Dzieje się - FOR Talks

Dzieje się

Gdzie w gastro kończy się prowokacja i zaczyna profanacja? Jak wyzwolić emocje, które zrobią z restauracji kultową markę?

Pytamy Beatę Jaworską, foodservice category & marketing manager w Kraft Heinz Foodservice, odpowiedzialną za biznes produktów pod marką Heinz i ...
Czytaj Dalej

Lokalność i olej rzepakowy na Nowo dla profesjonalistów. Mamy dla Was coś smacznego do wykorzystania w restauracyjnych kuchniach. #Fundusze promocji

Wariacje kulinarne na temat oleju rzepakowego serwują piekarz i kucharz. Odkryjemy na nowo oliwę północy jaką jest olej rzepakowy. Poniżej ...
Czytaj Dalej

Miejska marka kulinarna: pomysł idealny, ale czy realny? Sprawdzamy Wrocław

Komu i dlaczego opłaca się miejska marka kulinarna? Co to takiego i jak się ją tworzy? Czy realna, dobra współpraca ...
Czytaj Dalej

Jak pogodzić Zetki z Iksami? – oto jest pytanie! Tak się projektuje restauracyjny zespół marzeń

– Kluczowe jest zrozumienie cech i preferencji różnych pokoleń: inne mają Baby Boomers, inne pokolenie X, inne Milenialsi i najmłodsza ...
Czytaj Dalej

On po cichu przejmuje rynek gastro. Trend convenience – to nowa jakość gastronomii czy raczej spadek jakości?

- Przejście na rozwiązania wykorzystujące produkty convenience ma miejsce praktycznie we wszystkich rodzajach gastronomii, w różnej skali i tempie: począwszy ...
Czytaj Dalej

Chcemy, aby niemożliwe stało się prawdziwe. Konstruujemy restauracyjne PERPETUUM MOBILE na nowych zasadach

Plan jest taki: tego dnia w gronie ponad 600 liderów - czołowych restauratorów i ich pracowników - skonstruujemy prototyp innowacyjnej ...
Czytaj Dalej

Dlaczego polskie restauracje upadają? To nie tylko potężny kryzys zatrudnienia i zabójcza inflacja. Problem leży głębiej, a rynek polskiej gastronomii tworzy wachlarz paradoksów

Na pierwszy rzut oka sytuacja jest przyjemna niczym noc listopadowa, przypomina film katastroficzny albo połączenie thrillera z dramatem. Część scenariusza ...
Czytaj Dalej

Słowa na 2024 od najlepszych polskich restauratorów. O uczciwości wobec siebie i innych, o życiu, biznesie, przeszłości i przyszłości. Rozmowy z TOP RESTAURATORAMI 2023 na Forbes.pl

Ruszając w 2024 rok mamy dla Was kilka ciekawych rozmów, które Agnieszka Małkiewicz przeprowadziła z TOP Restauratorami Forbes&For w 2023 ...
Czytaj Dalej

EMPIRYCZNY PRZEWODNIK PO RESTAURACJACH – 10 emocji, które decydują o sukcesie restauracji

Okazuje się, że o sukcesie restauracji nie decydują Excel, nazwisko znanego szefa czy produkty z ekologicznego gospodarstwa, ale emocje, z ...
Czytaj Dalej

Raport o stanie polskiej gastronomii: większość restauratorów mówi, że jest źle, ale co piąty planuje otworzyć nową restaurację. O co chodzi?

Aż 70 proc. restauratorek i restauratorów ocenia warunki do prowadzenia biznesu gastronomicznego jako niekorzystne – wynika z badań i z ...
Czytaj Dalej

Gastronomiczny Sopot 2023

Sopot obchodzi w tym roku 200 lecie kurortu. Aleksandra Gosk udziela wywiadu w temacie zmian w strukturze turystyki Trójmiasta, wyników ...
Czytaj Dalej

W poszukiwaniu restauracyjnego GENIUS LOCI

Jeśli twoje doświadczenie restauracyjne jest dobre, mówisz o tym dwóm osobom, jeśli złe – dziesięciu – powiedział kiedyś Anthony Bourdain, ...
Czytaj Dalej

Przewodnik biznesowy na trudne czasy dla branży gastro’2023

Krótki raport branżowy oraz mocne wskazówki, jak skutecznie prowadzić biznes gastronomiczny w dzisiejszych czasach.  Prezentujemy efekty debat najlepszych polskich restauratorów, ...
Czytaj Dalej

Znamy najlepszych restauratorów 2023 roku w Polsce!

Znamy TOP 50 RESTAURATORÓW FORBES & FOR 2023 i tych uznanych za najskuteczniejszych według MADE FOR Restaurant. Pierwsze miejsca rankingu ...
Czytaj Dalej

Przeszłość i przyszłość – spotyka się w legendarnym hotelu NOVOTEL CENTRUM, dawnym Forum

Aby zmierzyć się z tematem poprosiliśmy o rozmowę dwóch pracowników z różnym stażem, a tym samym inną perspektywą. Zaczęliśmy od ...
Czytaj Dalej
ewaiter

To się dzieje. E-waiter.pl – spełnienie marzeń o kelnerze idealnym, aczkolwiek wirtualnym

Wyobraź sobie… idziesz do restauracji na lunch, masz mało czasu, siadasz do wolnego stolika, nie czekasz na zagonionego kelnera, który ...
Czytaj Dalej
winterhalter

Marka, która „wyczyściła” konkurencję? – historia kultowego sukcesu

Z tego tekstu dowiesz się, co łączy zmywarki Winterhalter z motocyklem Harley Davidson Przez wiele lat stawiano jedynie na smak ...
Czytaj Dalej

Manifest Great Taste, Zero Waste. Odkryj less waste w gastronomii – zyskaj więcej, marnując mniej!

Gotowanie ze smakiem przy jednoczesnym mądrym wykorzystywaniu zasobów – to motto Manifestu „Great Taste Zero Waste” dla branży HoReCa. Aby ...
Czytaj Dalej
cheff.it

Jak policzyć biznes gastronomiczny i unikać strat? – W końcu mamy to!

Właśnie powstała rewolucyjna platforma do zarządzania restauracją, stworzona przez restauratorów dla restauratorów. Cheff.it wkracza na rynek. Restauratorzy, a dokładnie Jakub ...
Czytaj Dalej

Biznesowy/e SOS dla polskiej gastronomii, by wzmocnić smak, emocje i radość życia

Made For Restaurant - platforma dla restauratorów, inwestorów i hotelarzy wraca do Warszawy już 25 kwietnia 2023 r., aby docenić ...
Czytaj Dalej

Czy TARGI to pieśń przeszłości?

Kiedy około 9 lat temu zaczynaliśmy organizować szkolenia/warsztaty dla branży HORECA najlepszym miejscem, do takich inicjatyw wydawało się Euro-Gastro. To ...
Czytaj Dalej

Znamy królową i króla polskiego HEDONIZMU. KRAKÓW po królewsku ugościł liderów branży HORECA i odważnie zmierzył się z rzeczywistością.

Niesztampowa, mierząca się z obecnymi problemami rynku gastronomicznego, budująca wspólnotę najlepszych restauratorów, momentami kontrowersyjna - taka była krakowska konferencja MADE ...
Czytaj Dalej
cyrkularność

Cyrkularność w branży HORECA

Dlaczego gospodarka cyrkularna w restauracji to dzisiaj „must have”: czyli jak oszczędzić firmę i środowisko? Podsumowanie panelu dyskusyjnego podczas konferencji ...
Czytaj Dalej

Bracia Cieślikowscy – liderzy polskiego cateringu

W pandemii, zamiast rozkładać ręce w geście bezradności, stworzyli nową markę i pionierską aplikację do uczciwego zatrudniania pracowników w gastronomii ...
Czytaj Dalej
made for restaurant

Hedoniści przejmują rynek gastro! Kolejna edycja konferencji MADE FOR Restaurant w Krakowie

MADE FOR RESTAURANT znów idzie pod prąd. W czasach kryzysu organizatorzy na scenę zapraszają TOP restauratorów i hotelarzy HEDONISTÓW, którzy ...
Czytaj Dalej
Marek Cynowski, Rebel Tang

Rebel Tang: jak zaprojektować „spadochron biznesowy” dla Twojej restauracji? Nowa jakość na styku jedzenia i technologii.

Rozmowa z inspiracji i pod patronatem Unilever Food Solutions Gdy gastronomia spotka się z e-commerce, powstaje wirtualna restauracja, czyli taka, ...
Czytaj Dalej
KOKTAJL WIECZORNY MADE FOR Restaurant - New Generation

Chodzą słuchy, że to była najlepsza edycja MADE FOR Restaurant… Miasto SOPOT rządzi, a w nim TOP Restauratorzy i TOP Influencerzy!

Po raz pierwszy na świecie najlepsi polscy restauratorzy mogą czuć się docenieni. Fighterzy, Kreatorzy, Nowa Generacja, Odpowiedzialni Twórcy Restauracji. To ...
Czytaj Dalej
Sopot

SOPOT – miasto nowoczesnej i zuchwałej gastronomii? Sprawdzamy.

Sopot kojarzy się z radością, świeżością, zabawą i celebracją życia, szczególnie w czasie wakacji. Zapytamy Panią Wiceprezydent Miasta, Magdalenę Czarzyńską ...
Czytaj Dalej
Ekipa Radisson Blu Hotel Sopot

Gastronomia New Generation to świat ambitnych twórców i odpowiedzialnych kucharzy

Istotą „Nowej Gastronomii” jest less waste, partnerstwo i kreatywność, multikulturowość oraz racjonalizm. O realizowaniu tych zasad we współczesnej gastronomii rozmawiamy ...
Czytaj Dalej
MFR New Generation Partnerzy

Nadchodzi rewolucyjna, turkusowa edycja konferencji MADE FOR Restaurant w Sopocie. Czym jest hasło „NEW GENERATION” wśród TOP Restauratorów?

Nadciąga nowa fala restauratorów, która zmiata z rynku stare postrzeganie gastronomii. Tu nie chodzi o wiek, a mentalność i otwartość ...
Czytaj Dalej
Maciej Wroński, Rational

O czym powinien widzieć każdy nowoczesny i odpowiedzialny restaurator? – czyli nowości HIGH-TECH, które pomogą Ci przetrwać

Jak w dobie kryzysu gospodarczego, wysokich cen żywności i rosnącej inflacji, dbać o biznes gastronomiczny? Jakie nowoczesne rozwiązania stosować, aby ...
Czytaj Dalej
Radisson Blu Hotel Sopot

,,Umiejscowienie Radisson Blu Hotel, Sopot pozwala gościom na relaks wśród kojącej zieleni.” Sprawdź, dlaczego warto tu przyjechać

,,Ponadczasowa klasyka i status słynnego nadmorskiego uzdrowiska to wciąż nieodłączne elementy wizerunku Sopotu. Unikalną atmosferę kameralnego kurortu doskonale poczuć można ...
Czytaj Dalej
Dyrektor Novotel Warszawa Centrum

Hotelarstwo i gastronomia „PO LUDZKU”…

Jak prowadzić jeden z największych w Polsce hoteli, nie tracąc wrażliwości? O rozwiązaniach wspierających pracowników w sieci Accor oraz o ...
Czytaj Dalej
MADE FOR Restaurant Warszawa 2022

Odpowiedzialni TOP Twórcy Restauracji na scenie MADE FOR Restaurant | Konferencja MADE FOR Restaurant, 28.03 Warszawa

Jak w obliczu pandemii, wojny na Ukrainie, kryzysów i nieładu restaurator ma dbać o swój biznes, ludzi i środowisko? Jakie ...
Czytaj Dalej
Kraków na święta

Miasto Kraków zaprasza krakowską branżę gastronomiczną do przyłączenia się do akcji #swiatecznykrakow

Święta Bożego Narodzenia to czas szczególny dla nas wszystkich, wspólne spotkania przy stole, potrawy wigilijne, Jarmark Bożonarodzeniowy i uroczyste zapalenie ...
Czytaj Dalej
Kierunek Restauracja Przyszłości

Kierunek: Restauracja Przyszłości | Aktualny raport dotyczący praktyk zrównoważonego rozwoju w gastronomii, przygotowanych przez branżę – dla branży

Jaki jest stan polskiej gastronomii po doświadczeniu pandemii i główne kierunki zmian zachodzących w sektorze? Raport EIT Food „Kierunek: Restauracja ...
Czytaj Dalej

Biznes. 10 najlepszych Restauratorów – Kreatorów na podium, mimo wszystko

26 października 2021 roku na scenie konferencji MADE FOR Restaurant w Krakowie stanęło 10 TOP Restauratorów – Kreatorów, najbardziej twórczych, cenionych ...
Czytaj Dalej

W imię jedzenia, dobrych pieniędzy i dobra ziemi. Tworzymy restaurację przyszłości

Nie będziemy ściemniać. Restauracje są liderami w zanieczyszczaniu środowiska, ten biznes generuje masę śmieci. Ale jedzenie i gastronomię kochamy, dlatego ...
Czytaj Dalej
Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant

Restauratorze! Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT ,,Creators 2021”!

Zostań Kreatorem Roku i zdobądź stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT.  Wyłonimy Cię z grona TOP 10 Restauratorów w trzystopniowych eliminacjach ...
Czytaj Dalej
Kierunek Restauracja Przyszłości warsztat

Weź udział w kreatywnym warsztacie online liderów gastronomii – Kierunek Restauracja Przyszłości

Jaka będzie RESTAURACJA PRZYSZŁOŚCI? W jaki sposób restauratorzy mogą wprowadzić zrównoważone praktyki do swoich biznesów? Czy to się opłaca biznesowo ...
Czytaj Dalej
Magdalena Kozłowska Aviko HoReCa Polska

Krajobraz się zmieni, ziemniak pozostanie. Rozmowa z Magdaleną Kozłowską, dyrektor zarządzającą Aviko Polska

,,Żadnych zwolnień. Budujemy nową fabrykę w Belgii. Kontynuujemy inwestycje w Chinach. Działamy wierząc w to, że rynek gastronomii będzie się ...
Czytaj Dalej
Joanna Sobczyk Winterhalter

Optymistyczna marka w czasach zarazy

Jaki jest teraz - po 2 latach pandemii profil restauratora? Czy i jak zmieniły się decyzje inwestorskie? Jakie działania wspierające ...
Czytaj Dalej
Cały Gaweł

Czuły Cały Gaweł

Tylko najczulsi przetrwają. Gaweł Czajka wyjaśnia, jak zdobywa się sukces dobrymi emocjami. O gastroszczepionce, emocjonalnym zarządzaniu biznesem, kuchennej psychoterapii i ...
Czytaj Dalej
Katarzyna Gruszecka-Spychała

Nowa pandemiczna gastronomia. Co się zmieniło i co jeszcze przed nami? Rozmowa z Katarzyną Gruszecką-Spychałą, Wiceprezydent Gdyni ds. Gospodarki

Odwilż lokalnej gastronomii niewątpliwie potrzebuje wsparcia samorządu oraz mieszkańców. O to, jakie działania pomocowe dla restauratorów podejmuje Miasto Gdynia, Partner ...
Czytaj Dalej
Jarczyński Artur

Duże restauracje na straconej pozycji. Rozmowa z restauratorem, Arturem Jarczyńskim

W porównaniu z zagranicą, polska gastronomia ma bardziej pod górkę. Duże restauracje z sektora turystycznego są w najtrudniejszej sytuacji, a ...
Czytaj Dalej
Laureaci TOP 20

Na rynku gastro zostali już tylko „FIGHTERZY”. Sprzedali nam 8 wskazówek i 6 błędów, które warto zapamiętać

To już rok trzęsienia ziemi na rynku gastro, który dzisiaj wygląda jak wielkie pobojowisko. Tegoroczna wiosenna edycja MADE FOR Restaurant ...
Czytaj Dalej
Bierhalle

Dark kitchens – przyszłość gastro, czy wyjście awaryjne dla restauracji w razie kolejnego lockdownu?

Coraz więcej restauracji decyduje się na przekształcenie swoich konceptów gastronomicznych na wirtualne restauracje, m.in. ze względu na oszczędność czasu i ...
Czytaj Dalej
Selgros

Z czego branża gastronomiczna może być dumna, a co powinna poprawić? – Rozmowa z Andrzejem Drusem z Instytutu Kulinarnego Transgourmet

Jak pandemia wpłynęła na polską gastronomię? Jak radzą sobie restauratorzy w kraju, a jakie koncepty dominują za granicą? Z czego ...
Czytaj Dalej
eksperci MADE FOR Restaurant 2021

TOP 20 Restauratorów na wirtualnej scenie MADE FOR RESTAURANT 2021

Kanadyjski pisarz, Robertson Davies powiedział: ,,Nadzwyczajni ludzie potrafią przetrwać nawet w najgorszych okolicznościach, a dzięki doświadczeniom stają się jeszcze bardziej ...
Czytaj Dalej
stypendium finansowe

Restauratorze! Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT “Fighters 2021”!

,,Zostań Fighter-em" roku i zdobądź stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT. Wyłonimy Cię z grona TOP 20 Restauratorów w trzystopniowych eliminacjach ...
Czytaj Dalej
MojStolik.pl

Stały i bezpieczny kontakt z Gośćmi dzięki platformie MojStolik.pl

,,Narzędzie MojStolik.pl pozwala sprawnie i komfortowo gospodarować systemem rezerwacji w czasie rzeczywistym. Zintegrujesz go ze wszystkimi możliwymi kanałami, jakimi kontaktują ...
Czytaj Dalej
komunikacja wizualna

Ludzie kupują oczami

Jasny komunikat z dobrym zdjęciem przyciągnie uwagę użytkownika. Ale tylko profesjonalna komunikacja wizualna jest w stanie na stałe podbić serca ...
Czytaj Dalej

2020 rokiem delivery: najlepsze praktyki w branży

Branżowi eksperci od lat zapowiadali wzrost znaczenia segmentu delivery, nikt jednak nie spodziewał się, że dostawa stanie się właściwie jedyną ...
Czytaj Dalej
digital marketing

Gastronomia w nowej normalności: jak poznać potrzeby klienta?

W trudnych czasach wiele się zmienia, ale są rzeczy, które są stałe. Twoi potencjalni klienci nadal mają swoje potrzeby, ale ...
Czytaj Dalej
handelek

Rozwój i praca w restauracji zgodnie z ideą Design Thinking

Gastronomia od wieków była znana ze swego nastawienia na klienta. Jak wykorzystać nowoczesne techniki projektowania do zgłębiania potrzeb gości restauracji?  ...
Czytaj Dalej

TripAdvisor: z czym to się je?

TripAdvisor cieszy się uznaniem nie tylko wśród turystów, ale również lokalnych mieszkańców szukających inspiracji. To właśnie ci ostatni są w ...
Czytaj Dalej
społeczność sieci

Budowanie społeczności wokół restauracji – niezawodny sposób na przetrwanie w czasie pandemii

Budowanie relacji i nawiązywanie kontaktów pomaga przyciągnąć więcej ludzi do lokalu. Nic tak dosadnie jak lockdown nie udowodniło restauratorom, jak ...
Czytaj Dalej
Ziemowit Majewski, Cucina Poznań

#otwieraMY w Poznaniu. 7 pytań do Ziemowita Majewskiego, Prezesa Zarządu CITY 88 w Poznaniu

Czy warto zaryzykować i wziąć sprawy w swoje ręce? Coraz więcej restauratorów otwiera swoje obiekty i zaprasza do nich Gości, ...
Czytaj Dalej

Bunt, rewolucja, wojna, nowe realia czy wrócimy do starych zasad? Co dalej z polską gastronomią?

20 uczestników i 3 spotkania przy stole umacniające więzi środowiska gastronomicznego - MADE Travel FOR Liebherr dały nam odpowiedzi na ...
Czytaj Dalej
gastronomia vs. pandemia

12 pozytywów, które pandemia wniosła w życie czołowych przestawicieli branży gastro – wbrew wszystkiemu

Niewątpliwie 2020 rok przejdzie do historii. Przewartościowaliśmy życie, podejmowalismy trudne decyzje i przekształciliśmy lub zamknęliśmy swoje biznesy. Jednak zatrzymanie pędzącego ...
Czytaj Dalej
MojStolik.pl zaprasza do wspólnego stołu

ŚWIĄTECZNE WIZYTY RESTAURACJI W DOMACH GOŚCI. MojStolik.pl zaprasza do wspólnego stołu

MojStolik.pl tworzy bazar świąteczny on-line i zaprasza do udziału w wyjątkowej kampanii świątecznej. Poprzez szeroką komunikację ofert świątecznych oraz zestawów ...
Czytaj Dalej
Interaktywna mapa Krakowa

„W te Święta zamawiam online!”. W Krakowie ruszyła interaktywna mapa z ofertą świąteczną

Miasto Kraków przygotowało kolejną inicjatywę, która ma pomóc lokalnym przedsiębiorcom stawić czoła skutkom pandemii i ograniczeniom, z jakimi muszą się ...
Czytaj Dalej
Debata branży HORECA

Wymiana wiedzy, rozwiązań i plany na rzeczywistość post-covid. Międzynarodowa debata szefów kuchni i gości

Jak będzie wyglądała rzeczywistość post-pandemiczna w gastronomii? Na co muszą przygotować się restauratorzy i szefowie kuchni? Jakie cechy powinien mieć ...
Czytaj Dalej
Woda i wino dyskusja ekspertów

WODA I WINO – Jak zmieniły się preferencje gości? Co się dzisiaj opłaca i jak budować kartę napoi? Alkohole na wynos?

Kiedy restauracja może sprzedawać wino na wynos? Jak radzą sobie dostawcy wody, dostarczający produkty do niedziałającej branży hotelarskiej? Co zrobić ...
Czytaj Dalej
MADE FOR Restaurant on-line 16.11

SZTUKA PRZETRWANIA W WOJENNEJ EKONOMII – II Konferencja Kryzysowa on-line MADE FOR Restaurant dla Gastronomii przeszła do historii

Sytuacja, w jakiej znalazła się obecnie polska i światowa gastronomia, jest najgorsza od kilkudziesięciu lat. Po wiosennym zamrożeniu branży HoReCa, ...
Czytaj Dalej
Andrzej Drus - Selgro Cash&Carry

Polska gastronomia w czasach COVID-19. Co nas czeka? – Badania rynkowe

Jakie kroki należy podjąć, aby sprawnie zmienić model biznesowy w dobie kryzysu? Jakie zmiany w polskiej gospodarce i gastronomii wywołała ...
Czytaj Dalej

Stare nawyki i usługi kontra nowe potrzeby i możliwości – jak gastronomia odpowiada na rzeczywistość w 2020 roku

Gastronomia to papierek lakmusowy nastrojów społecznych i możliwości ekonomicznych rynku - mówi o tym, kim jesteśmy i czego potrzebujemy. Rozejrzyjmy ...
Czytaj Dalej
Konferencja MADE FOR Restaurant on-line 16.11

MASTER CLASS „Sztuka przetrwania”, 16 listopada 2020r. GASTRO, BADŹMY TEGO DNIA RAZEM!

II KONFERENCJA KRYZYSOWA DLA GASTRONOMII MADE FOR RESTAURANT ON-LINE 2020  MASTER CLASS „SZTUKA PRZETRWANIA”, 16 LISTOPADA 2020 R. GASTRO, BADŹMY TEGO ...
Czytaj Dalej
MADE FOR Restaurant on-line 16.11.2020

Wyjaśniamy niejasności związane z ograniczeniami wprowadzonymi na czas epidemii w lokalach gastronomicznych

Wzrost zachorowań na COVID-19 w okresie jesiennym nie tylko zahamował stopniowe łagodzenie ograniczeń sanitarnych, ale wręcz spowodował narzucenie nowych lub ...
Czytaj Dalej
Gastronomia a koronawirus

Rynek gastronomiczny i turystyka kulinarna w obliczu pandemii

Nikt nie przypuszczał, że rok 2020 przyniesie tyle nieoczekiwanych zmian. Pandemia uderzyła w wiele sektorów gospodarki. Z ogromną siłą dotknęła ...
Czytaj Dalej
Odpowiedzialna restauracja - Odpowiedzialni goście

Rusza kampania informacyjna ODPOWIEDZIALNA RESTAURACJA – ODPOWIEDZIALNI GOŚCIE

Jak powstrzymać drugą falę pandemii w polskich restauracjach? Jak pomóc restauracjom utrzymać rentowność, przy czasem trudnych do wprowadzenia obostrzeniach? Jak ...
Czytaj Dalej
Hanna Wencka, firma Aviko

Jak dzieje się źle, trzeba działać, a nie załamywać ręce. Rozmowa z Hanną Wencką

Firmy dostarczające produkty i usługi dla restauracji oraz restauracje to naczynia powiązane. Jeśli tym drugim wiedzie się dobrze, ci pierwsi ...
Czytaj Dalej
Bistro Taste w Poznaniu

Nowe Bistro Taste w Poznaniu

Poznańska restauracja Concordia Taste zmieniła się właśnie w Bistro Taste. To odpowiedź na sytuację wywołaną pandemią COVID-19 i nowe oczekiwania ...
Czytaj Dalej
Selgros Cash&Carry, Transgourmet

Tylko poprzez współpracę, wymianę wiedzy i doświadczeń możemy rozwijać branżę gastronomiczną w Polsce. Rozmowa z Marcinem Derą

Sytuacja związana z pandemią COVID-19 pokazała, jak ważne jest abyśmy - jako branża, mówili jednym głosem, jednoczyli się i wspierali ...
Czytaj Dalej
FOR Solutions i MojStolik.pl

Fuzja FOR Solutions i MojStolik.pl – odpowiedź na potrzeby restauracji, które muszą odnaleźć się w nowej rzeczywistości i odzyskać gości

FOR Solutions, znana na rynku HORECA agencja marketingu i doradztwa biznesowego, organizator największych konferencji w branży MADE FOR Restaurant, oraz ...
Czytaj Dalej
Agnieszka Małkiewicz, Artur Jarczyński, Maciej Nowak

Może być już tylko lepiej…

Restaurator Artur Jarczyński i krytyk kulinarny Maciej Nowak w rozmowie z Agnieszką Małkiewicz o rewolucji, stratach, ludziach, o Polsce w ...
Czytaj Dalej

Ile restauracji się otworzy i jak zmieni się rynek gastro? Kryzysowa Konferencja MADE FOR Restaurant 2020 przyniosła odpowiedzi

W poniedziałek 18 maja rozpocznie się III etap odmrażania gospodarki, w ramach którego zniesione zostaje zawieszenie działalności lokali gastronomicznych. 64% ...
Czytaj Dalej

Poznań, Wrocław, Warszawa, Gdańsk, Gdynia, Sopot i Kraków. W jaki sposób te miasta planują wspierać lokalną gastronomię w pozyskaniu Gości?

Już w poniedziałek, 18.05 lokale gastronomiczne będą mogły ponownie otworzyć swoje drzwi dla gości. W związku z zamknięciem granic i ...
Czytaj Dalej

Uczymy się tańca w deszczu, który nie wiemy, jak długo będzie jeszcze padał

Koronawirus zbiera swoje żniwo, siejąc spustoszenie w branży HORECA. Niemalże cała gospodarka leci na łeb na szyję. Likwiduje się wciąż ...
Czytaj Dalej

„Sztuka Przetrwania i Nowego Otwarcia” – MADE FOR Restaurant 2020

Ogólnopolska Konferencja Kryzysowa dla Gastronomii MADE FOR Restaurant, odbywająca się 12 maja tego roku w formule on-line, to odpowiedź na ...
Czytaj Dalej

Zaplanuj już dziś spotkanie #RazemPrzyStole

Minął kolejny tydzień naszej izolacji. Za oknem słońce, w sercach nadzieja, a w głowach świadomość, że nawet najgorsze chwile kiedyś ...
Czytaj Dalej

MADE FOR Restaurant – „Sztuka przetrwania”. Pierwsza Ogólnopolska Konferencja Kryzysowa dla Gastronomii on-line, 12 maja 2020 r.

Sytuacja,w jakiej znalazła się branża gastronomiczna w czasie epidemii koronawirusa nie ma precedensu. Dlatego też brakuje wzorów zachowań w kryzysie ...
Czytaj Dalej

Witaj w kuchni Szefa! – najlepsi kucharze świata zapraszają gości do swoich domów. Oczywiście wirtualnie.

Makaron z osso bucco i mięsem według Massimo Buttury, nowojorski gulasz z kurczaka z czerwonym winem Erica Ripert’a czy boczek ...
Czytaj Dalej

Najem lokali restauracyjnych przy braku możliwości prowadzenia w nich działalności

Czy restaurator jest zobowiązany do płacenia czynszu za wynajmowany lokal nawet jeśli rozporządzeniem Ministra Zdrowia zawieszona została jego praca? Czy ...
Czytaj Dalej

Polish Gastronomy on Mission (Im)possible! #GastroPomaga

The gastro-business was hit hard in the coronavirus pandemic. Albeit itself in need, the industry supports those in need by ...
Czytaj Dalej

Misja specjalna polskiej gastronomii! #GastroPomaga

Choć przez epidemię koronawirusa branża sama chyli się ku upadkowi to pomaga potrzebującym karmiąc personel szpitali i punktów ratownictwa a ...
Czytaj Dalej

Jak przeorganizować pracę w restauracji podczas epidemii?

Organizacja pracy. Komunikacja. Kryzysowe menu. Higiena. Płatności. W piątek, 14 marca weszło w życie rozporządzenie, na mocy którego wszystkie restauracje, ...
Czytaj Dalej

Restauracja w nowej rzeczywistości. Jak zwiększyć bezpieczeństwo sanitarne w trakcie przygotowania, dowozu i odbiorów na wynos?

Bezpieczeństwo zawsze powinno być sprawą kluczową w prowadzeniu restauracji czy baru. W obecnym czasie znaczenie bezpieczeństwa Waszych Gości, pracowników i ...
Czytaj Dalej

SZTUKA PRZETRWANIA w czasach koronawirusa? Zapytaliśmy czołowych polskich restauratorów, jak sobie radzą i co czeka branżę HORECA w najbliższym czasie

Raport z Polski Pandemia koronawirusa rozprzestrzenia się na świecie w zastraszającym tempie. Jej skutki są zatrważające między innymi dla branży ...
Czytaj Dalej

Epokowe otwarcie kulinarnych wrót do historii!

Czy można za pomocą smaku przenieść się w czasie? Niby nieosiągalne, a jednak… W wyjątkowym koncepcie restauracyjnym EPOKA, mieszczącym się ...
Czytaj Dalej

UWAGA! Zmiana terminu MADE FOR RESTAURANT Kraków 2020

Informujemy, że w związku z wyjątkową sytuacją związaną z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2 w Polsce i Europie, mając na uwadze ...
Czytaj Dalej
Autor i źródło zdjęcia: Nicholas Calcott, Zero Waste Bistro na Manhattanie

Jak współpraca w branży oraz pomiędzy restauracjami wspiera filozofię less waste?

Odpowiedzialność jest duża. Restauracje uznane zostały za przedsiębiorstwa, które generują łącznie najwięcej odpadów żywnościowych, mimo że jednostkowo są producentami stosunkowo ...
Czytaj Dalej

Mistrzowie tymczasowych przyjaźni, psychoterapeuci, chemicy i powiernicy tajemnic w jednym – 6 lutego barmani obchodzą swoje międzynarodowe święto

Ich umiejętnościami, wyczuciem potrzeb i intencji oraz uważnością z powodzeniem mogliby podzielić się z kilkoma innymi profesjonalistami. Potrafią jednocześnie aktywnie ...
Czytaj Dalej

To był rok pełen rekordowych wyników i przełomowych momentów

MADE FOR Restaurant stało się w 2019 roku największą biznesową platformą networkingową dla branży gastronomicznej w Polsce. To wynika z ...
Czytaj Dalej

Zmiany w przepisach dla przedsiębiorców – sprawdź, co musisz wiedzieć prowadząc swój biznes

Część zmian w przepisach dla przedsiębiorców weszła w życie z dniem 1 stycznia 2020 r., jednak to nie wszystkie nowości, ...
Czytaj Dalej

Bardzo czysta gra. [WYWIAD z Wojciechem Chojnickim]

To zagadka. Tak właśnie myślałam o sukcesie biznesowym tej firmy w Polsce, ale tylko do czasu tej rozmowy, kiedy przemknęła ...
Czytaj Dalej

Tygiel gastronomicznej kultury i biznesu na MADE FOR Restaurant w Warszawie

Wielka Brytania, Chile, Ukraina, Słowenia, Rumunia, Francja, Włochy i Polska to kraje, z których pochodzili eksperci warszawskiej edycji MADE FOR ...
Czytaj Dalej

Praski Koneser – kulinarny fenomen stolicy. 15 restauracji, 250 potraw, 1000 miejsc siedzących, 10 barów, 40 aromatycznych kaw i wiele, wiele więcej.

Na rodzinny brunch, biznesową kolację, romantycznego drinka i zabawę do rana… Pod względem różnorodności oraz jakości oferty gastronomicznej i rozrywkowej ...
Czytaj Dalej

Polska kuchnia w wielkim świecie. [WYWIAD z Jolantą Jurkowlaniec]

Lata biedy, niedostatku, a następnie zachłyśnięcie się gastro-globalizacją. Polska kuchnia na nowo staje się doceniana nie tylko przez nas, ale ...
Czytaj Dalej

Nie planujesz? Przygotuj się na porażkę! [Wywiad z Ciprianem Nicolescu]

Praca połączona z pasją to cel i marzenie wielu, szczególnie w branży gościnności. Jednak bez porządnych biznesowych fundamentów, szanse na ...
Czytaj Dalej

Polska wódka na salonach. Rozmowa z Piotrem Popińskim.

Hiszpanie mają swoje tapas, Włosi aperitivo, a Polacy zakąski. Te smaczne przekąski o słowiańskim rodowodzie są świetnym pretekstem i wstępem ...
Czytaj Dalej

Tworzenie konceptów gastronomicznych jest jak układanie puzzli. O zarządzaniu blisko 40 lokalami gastronomicznymi w Polsce i na Ukrainie rozmawiamy z Dmytro Borysovem.

Właściciel prawie 40 restauracji na Ukrainie i w Polsce, w tym mokotowskiej Kanapy. Biznesmen, którego podejście do inwestycji gastronomicznych opiera ...
Czytaj Dalej

Ważniejsze od bycia lepszym, jest bycie innym. O trendach, turystyce kulinarnej i skutecznej komunikacji na linii restaurator-gość rozmawiamy z Niko Slavnikiem.

Chęć zaspokojenia głodu to dopiero któryś z kolei powód, dla którego chodzimy do restauracji. Ważniejsza jest intrygująca historia, wyjątkowość i ...
Czytaj Dalej

Gdyńska grywalizacja liderów gastronomii – relacja

W pochmurny, ale mocno pachnący morzem poniedziałek, 21 października br., Gdynia zmieniła się w tętniącą życiem stolicę gastronomicznych innowacji. Restauratorzy, szefowie ...
Czytaj Dalej

Chcesz zostać The Best Chefem? Wiemy jak to zrobić!

Jaki jest prawdziwy The Best Chef? Co stoi za sukcesem tych najlepszych i najbardziej cenionych w branży? Co robić, żeby ...
Czytaj Dalej

Musimy połączyć siły, by uwrażliwiać rynek gastronomiczny

Takim wnioskiem zakończyło się kolejne spotkanie restauratorów w ramach inicjatywy MADE Travel FOR Liebherr. Tym razem, w gronie restauratorów, w ...
Czytaj Dalej

Food & Art & Technology podczas Europejskiego Kongresu Gastronomicznego w Krakowie

Kraków, który w 2019 roku ogłoszony został Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej, przyciąga branżę na kolejne wydarzenie. Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & ...
Czytaj Dalej

Awangarda, ekstrawagancja i rewolucja w świecie win. Czy warto wprowadzić innowacyjne wina do restauracji?

Innowacyjne wina pozwalają wyróżnić się danej restauracji na tle innych. Wprowadzenie ich do restauracji wiąże się jednak z pewnymi zmianami ...
Czytaj Dalej

INTERNATIONAL INTERCHANGE – międzynarodowa wymiana wiedzy i kontaktów w branży restauracyjnej – już  18 listopada, po raz pierwszy w Polsce.

Jesienią wyjątkowe i różnorodne postaci świata gastronomii m.in. z Włoch, Niemiec, Rumunii, Hiszpanii, Polski, Ukrainy, Wielkiej Brytanii, Francji i Słowenii ...
Czytaj Dalej

Stacja Food Hall w Gdańsku. Dajemy szansę talentom

Polska gastronomia na przestrzeni lat fascynowała, zachwycała i nie raz zaskakiwała. Jej dynamiczny rozwój intrygował zagranicznych inwestorów, którzy zaczęli dostrzegać ...
Czytaj Dalej

Water pairing, czyli jak dobierać wodę do posiłku

Woda w biznesie gastronomicznym to podstawa. Co warto o niej wiedzieć i dlaczego jest tak ważnym elementem w kuchni? Zapytaliśmy ...
Czytaj Dalej

Gastronomiczna prowokacja jesienią dotrze na Pomorze. Z jakim skutkiem?

Warsztaty, eksperymenty, gry i konsultacje na żywo, interaktywna strefa partnerów i biznes party - nowa formuła MADE FOR Restaurant już ...
Czytaj Dalej

Niewinni Czarodzieje 2.0 wkraczają do akcji, czyli co się dzieje, jeśli nie umiesz powiedzieć dość pracując od 25 lat w gastronomii…

O kolejnych otwieranych konceptach gastronomicznych, przyjaźni w biznesie, pasji, która nie pozwala zwolnić, codziennych wyzwaniach, które wymuszają ciągły rozwój i ...
Czytaj Dalej

Innowacje w gastronomii – wrocławska edycja MADE FOR Restaurant już za nami.

Po krakowskiej edycji specjalnej, tym razem spotkaliśmy się z wrocławskimi restauratorami w gościnnych progach hotelu DoubleTree by Hilton. Miasto Wrocław, ...
Czytaj Dalej

Smakowe prowokacje w wykonaniu wrocławskich szefów i barmanów już w czerwcu. Zapraszamy!

Ruszyły przygotowania i rejestracja na Business Party „Innowacje Prowokacje” dla dolnośląskich liderów branży gastronomicznej. Zero waste, vege czy może lokalność ...
Czytaj Dalej

Relacja z DineART 2019. Dzień ze Sztuką wokół stołu by Ambition

Pełne doznanie kulinarne to forma sztuki, składająca się z trzech aktów – Good Food, Good Design i Good Experience. Przekonali ...
Czytaj Dalej

Z Wrocławia do Barcelony – rusza konkurs, który przeniesie Cię w świat wielkiej gastronomii.

„Kierunek: Barcelona! Opowiedz nam o innowacjach w Twojej restauracji i w nagrodę spotkaj się z najlepszymi szefami kuchni na świecie ...
Czytaj Dalej

Winna rzeczywistość na konferencji MADE FOR Restaurant we Wrocławiu

O tym czy wina naturalne, biodynamiczne, eko i wege to chwilowa moda, czy jednak „must have” będziemy dyskutować już 24.06 ...
Czytaj Dalej

Festiwal „GOOD LIFE”. Gdzie sztuka łączy się z jedzeniem, designem i doświadczeniem.

Kiedy wydarzenie kulinarne staje się jednym z tematów wiodących podczas najważniejszego festiwalu designu w Polsce - wiedz, że to czas ...
Czytaj Dalej

BARDZO wyjątkowi goście czyli dzieci w kuchni hotelowej!

Myślicie, że dzieci w restauracji zamawiają tylko frytki, pizzę i popijają to niezdrową kolą? Nic bardziej mylnego. Jak wynika z ...
Czytaj Dalej

„Kulinarny spisek kryminalny” i „rock-and-roll’owa” włoska szefowa kuchni na MADE FOR Restaurant we WROCŁAWIU.

Jak wykorzystać gastronomiczny boom, aby skutecznie zbudować swoją markę w kraju i zagranicą? O innowacyjnym i „rock-and-roll’owym” podejściu do biznesu opowie Isabella Potì, head chef i partner ...
Czytaj Dalej

Czy hasło „warto rozmawiać” ma zastosowanie również w gastronomii? Według nas odpowiedź zawsze powinna brzmieć „tak”!

Dla zespołu MADE FOR Restaurant krakowska konferencja (12.04.2019 r.) rozpoczęła się już w wieczór przed wydarzeniem. Dzięki uprzejmości Radosława Fronca ...
Czytaj Dalej

Prowokacja, czy innowacyjna inspiracja podczas MADE FOR Restaurant w Krakowie?

12 kwietnia br. Kraków znów przez chwilę był stolicą Polski, tyle że… gastronomiczną. W Centrum Kongresowym ICE spotkało się prawie ...
Czytaj Dalej

Finałowe odliczanie. Wspólna konferencja MADE FOR Restaurant i Miasta Kraków już za kilka dni.

12 kwietnia br. odbędzie się specjalna edycja konferencji gastronomicznej MADE FOR Restaurant pod hasłem: „Innowacje – biznes czy prowokacja?”. To ...
Czytaj Dalej

Kraków został Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej – ten tytuł zobowiązuje. A jakie plany wiążą się z otrzymaniem tego miana? Znamy odpowiedź na to pytanie!

Kraków, z tytułem Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019, otwiera drzwi do kulinarnej współpracy. Pożądana destynacja wśród miłośników jedzenia oferuje w ...
Czytaj Dalej

Nowy punkt programu konferencji MADE FOR Restaurant!

INNOWACJE – PROWOKACJE to wieczorny koktajl, którego bohaterami będą opowieści i przekąski 6 wybitnych szefów kuchni, prowokacyjne drinki od 3 ...
Czytaj Dalej

Jakuba Janickiego „Pomarańczowe refleksje”…

Niektórzy dzielą wina na czerwone i białe. Inni na francuskie i resztę świata. Jedni są fanami win polskich, inni uważają, ...
Czytaj Dalej

Niedoceniana siła podświadomości? Polska gastronomia zaczyna otwierać się na zagadnienia związane z gastrofizyką.

Gastrofizyka to tajemnicze hasło, które pozornie wydaje się bardzo odległe i nieprzydatne przeciętnemu restauratorowi. Dzięki szczegółowym badaniom wiemy jednak, że ...
Czytaj Dalej

Kulinarne okno na świat – FOR Solutions łączy siły z The Best Chef!

The Best Chef to projekt, którego celem jest prezentowanie i przybliżanie szerszemu gronu sylwetek najlepszych Szefów Kuchni na świecie. Dzięki ...
Czytaj Dalej

Spotkania ponad podziałami przy jednym stole. Startuje druga edycja projektu MADE Travel FOR Liebherr.

Kilku różnych restauratorów. Kilka często sprzecznych koncepcji biznesowych. Kilka wizji i wizjonerów. Czy posadzenie ich przy wspólnym stole i sprowokowanie ...
Czytaj Dalej

Niestety w gastronomii przetrwają tylko ci, którzy innowacji się nie boją! Zła wiadomość? Zobaczymy!

Już za miesiąc pierwsza w tym roku i do tego specjalna edycja konferencji MADE FOR Restaurant, organizowana przy współpracy z ...
Czytaj Dalej

Być kobietą… I to jaką! Najlepszą na świecie według The World’s 50 Best Restaurants.

Pewien dziennikarz powiedział jej kiedyś, że tańczy lepiej niż gotuje. Na szczęście gotować nie przestała, a nawet z jeszcze większą ...
Czytaj Dalej

Innowacje, technologie i rewolucje. FOR Solutions po Madrid Fusión inspiruje polską branżę gastro.

Światowa kuchnia, wyjątkowe projekty, nowatorskie pomysły, biznesowe rozwiązania, trendy, technologie i przede wszystkim…ludzie. To wszystko znaleźliśmy w styczniu na  MADRID ...
Czytaj Dalej

Ana Roš – najlepsza na świecie szefowa kuchni na konferencji w Krakowie.

To będzie specjalna edycja MADE FOR Restaurant. Przygotowywana w ścisłej współpracy z miastem Kraków, które otrzymało tytuł Europejskiej Stolicy Kultury ...
Czytaj Dalej

PRACA w FOR Solutions – Specjalista do działań PR & Kreowania Wydarzeń

FOR Solutions zaprasza do współpracy kreatywnego, dobrze zorganizowanego i doświadczonego SPECJALISTĘ do działań Public Relations & Kreowania Wydarzeń ...
Czytaj Dalej

Nowe otwarcie! Od dziś mówcie do nas FOR Solutions 🙂

FOR Solutions to nowa marka w obszarze marketingu, działań PR i kreatywnych „eventów” w branży HORECA. Powstaje na drodze ewolucji ...
Czytaj Dalej

Kulinarno – biznesowe kolacje MADE Travel by Liebherr.

MADE przyświeca idea łączenia kulinarnej kreatywności z silnymi podstawami biznesowymi. Specjalizujemy się w organizacji kampanii marketingowych, wydarzeń oraz projektów edukacyjnych ...
Czytaj Dalej

300 gramów serca – czy tyle wystarczy, aby z sukcesem prowadzić restaurację?

„Dobry kelner powinien przede wszystkim znać kartę win i menu.” „Facebook to klucz do marketingu każdej restauracji.” „Pracownicy odchodzą, bo ...
Czytaj Dalej

Dr Irena Eris Tasty Stories – Różnorodność w życiu, jedność w kuchni cz. II

Wzruszenie, niedowierzanie i podziw - takie emocje towarzyszyły daniom serwowanym przez trzy wyjątkowe kobiety, szefowe kuchni - Agnieszkę Wilbrandt, Sylwię ...
Czytaj Dalej

Kilka bezdyskusyjnych powodów, dla których warto dołączyć do MADE Restaurant w Gdyni już 28.11.2018!

Powód pierwszy: Glokalny wymiar edukacji gastronomicznej w Polsce. Platforma edukacyjna MADE Restaurant (https://maderestaurant.pl/konferencja-gastronomiczna-gdynia/) otwiera Polskę na świat –wydarzenia w poszczególnych ...
Czytaj Dalej

MADE RESTAURANT Wrocław za nami. Czy istnieją uniwersalne recepty, jak być 3 kroki przed w biznesie gastronomicznym?

29.10.2018r. hotel Double Tree by Hilton we Wrocławiu zmienił się w gastronomiczne centrum Dolnego Śląska. Na wydarzeniu MADE Restaurant spotkało ...
Czytaj Dalej

MADE Restaurant rusza w ŚWIAT

Japonia, Hiszpania, Rosja, Norwegia i oczywiście Polska - to kraje, z których pochodzą eksperci dwóch nadchodzący konferencji MADE RESTAURANT we ...
Czytaj Dalej

W niecodzienny sposób o biznesowej codzienności. Rusza nowy projekt: MADE Travel by Liebherr.

Podróże kształcą, inspirują i poszerzają horyzonty również w branży HORECA. Idea szytych na miarę podróży kulinarnych MADE Travel to przełożenie ...
Czytaj Dalej

Wyjątkowa XI Gala Wine&Food Noble Night już 13.10.2018.

Niecały miesiąc dzieli nas od tegorocznej, XI Gali Wine&Food Noble Night, która odbędzie się 13 października 2018. Organizatorem konkursu jest ...
Czytaj Dalej

MADE Restaurant – najważniejsza i najbardziej merytoryczna biznesowa konferencja gastronomiczna już 29.10.2018 we Wrocławiu!

Po wiosennych spotkaniach w Poznaniu i Krakowie, przyszedł czas na jesienną odsłonę projektu. Już 29.10.2018 we Wrocławiu spotkają się ci ...
Czytaj Dalej

DineART. Sztuka wokół stołu | Relacja z wydarzenia 5.09.2018

Całość jest czymś więcej niż tylko prostą sumą elementów. Przekonaliśmy się o tym podczas wrześniowej inauguracji projektu DineART - Sztuka ...
Czytaj Dalej

Powracają Tasty Stories by Dr Irena Eris…

Różnorodność w życiu, jedność w kuchni.  Po raz drugi Hotele SPA Dr Irena Eris, w ramach unikatowego projektu kulinarnego Dr ...
Czytaj Dalej

DineART. Sztuka wokół stołu

DineART - impresjonizm, kubizm, pop art, sztuka, emocje… Rusza nowy projekt, który wprost łączy sztukę z estetyką użytkową: unikalny, pionierski ...
Czytaj Dalej

Małopolska gastronomiczna Liga Mistrzów.

18 czerwca 2018 roku w Krakowie odbyło się drugie już spotkanie w ramach biznesowej platformy gastronomicznej MADE RESTAURANT. W tym ...
Czytaj Dalej

Zapraszam do współpracy realizatora/kę projektów marketingowych MADE

Pracując wokół stołu, restauracji i ludzi związanych z jedzeniem lubimy wychodzić poza granice własnych możliwości, emocji, nudy, codzienności i Polski ...
Czytaj Dalej

Cienka czerwona linia w gastronomii…

Biznesowa platforma gastronomiczna MADE RESTAURANT po raz drugi zawita do Krakowa już 18 czerwca. Spotkanie odbędzie się pod hasłem „BĄDŹ ...
Czytaj Dalej

MADE zaprasza do wspólnej przygody i pracy Koordynatora ds. PR i Eventów w branży HORECA

MADE zaprasza do wspólnej przygody i pracy.   Koordynatora ds. PR i Eventów w branży HORECA   Będzie nam ze ...
Czytaj Dalej

Skuteczność i nowa jakość w gastronomii – kluczowe czynniki sukcesu. Relacja z Targów EuroGastro w Warszawie

Spójna strategia marketingowa, zmiany w prawie pracy i RODO, skuteczny manager, nowa jakość w serwisie, trendy w polskiej i światowej ...
Czytaj Dalej

Bądź 3 kroki przed i zarabiaj – konferencja MADE RESTAURANT w Poznaniu

Nowi kelnerzy, opanowanie finansów restauracji, zmiany w prawie pracy, skuteczny marketing, oswajanie fine diningu. To tylko część tematów, które zespół ...
Czytaj Dalej

BĄDŹ 3 KROKI PRZED I ZARABIAJ – pierwsza w tym roku konferencja MADE RESTAURANT odbędzie się w Poznaniu!

Po sukcesach zeszłorocznych spotkań liderów gastronomii w Warszawie, Krakowie, Gdańsku i Wrocławiu czas na kolejne pełne wiedzy i okazji do ...
Czytaj Dalej

Poskramiamy finanse i walczymy o nową jakość obsługi w Polskich restauracjach na Targach EuroGastro!

W tym celu specjalnie na targi przygotowaliśmy aż dwa różne wydarzenia: minikonferencję „Bądź 3 kroki przed i zarabiaj” oraz szkolenie ...
Czytaj Dalej

Wine&Food Noble Night – największa w Polsce magiczna restauracja

Witek Iwański, Marcin Filipkiewicz, Łukasz Budzik to wybitni polscy szefowie kuchni i finaliści poprzednich edycji konkursu Wine&Food Noble Night! Kto ...
Czytaj Dalej
debata kelnerska gastronomiczna

NOWI KELNERZY – DO USŁUG [relacja]

Oficjalnie ruszyła ogólnopolska kampania „Do usług – Nowi kelnerzy” mająca na celu promocję zawodu kelnera. Oto wynik burzliwej debaty, na ...
Czytaj Dalej

W którym kierunku pędzi polska i światowa gastronomia? [RAPORT MADE – cz. I – Świat]

RAPORT RYNKOWY MADE 2018 - Inauguracja W którym kierunku pędzi polska i światowa gastronomia?    Warszawa, 02.02.2018 - Zespół MADE ...
Czytaj Dalej

GASTRONOMIA na biznesowym TOPIE – relacja z konferencji MADE Restaurant we Wrocławiu

KONFERENCJA „ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ I ZARABIAJ” WE WROCŁAWIU ZAKOŃCZONA REKORDOWĄ FREKWENCJĄ I WYJĄTKOWO POZYTYWNYM ODBIOREM ...
Czytaj Dalej

Zatrudniaj, angażuj i zarabiaj! Konferencja MADE Restaurant we Wrocławiu [zapowiedź]

„Zatrudniaj, angażuj i zarabiaj” – konferencja MADE RESTAURANT w ramach kampanii „Jesteśmy DO USŁUG” już 13 listopada we Wrocławiu. Wrocław, ...
Czytaj Dalej
made talks Justyna Slupska Kartaczowska

Raz sobie odpuścisz, to będziesz odpuszczać całe życie [wywiad z Justyną Słupską Kartaczowską]

„Za każdym razem powtarzam, że wszystko ma być zrobione, jak najlepiej potrafisz, bo jak sobie raz odpuścisz, to potem będziesz ...
Czytaj Dalej

ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ I ZARABIAJ – relacja z konferencji MADE RESTAURANT w Gdańsku

Konferencja szkoleniowa MADE RESTAURANT w Gdańsku już za nami! 4 października w Europejskim Centrum Solidarności prężnie działający, trójmiejscy praktycy mieli ...
Czytaj Dalej
justyna zdunek restauracja metamorfoza prelegentka made restaurant

Jak okiełznać Millenialsów? [wywiad z Justyną Zdunek]

W ramach spotkań lokalnych i konferencji MADE Restaurant rozmawiamy z właścicielami i kadrą zarządzającą najwybitniejszych lokalnych restauracji. W Gdańsku niewątpliwie ...
Czytaj Dalej

Szef kuchni to też manager [wywiad z Przemysławem Woźnym]

MADE RESTAURANT w Trójmieście to kolejne już regionalne spotkanie liderów branży HORECA, tym razem w gronie przedsiębiorców, managerów i szefów ...
Czytaj Dalej
gastronomia szybko rośnie

Gastronomia rozwija się w zawrotnym tempie

Gastronomia rozwija się w zawrotnym tempie. Oto wyniki badań. W Inn Poland czytamy „Polacy ruszyli w miasto, tak dobrych czasów ...
Czytaj Dalej

Tasty Stories czyli kolacja na łonie natury

W sobotę 16 września uroczystą kolacją „Flora i Fauna” w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój zakończyła się pierwsza ...
Czytaj Dalej

Nowe rozwiązanie dla branży HoReCa dostępne już od 2 października

Długo wyczekiwany, autorski PROGRAM MADE PROGRESS startuje już 2 października tego roku. Mówimy o kameralnym, elitarnym programie rozwojowym dla menedżerów ...
Czytaj Dalej

Konferencja ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ, ZARABIAJ w Krakowie – relacja

Pierwsza konferencja szkoleniowa MADE RESTAURANT w ramach kampanii DO USŁUG odbyła się w Krakowie i co ciekawe, okazała się sukcesem ...
Czytaj Dalej
persony w marketingu made talks

Persony marketingowe – czy wiesz kim jest Twój klient?

Kim jest persona? Czy znasz potencjalnego gościa swojej restauracji? Czy wiesz komu serwujesz posiłek?   Czy wiesz czego oczekuje i ...
Czytaj Dalej

Restauratorzy o braku pracowników (relacja)

Stanowisko czołowych polskich restauratorów w temacie: "Dramat, nie ma ludzi do pracy w gastronomii! Czy rzeczywiście?". Relacja z naszego wydarzenia ...
Czytaj Dalej

Dekalog dochodowej restauracji (relacja)

Dekalog dochodowej restauracji według Marcina Wachowicza i zespółu MADE powstał na śniadaniu biznesowym inaugurującym kampanię informacyjno-edukacyjną „DO USŁUG”, które odbyło ...
Czytaj Dalej

Masz sugestie dotyczące tematu,
który powinnyśmy poruszyć?

Zawsze czekamy na Twoje propozycje i refleksje!

Zapisz mnie do newslettera FOR (możesz się wypisać w dowolnym momencie). Zaznaczenie oznacza akceptację regulaminu,