Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży
Gastronomia wpisana w geny [wywiad z Krzysztofem Janiszewskim]
O życiowej konsekwencji – od marzeń o budce z zapiekankami do wyjątkowej restauracji SENSES z gwiazdką Michelina, a także o ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Konferencja ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ, ZARABIAJ w Krakowie – relacja
Pierwsza konferencja szkoleniowa MADE RESTAURANT w ramach kampanii DO USŁUG odbyła się w Krakowie i co ciekawe, okazała się sukcesem ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Szansa na wspólny sukces w gastronomii [wywiad z Katarzyną Nogą]
Kilka lat temu, kiedy nie było na rynku szkół i inicjatyw edukacyjnych w branży spożywczej, niektóre firmy przejmowały na siebie ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Kraków Network [wywiad z Izabelą Helbin]
Partnerem honorowym naszej krakowskiej konferencji MADE RESTAURANT pt. "Zatrudniaj, Angażuj, zarabiaj" jest miasto Kraków, a partnerem organizacyjnym Centrum Kongresowe ICE ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
NOWOCZESNY DOSTAWCA W GASTRONOMII? [wywiad z Hanną Wencką]
Dostawca w gastronomii – takie hasło kojarzy się z zagubionym przedstawicielem handlowym biegającym z katalogiem produktów od restauracji do restauracji ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Persony marketingowe – czy wiesz kim jest Twój klient?
Kim jest persona? Czy znasz potencjalnego gościa swojej restauracji? Czy wiesz komu serwujesz posiłek? Czy wiesz czego oczekuje i ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Restauratorzy o braku pracowników (relacja)
Stanowisko czołowych polskich restauratorów w temacie: "Dramat, nie ma ludzi do pracy w gastronomii! Czy rzeczywiście?". Relacja z naszego wydarzenia ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Dekalog dochodowej restauracji (relacja)
Dekalog dochodowej restauracji według Marcina Wachowicza i zespółu MADE powstał na śniadaniu biznesowym inaugurującym kampanię informacyjno-edukacyjną „DO USŁUG”, które odbyło ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Joan Roca: O budowaniu zaangażowania pracowników
3 skuteczne lekcje, które „sprzedał” nam na temat budowania zaangażowania pracowników Joan Roca - szef kuchni, współwłaściciel El Celler de ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
RYNEK DOJRZAŁ [wywiad z Michałem Molendą]
Michał Molenda, szef kuchni w Kuchnia Otwarta: opinia o tym, że w Polsce brakuje rąk do pracy w gastronomii jest ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
MARKA PRACODAWCY w GASTRONOMII [wywiad z Bogdanem Gałązką]
Polski restaurator mierzy się z wieloma trudnościami i komplikacjami związanymi z rynkiem pracy: skomplikowane aspekty prawne, sezonowość, brak zaangażowanych pracowników ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
„Kupiona” relacja nie przetrwa dłużej niż 18 miesięcy
Katarzyna Derdzińska poleca: Prawdziwe zaangażowanie jest o uczuciach – w bardzo dużej mierze jest pochodną relacji ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
Nie ma zaangażowania bez angażowania
Dwa kluczowe czynniki sukcesu w rozwoju każdego biznesu - kapitał i zaangażowanie. Nasze doświadczenie pokazuje, że dzisiaj ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej
The future of the food
Food on the Edge is a two day symposium that takes place annually in Galway city, Ireland. It is for ...
Czytaj Dalej
Czytaj Dalej