Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

Los szefa kuchni [wywiad z Piotrem Apanelem]
Szczery do bólu. Krytyczny, ale sprawiedliwy. Bezkompromisowy w opiniach i standardach. Zarządza poprzez przykład, niestety kosztem rodziny. Unika, jak może ...

Słodki „ghost writer” [wywiad z Moniką Ignaciuk]
Stawia słodką kropkę nad i w kartach wielu polskich restauracji. Współpracuje ze świetnymi kucharzami i z restauratorami z wyobraźnią, których ...

Leadership naturalny [wywiad ze Sławomirem Miotkiem]
LEADERSHIP NATURALNY - WYWIAD ZE SŁAWOMIREM MIOTKIEM, SZEFEM KUCHNI W STARYM BROWARZE W KOŚCIERZYNIE. Szef kuchni musi znać koszty, rozumieć, co ...

Zatrudniaj, angażuj i zarabiaj! Konferencja MADE Restaurant we Wrocławiu [zapowiedź]
„Zatrudniaj, angażuj i zarabiaj” – konferencja MADE RESTAURANT w ramach kampanii „Jesteśmy DO USŁUG” już 13 listopada we Wrocławiu. Wrocław, ...

Raz sobie odpuścisz, to będziesz odpuszczać całe życie [wywiad z Justyną Słupską Kartaczowską]
„Za każdym razem powtarzam, że wszystko ma być zrobione, jak najlepiej potrafisz, bo jak sobie raz odpuścisz, to potem będziesz ...

ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ I ZARABIAJ – relacja z konferencji MADE RESTAURANT w Gdańsku
Konferencja szkoleniowa MADE RESTAURANT w Gdańsku już za nami! 4 października w Europejskim Centrum Solidarności prężnie działający, trójmiejscy praktycy mieli ...

Jak okiełznać Millenialsów? [wywiad z Justyną Zdunek]
W ramach spotkań lokalnych i konferencji MADE Restaurant rozmawiamy z właścicielami i kadrą zarządzającą najwybitniejszych lokalnych restauracji. W Gdańsku niewątpliwie ...

Szef kuchni to też manager [wywiad z Przemysławem Woźnym]
MADE RESTAURANT w Trójmieście to kolejne już regionalne spotkanie liderów branży HORECA, tym razem w gronie przedsiębiorców, managerów i szefów ...

Gastronomia rozwija się w zawrotnym tempie
Gastronomia rozwija się w zawrotnym tempie. Oto wyniki badań. W Inn Poland czytamy „Polacy ruszyli w miasto, tak dobrych czasów ...

Tasty Stories czyli kolacja na łonie natury
W sobotę 16 września uroczystą kolacją „Flora i Fauna” w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój zakończyła się pierwsza ...

Rekrutacja w gastronomii – ile kosztuje i jak to zrobić, aby była skuteczna
W trakcie przeprowadzania rekrutacji natrafić możemy na koszty, które od razu można zwymiarować jak i na te, które znacznie trudniej ...

LIDER, a nie BOSS [wywiad z Marcinem Filipkiewiczem i Krzysztofem Żurkiem]
Autorytet, Mistrz, Nauczyciel to hasła, które powodują, że z nimi ludzie pracują wiele lat. Motywacją i powodem lojalności jest ich ...

Lotny sommelier DO USŁUG [wywiad z Pawłem Karolakiem]
„Nie tylko dania i menu są istotą funkcjonowania restauracji” – Paweł Karolak - Partner Zarządzający Winkolekcja ...

Nowe rozwiązanie dla branży HoReCa dostępne już od 2 października
Długo wyczekiwany, autorski PROGRAM MADE PROGRESS startuje już 2 października tego roku. Mówimy o kameralnym, elitarnym programie rozwojowym dla menedżerów ...

Gastronomia wpisana w geny [wywiad z Krzysztofem Janiszewskim]
O życiowej konsekwencji – od marzeń o budce z zapiekankami do wyjątkowej restauracji SENSES z gwiazdką Michelina, a także o ...