FOR Talks | Portal o marketingu, HR i zarządzaniu w gastronomii

Profesjonalnie dla gastronomii
Portal dla ekspertów branży

Gastronomia wpisana w geny [wywiad z Krzysztofem Janiszewskim]

O życiowej konsekwencji – od marzeń o budce z zapiekankami do wyjątkowej restauracji SENSES z gwiazdką Michelina, a także o ...
Czytaj Dalej

Konferencja ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ, ZARABIAJ w Krakowie – relacja

Pierwsza konferencja szkoleniowa MADE RESTAURANT w ramach kampanii DO USŁUG odbyła się w Krakowie i co ciekawe, okazała się sukcesem ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się
Katarzyna Noga, Marketing Manager B2B, ZT Kruszwica

Szansa na wspólny sukces w gastronomii [wywiad z Katarzyną Nogą]

Kilka lat temu, kiedy nie było na rynku szkół i inicjatyw edukacyjnych w branży spożywczej, niektóre firmy przejmowały na siebie ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA

Kraków Network [wywiad z Izabelą Helbin]

Partnerem honorowym naszej krakowskiej konferencji MADE RESTAURANT pt. "Zatrudniaj, Angażuj, zarabiaj" jest miasto Kraków, a partnerem organizacyjnym Centrum Kongresowe ICE ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA

NOWOCZESNY DOSTAWCA W GASTRONOMII? [wywiad z Hanną Wencką]

Dostawca w gastronomii – takie hasło kojarzy się z zagubionym przedstawicielem handlowym biegającym z katalogiem produktów od restauracji do restauracji ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA
persony w marketingu made talks

Persony marketingowe – czy wiesz kim jest Twój klient?

Kim jest persona? Czy znasz potencjalnego gościa swojej restauracji? Czy wiesz komu serwujesz posiłek?   Czy wiesz czego oczekuje i ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Od cywila do szefa kuchni.

Od cywila do szefa kuchni ...
Czytaj Dalej
/ Wiedzą co robią

Restauratorzy o braku pracowników (relacja)

Stanowisko czołowych polskich restauratorów w temacie: "Dramat, nie ma ludzi do pracy w gastronomii! Czy rzeczywiście?". Relacja z naszego wydarzenia ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się

Dekalog dochodowej restauracji (relacja)

Dekalog dochodowej restauracji według Marcina Wachowicza i zespółu MADE powstał na śniadaniu biznesowym inaugurującym kampanię informacyjno-edukacyjną „DO USŁUG”, które odbyło ...
Czytaj Dalej
/ Dzieje się, wydarzenia

Joan Roca: O budowaniu zaangażowania pracowników

3 skuteczne lekcje, które „sprzedał” nam na temat budowania zaangażowania pracowników Joan Roca -  szef kuchni, współwłaściciel El Celler de ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA

RYNEK DOJRZAŁ [wywiad z Michałem Molendą]

Michał Molenda, szef kuchni w Kuchnia Otwarta: opinia o tym, że w Polsce brakuje rąk do pracy w gastronomii jest ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA

MARKA PRACODAWCY w GASTRONOMII [wywiad z Bogdanem Gałązką]

Polski restaurator mierzy się z wieloma trudnościami i komplikacjami związanymi z rynkiem pracy: skomplikowane aspekty prawne, sezonowość, brak zaangażowanych pracowników ...
Czytaj Dalej
/ PRAKTYKA

„Kupiona” relacja nie przetrwa dłużej niż 18 miesięcy

Katarzyna Derdzińska poleca: Prawdziwe zaangażowanie jest o uczuciach – w bardzo dużej mierze jest pochodną relacji ...
Czytaj Dalej
/ Słowo od..., To ciekawe

Nie ma zaangażowania bez angażowania

Dwa kluczowe czynniki sukcesu w rozwoju każdego biznesu - kapitał i zaangażowanie. Nasze doświadczenie pokazuje, że dzisiaj ...
Czytaj Dalej
/ Słowo od...

The future of the food

Food on the Edge is a two day symposium that takes place annually in Galway city, Ireland. It is for ...
Czytaj Dalej
/ To ciekawe

Masz sugestie dotyczące tematu,
który powinnyśmy poruszyć?

Zawsze czekamy na Twoje propozycje i refleksje!

Zapisz mnie do newslettera FOR (możesz się wypisać w dowolnym momencie). Zaznaczenie oznacza akceptację regulaminu,