie liderów branży HORECA, tym razem w gronie przedsiębiorców, managerów i szefów ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Gastronomia rozwija się w zawrotnym tempie
Gastronomia rozwija się w zawrotnym tempie. Oto wyniki badań. W Inn Poland czytamy „Polacy ruszyli w miasto, tak dobrych czasów ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Tasty Stories czyli kolacja na łonie natury
W sobotę 16 września uroczystą kolacją „Flora i Fauna” w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój zakończyła się pierwsza ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Rekrutacja w gastronomii – ile kosztuje i jak to zrobić, aby była skuteczna
W trakcie przeprowadzania rekrutacji natrafić możemy na koszty, które od razu można zwymiarować jak i na te, które znacznie trudniej ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
LIDER, a nie BOSS [wywiad z Marcinem Filipkiewiczem i Krzysztofem Żurkiem]
Autorytet, Mistrz, Nauczyciel to hasła, które powodują, że z nimi ludzie pracują wiele lat. Motywacją i powodem lojalności jest ich ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej