Dzieje się
Przetrwali pandemię, inflację i potężny remont miasta. Poznański restaurator jest niezniszczalny?
O relacje między gastronomami i ratuszem oraz sekret sukcesu poznańskich restauracji, które lekko nie miały, a mimo tego rozkwitają jak ...
Sztuczna inteligencja zabije gastronomię, którą znamy? Może powinna.
- U wielu polskich restauratorów wciąż króluje zeszyt i ołówek, nie wiem tylko, czy są one w stanie nawiązać relację ...
Jak odkryć olej rzepakowy na nowo w restauracyjnej i domowej kuchni? #Fundusze Promocji
Odkrywamy olej rzepakowy na nowo! Swoimi inspiracjami i przemyśleniami dzielą się wybitni szefowie kuchni: 🍞 Marcin Kaczmarek-Pielin z Bake Morning ...
Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów.
Znamy program. Nie będzie głaskania po głowie, nie będzie zapewniania, że jakoś się ułoży. Odważnie stajemy do konfrontacji z technologią ...
ROBOTY kontra ROMANTYZM. Nadchodzi era AUTOMATYZACJI. Save the date i szykujcie się na Poznań!
Już 19 listopada podczas MADE FOR RESTAURANT w Poznaniu odważnie i szczerze rozliczymy się z rzeczywistością, która romantyczną restaurację zmienia ...
Sztuczna inteligencja w gastro: ułatwienie pracy, czy koszmar rodem z Matrixa i Orwella?
AI jest w stanie wychwycić trendy zanim zostaną one oficjalnie nazwane i staną się powszechne. Dzięki takim narzędziom, możemy czasem ...
Tajne życie restauracji on-line – co każdy restaurator wiedzieć powinien?
Czym jest wirtualna marka w gastronomii? Czym różni się od ghost kitchen? Jakie są grzechy główne restauratorów w prowadzeniu dostaw? ...
Wspólnie skonstruowaliśmy restauracyjne PERPETUUM MOBILE! A teraz dajemy Wam do niego instrukcję obsługi.
Na to czekaliśmy od wielu miesięcy – wreszcie znamy nazwiska TOP 50 Restauratorów Innowatorów, którzy podbijają rynek. Ale to była ...
Znamy zwycięzców Rankingu Top 50 Restauratorów Innowatorów Forbes&For! Kto stanął na podium?
Już po raz trzeci dziennikarki i dziennikarze Magazynu Forbes oraz ekspertki i eksperci agencji For Solutions stworzyły/li jedyny ranking, który ...
Gdzie w gastro kończy się prowokacja i zaczyna profanacja? Jak wyzwolić emocje, które zrobią z restauracji kultową markę?
Pytamy Beatę Jaworską, foodservice category & marketing manager w Kraft Heinz Foodservice, odpowiedzialną za biznes produktów pod marką Heinz i ...
Lokalność i olej rzepakowy na Nowo dla profesjonalistów. Mamy dla Was coś smacznego do wykorzystania w restauracyjnych kuchniach. #Fundusze Promocji
Wariacje kulinarne na temat oleju rzepakowego serwują piekarz i kucharz. Odkryjemy na nowo oliwę północy jaką jest olej rzepakowy. Poniżej ...
Miejska marka kulinarna: pomysł idealny, ale czy realny? Sprawdzamy Wrocław
Komu i dlaczego opłaca się miejska marka kulinarna? Co to takiego i jak się ją tworzy? Czy realna, dobra współpraca ...
Jak pogodzić Zetki z Iksami? – oto jest pytanie! Tak się projektuje restauracyjny zespół marzeń
– Kluczowe jest zrozumienie cech i preferencji różnych pokoleń: inne mają Baby Boomers, inne pokolenie X, inne Milenialsi i najmłodsza ...
On po cichu przejmuje rynek gastro. Trend convenience – to nowa jakość gastronomii czy raczej spadek jakości?
- Przejście na rozwiązania wykorzystujące produkty convenience ma miejsce praktycznie we wszystkich rodzajach gastronomii, w różnej skali i tempie: począwszy ...
Chcemy, aby niemożliwe stało się prawdziwe. Konstruujemy restauracyjne PERPETUUM MOBILE na nowych zasadach
Plan jest taki: tego dnia w gronie ponad 600 liderów - czołowych restauratorów i ich pracowników - skonstruujemy prototyp innowacyjnej ...
Dlaczego polskie restauracje upadają? To nie tylko potężny kryzys zatrudnienia i zabójcza inflacja. Problem leży głębiej, a rynek polskiej gastronomii tworzy wachlarz paradoksów
Na pierwszy rzut oka sytuacja jest przyjemna niczym noc listopadowa, przypomina film katastroficzny albo połączenie thrillera z dramatem. Część scenariusza ...
Słowa na 2024 od najlepszych polskich restauratorów. O uczciwości wobec siebie i innych, o życiu, biznesie, przeszłości i przyszłości. Rozmowy z TOP RESTAURATORAMI 2023 na Forbes.pl
Ruszając w 2024 rok mamy dla Was kilka ciekawych rozmów, które Agnieszka Małkiewicz przeprowadziła z TOP Restauratorami Forbes&For w 2023 ...
EMPIRYCZNY PRZEWODNIK PO RESTAURACJACH – 10 emocji, które decydują o sukcesie restauracji
Okazuje się, że o sukcesie restauracji nie decydują Excel, nazwisko znanego szefa czy produkty z ekologicznego gospodarstwa, ale emocje, z ...
Raport o stanie polskiej gastronomii: większość restauratorów mówi, że jest źle, ale co piąty planuje otworzyć nową restaurację. O co chodzi?
Aż 70 proc. restauratorek i restauratorów ocenia warunki do prowadzenia biznesu gastronomicznego jako niekorzystne – wynika z badań i z ...
Gastronomiczny Sopot 2023
Sopot obchodzi w tym roku 200 lecie kurortu. Aleksandra Gosk udziela wywiadu w temacie zmian w strukturze turystyki Trójmiasta, wyników ...
W poszukiwaniu restauracyjnego GENIUS LOCI
Jeśli twoje doświadczenie restauracyjne jest dobre, mówisz o tym dwóm osobom, jeśli złe – dziesięciu – powiedział kiedyś Anthony Bourdain, ...
Przewodnik biznesowy na trudne czasy dla branży gastro’2023
Krótki raport branżowy oraz mocne wskazówki, jak skutecznie prowadzić biznes gastronomiczny w dzisiejszych czasach. Prezentujemy efekty debat najlepszych polskich restauratorów, ...
Znamy najlepszych restauratorów 2023 roku w Polsce!
Znamy TOP 50 RESTAURATORÓW FORBES & FOR 2023 i tych uznanych za najskuteczniejszych według MADE FOR Restaurant. Pierwsze miejsca rankingu ...
Przeszłość i przyszłość – spotyka się w legendarnym hotelu NOVOTEL CENTRUM, dawnym Forum
Aby zmierzyć się z tematem poprosiliśmy o rozmowę dwóch pracowników z różnym stażem, a tym samym inną perspektywą. Zaczęliśmy od ...
To się dzieje. E-waiter.pl – spełnienie marzeń o kelnerze idealnym, aczkolwiek wirtualnym
Wyobraź sobie… idziesz do restauracji na lunch, masz mało czasu, siadasz do wolnego stolika, nie czekasz na zagonionego kelnera, który ...
Marka, która „wyczyściła” konkurencję? – historia kultowego sukcesu
Z tego tekstu dowiesz się, co łączy zmywarki Winterhalter z motocyklem Harley Davidson Przez wiele lat stawiano jedynie na smak ...
Manifest Great Taste, Zero Waste. Odkryj less waste w gastronomii – zyskaj więcej, marnując mniej!
Gotowanie ze smakiem przy jednoczesnym mądrym wykorzystywaniu zasobów – to motto Manifestu „Great Taste Zero Waste” dla branży HoReCa. Aby ...
Jak policzyć biznes gastronomiczny i unikać strat? – W końcu mamy to!
Właśnie powstała rewolucyjna platforma do zarządzania restauracją, stworzona przez restauratorów dla restauratorów. Cheff.it wkracza na rynek. Restauratorzy, a dokładnie Jakub ...
Biznesowy/e SOS dla polskiej gastronomii, by wzmocnić smak, emocje i radość życia
Made For Restaurant - platforma dla restauratorów, inwestorów i hotelarzy wraca do Warszawy już 25 kwietnia 2023 r., aby docenić ...
Czy TARGI to pieśń przeszłości?
Kiedy około 9 lat temu zaczynaliśmy organizować szkolenia/warsztaty dla branży HORECA najlepszym miejscem, do takich inicjatyw wydawało się Euro-Gastro. To ...
Znamy królową i króla polskiego HEDONIZMU. KRAKÓW po królewsku ugościł liderów branży HORECA i odważnie zmierzył się z rzeczywistością.
Niesztampowa, mierząca się z obecnymi problemami rynku gastronomicznego, budująca wspólnotę najlepszych restauratorów, momentami kontrowersyjna - taka była krakowska konferencja MADE ...
Cyrkularność w branży HORECA
Dlaczego gospodarka cyrkularna w restauracji to dzisiaj „must have”: czyli jak oszczędzić firmę i środowisko? Podsumowanie panelu dyskusyjnego podczas konferencji ...
Bracia Cieślikowscy – liderzy polskiego cateringu
W pandemii, zamiast rozkładać ręce w geście bezradności, stworzyli nową markę i pionierską aplikację do uczciwego zatrudniania pracowników w gastronomii ...
Hedoniści przejmują rynek gastro! Kolejna edycja konferencji MADE FOR Restaurant w Krakowie
MADE FOR RESTAURANT znów idzie pod prąd. W czasach kryzysu organizatorzy na scenę zapraszają TOP restauratorów i hotelarzy HEDONISTÓW, którzy ...
Rebel Tang: jak zaprojektować „spadochron biznesowy” dla Twojej restauracji? Nowa jakość na styku jedzenia i technologii.
Rozmowa z inspiracji i pod patronatem Unilever Food Solutions Gdy gastronomia spotka się z e-commerce, powstaje wirtualna restauracja, czyli taka, ...
Chodzą słuchy, że to była najlepsza edycja MADE FOR Restaurant… Miasto SOPOT rządzi, a w nim TOP Restauratorzy i TOP Influencerzy!
Po raz pierwszy na świecie najlepsi polscy restauratorzy mogą czuć się docenieni. Fighterzy, Kreatorzy, Nowa Generacja, Odpowiedzialni Twórcy Restauracji. To ...
SOPOT – miasto nowoczesnej i zuchwałej gastronomii? Sprawdzamy.
Sopot kojarzy się z radością, świeżością, zabawą i celebracją życia, szczególnie w czasie wakacji. Zapytamy Panią Wiceprezydent Miasta, Magdalenę Czarzyńską ...
Gastronomia New Generation to świat ambitnych twórców i odpowiedzialnych kucharzy
Istotą „Nowej Gastronomii” jest less waste, partnerstwo i kreatywność, multikulturowość oraz racjonalizm. O realizowaniu tych zasad we współczesnej gastronomii rozmawiamy ...
Nadchodzi rewolucyjna, turkusowa edycja konferencji MADE FOR Restaurant w Sopocie. Czym jest hasło „NEW GENERATION” wśród TOP Restauratorów?
Nadciąga nowa fala restauratorów, która zmiata z rynku stare postrzeganie gastronomii. Tu nie chodzi o wiek, a mentalność i otwartość ...
O czym powinien widzieć każdy nowoczesny i odpowiedzialny restaurator? – czyli nowości HIGH-TECH, które pomogą Ci przetrwać
Jak w dobie kryzysu gospodarczego, wysokich cen żywności i rosnącej inflacji, dbać o biznes gastronomiczny? Jakie nowoczesne rozwiązania stosować, aby ...
,,Umiejscowienie Radisson Blu Hotel, Sopot pozwala gościom na relaks wśród kojącej zieleni.” Sprawdź, dlaczego warto tu przyjechać
,,Ponadczasowa klasyka i status słynnego nadmorskiego uzdrowiska to wciąż nieodłączne elementy wizerunku Sopotu. Unikalną atmosferę kameralnego kurortu doskonale poczuć można ...
Hotelarstwo i gastronomia „PO LUDZKU”…
Jak prowadzić jeden z największych w Polsce hoteli, nie tracąc wrażliwości? O rozwiązaniach wspierających pracowników w sieci Accor oraz o ...
Odpowiedzialni TOP Twórcy Restauracji na scenie MADE FOR Restaurant | Konferencja MADE FOR Restaurant, 28.03 Warszawa
Jak w obliczu pandemii, wojny na Ukrainie, kryzysów i nieładu restaurator ma dbać o swój biznes, ludzi i środowisko? Jakie ...
Miasto Kraków zaprasza krakowską branżę gastronomiczną do przyłączenia się do akcji #swiatecznykrakow
Święta Bożego Narodzenia to czas szczególny dla nas wszystkich, wspólne spotkania przy stole, potrawy wigilijne, Jarmark Bożonarodzeniowy i uroczyste zapalenie ...
Kierunek: Restauracja Przyszłości | Aktualny raport dotyczący praktyk zrównoważonego rozwoju w gastronomii, przygotowanych przez branżę – dla branży
Jaki jest stan polskiej gastronomii po doświadczeniu pandemii i główne kierunki zmian zachodzących w sektorze? Raport EIT Food „Kierunek: Restauracja ...
Biznes. 10 najlepszych Restauratorów – Kreatorów na podium, mimo wszystko
26 października 2021 roku na scenie konferencji MADE FOR Restaurant w Krakowie stanęło 10 TOP Restauratorów – Kreatorów, najbardziej twórczych, cenionych ...
W imię jedzenia, dobrych pieniędzy i dobra ziemi. Tworzymy restaurację przyszłości
Nie będziemy ściemniać. Restauracje są liderami w zanieczyszczaniu środowiska, ten biznes generuje masę śmieci. Ale jedzenie i gastronomię kochamy, dlatego ...
Restauratorze! Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT ,,Creators 2021”!
Zostań Kreatorem Roku i zdobądź stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT. Wyłonimy Cię z grona TOP 10 Restauratorów w trzystopniowych eliminacjach ...
Weź udział w kreatywnym warsztacie online liderów gastronomii – Kierunek Restauracja Przyszłości
Jaka będzie RESTAURACJA PRZYSZŁOŚCI? W jaki sposób restauratorzy mogą wprowadzić zrównoważone praktyki do swoich biznesów? Czy to się opłaca biznesowo ...
Krajobraz się zmieni, ziemniak pozostanie. Rozmowa z Magdaleną Kozłowską, dyrektor zarządzającą Aviko Polska
,,Żadnych zwolnień. Budujemy nową fabrykę w Belgii. Kontynuujemy inwestycje w Chinach. Działamy wierząc w to, że rynek gastronomii będzie się ...
Optymistyczna marka w czasach zarazy
Jaki jest teraz - po 2 latach pandemii profil restauratora? Czy i jak zmieniły się decyzje inwestorskie? Jakie działania wspierające ...
Czuły Cały Gaweł
Tylko najczulsi przetrwają. Gaweł Czajka wyjaśnia, jak zdobywa się sukces dobrymi emocjami. O gastroszczepionce, emocjonalnym zarządzaniu biznesem, kuchennej psychoterapii i ...
Nowa pandemiczna gastronomia. Co się zmieniło i co jeszcze przed nami? Rozmowa z Katarzyną Gruszecką-Spychałą, Wiceprezydent Gdyni ds. Gospodarki
Odwilż lokalnej gastronomii niewątpliwie potrzebuje wsparcia samorządu oraz mieszkańców. O to, jakie działania pomocowe dla restauratorów podejmuje Miasto Gdynia, Partner ...
Duże restauracje na straconej pozycji. Rozmowa z restauratorem, Arturem Jarczyńskim
W porównaniu z zagranicą, polska gastronomia ma bardziej pod górkę. Duże restauracje z sektora turystycznego są w najtrudniejszej sytuacji, a ...
Na rynku gastro zostali już tylko „FIGHTERZY”. Sprzedali nam 8 wskazówek i 6 błędów, które warto zapamiętać
To już rok trzęsienia ziemi na rynku gastro, który dzisiaj wygląda jak wielkie pobojowisko. Tegoroczna wiosenna edycja MADE FOR Restaurant ...
Dark kitchens – przyszłość gastro, czy wyjście awaryjne dla restauracji w razie kolejnego lockdownu?
Coraz więcej restauracji decyduje się na przekształcenie swoich konceptów gastronomicznych na wirtualne restauracje, m.in. ze względu na oszczędność czasu i ...
Z czego branża gastronomiczna może być dumna, a co powinna poprawić? – Rozmowa z Andrzejem Drusem z Instytutu Kulinarnego Transgourmet
Jak pandemia wpłynęła na polską gastronomię? Jak radzą sobie restauratorzy w kraju, a jakie koncepty dominują za granicą? Z czego ...
TOP 20 Restauratorów na wirtualnej scenie MADE FOR RESTAURANT 2021
Kanadyjski pisarz, Robertson Davies powiedział: ,,Nadzwyczajni ludzie potrafią przetrwać nawet w najgorszych okolicznościach, a dzięki doświadczeniom stają się jeszcze bardziej ...
Restauratorze! Zgłoś się po stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT “Fighters 2021”!
,,Zostań Fighter-em" roku i zdobądź stypendium biznesowe MADE FOR RESTAURANT. Wyłonimy Cię z grona TOP 20 Restauratorów w trzystopniowych eliminacjach ...
Stały i bezpieczny kontakt z Gośćmi dzięki platformie MojStolik.pl
,,Narzędzie MojStolik.pl pozwala sprawnie i komfortowo gospodarować systemem rezerwacji w czasie rzeczywistym. Zintegrujesz go ze wszystkimi możliwymi kanałami, jakimi kontaktują ...
Ludzie kupują oczami
Jasny komunikat z dobrym zdjęciem przyciągnie uwagę użytkownika. Ale tylko profesjonalna komunikacja wizualna jest w stanie na stałe podbić serca ...
2020 rokiem delivery: najlepsze praktyki w branży
Branżowi eksperci od lat zapowiadali wzrost znaczenia segmentu delivery, nikt jednak nie spodziewał się, że dostawa stanie się właściwie jedyną ...
Gastronomia w nowej normalności: jak poznać potrzeby klienta?
W trudnych czasach wiele się zmienia, ale są rzeczy, które są stałe. Twoi potencjalni klienci nadal mają swoje potrzeby, ale ...
Rozwój i praca w restauracji zgodnie z ideą Design Thinking
Gastronomia od wieków była znana ze swego nastawienia na klienta. Jak wykorzystać nowoczesne techniki projektowania do zgłębiania potrzeb gości restauracji? ...
TripAdvisor: z czym to się je?
TripAdvisor cieszy się uznaniem nie tylko wśród turystów, ale również lokalnych mieszkańców szukających inspiracji. To właśnie ci ostatni są w ...
Budowanie społeczności wokół restauracji – niezawodny sposób na przetrwanie w czasie pandemii
Budowanie relacji i nawiązywanie kontaktów pomaga przyciągnąć więcej ludzi do lokalu. Nic tak dosadnie jak lockdown nie udowodniło restauratorom, jak ...
#otwieraMY w Poznaniu. 7 pytań do Ziemowita Majewskiego, Prezesa Zarządu CITY 88 w Poznaniu
Czy warto zaryzykować i wziąć sprawy w swoje ręce? Coraz więcej restauratorów otwiera swoje obiekty i zaprasza do nich Gości, ...
Bunt, rewolucja, wojna, nowe realia czy wrócimy do starych zasad? Co dalej z polską gastronomią?
20 uczestników i 3 spotkania przy stole umacniające więzi środowiska gastronomicznego - MADE Travel FOR Liebherr dały nam odpowiedzi na ...
12 pozytywów, które pandemia wniosła w życie czołowych przestawicieli branży gastro – wbrew wszystkiemu
Niewątpliwie 2020 rok przejdzie do historii. Przewartościowaliśmy życie, podejmowalismy trudne decyzje i przekształciliśmy lub zamknęliśmy swoje biznesy. Jednak zatrzymanie pędzącego ...
ŚWIĄTECZNE WIZYTY RESTAURACJI W DOMACH GOŚCI. MojStolik.pl zaprasza do wspólnego stołu
MojStolik.pl tworzy bazar świąteczny on-line i zaprasza do udziału w wyjątkowej kampanii świątecznej. Poprzez szeroką komunikację ofert świątecznych oraz zestawów ...
„W te Święta zamawiam online!”. W Krakowie ruszyła interaktywna mapa z ofertą świąteczną
Miasto Kraków przygotowało kolejną inicjatywę, która ma pomóc lokalnym przedsiębiorcom stawić czoła skutkom pandemii i ograniczeniom, z jakimi muszą się ...
Wymiana wiedzy, rozwiązań i plany na rzeczywistość post-covid. Międzynarodowa debata szefów kuchni i gości
Jak będzie wyglądała rzeczywistość post-pandemiczna w gastronomii? Na co muszą przygotować się restauratorzy i szefowie kuchni? Jakie cechy powinien mieć ...
WODA I WINO – Jak zmieniły się preferencje gości? Co się dzisiaj opłaca i jak budować kartę napoi? Alkohole na wynos?
Kiedy restauracja może sprzedawać wino na wynos? Jak radzą sobie dostawcy wody, dostarczający produkty do niedziałającej branży hotelarskiej? Co zrobić ...
SZTUKA PRZETRWANIA W WOJENNEJ EKONOMII – II Konferencja Kryzysowa on-line MADE FOR Restaurant dla Gastronomii przeszła do historii
Sytuacja, w jakiej znalazła się obecnie polska i światowa gastronomia, jest najgorsza od kilkudziesięciu lat. Po wiosennym zamrożeniu branży HoReCa, ...
Polska gastronomia w czasach COVID-19. Co nas czeka? – Badania rynkowe
Jakie kroki należy podjąć, aby sprawnie zmienić model biznesowy w dobie kryzysu? Jakie zmiany w polskiej gospodarce i gastronomii wywołała ...
Stare nawyki i usługi kontra nowe potrzeby i możliwości – jak gastronomia odpowiada na rzeczywistość w 2020 roku
Gastronomia to papierek lakmusowy nastrojów społecznych i możliwości ekonomicznych rynku - mówi o tym, kim jesteśmy i czego potrzebujemy. Rozejrzyjmy ...
MASTER CLASS „Sztuka przetrwania”, 16 listopada 2020r. GASTRO, BADŹMY TEGO DNIA RAZEM!
II KONFERENCJA KRYZYSOWA DLA GASTRONOMII MADE FOR RESTAURANT ON-LINE 2020 MASTER CLASS „SZTUKA PRZETRWANIA”, 16 LISTOPADA 2020 R. GASTRO, BADŹMY TEGO ...
Wyjaśniamy niejasności związane z ograniczeniami wprowadzonymi na czas epidemii w lokalach gastronomicznych
Wzrost zachorowań na COVID-19 w okresie jesiennym nie tylko zahamował stopniowe łagodzenie ograniczeń sanitarnych, ale wręcz spowodował narzucenie nowych lub ...
Rynek gastronomiczny i turystyka kulinarna w obliczu pandemii
Nikt nie przypuszczał, że rok 2020 przyniesie tyle nieoczekiwanych zmian. Pandemia uderzyła w wiele sektorów gospodarki. Z ogromną siłą dotknęła ...
Rusza kampania informacyjna ODPOWIEDZIALNA RESTAURACJA – ODPOWIEDZIALNI GOŚCIE
Jak powstrzymać drugą falę pandemii w polskich restauracjach? Jak pomóc restauracjom utrzymać rentowność, przy czasem trudnych do wprowadzenia obostrzeniach? Jak ...
Jak dzieje się źle, trzeba działać, a nie załamywać ręce. Rozmowa z Hanną Wencką
Firmy dostarczające produkty i usługi dla restauracji oraz restauracje to naczynia powiązane. Jeśli tym drugim wiedzie się dobrze, ci pierwsi ...
Nowe Bistro Taste w Poznaniu
Poznańska restauracja Concordia Taste zmieniła się właśnie w Bistro Taste. To odpowiedź na sytuację wywołaną pandemią COVID-19 i nowe oczekiwania ...
Tylko poprzez współpracę, wymianę wiedzy i doświadczeń możemy rozwijać branżę gastronomiczną w Polsce. Rozmowa z Marcinem Derą
Sytuacja związana z pandemią COVID-19 pokazała, jak ważne jest abyśmy - jako branża, mówili jednym głosem, jednoczyli się i wspierali ...
Fuzja FOR Solutions i MojStolik.pl – odpowiedź na potrzeby restauracji, które muszą odnaleźć się w nowej rzeczywistości i odzyskać gości
FOR Solutions, znana na rynku HORECA agencja marketingu i doradztwa biznesowego, organizator największych konferencji w branży MADE FOR Restaurant, oraz ...
Może być już tylko lepiej…
Restaurator Artur Jarczyński i krytyk kulinarny Maciej Nowak w rozmowie z Agnieszką Małkiewicz o rewolucji, stratach, ludziach, o Polsce w ...
Ile restauracji się otworzy i jak zmieni się rynek gastro? Kryzysowa Konferencja MADE FOR Restaurant 2020 przyniosła odpowiedzi
W poniedziałek 18 maja rozpocznie się III etap odmrażania gospodarki, w ramach którego zniesione zostaje zawieszenie działalności lokali gastronomicznych. 64% ...
Poznań, Wrocław, Warszawa, Gdańsk, Gdynia, Sopot i Kraków. W jaki sposób te miasta planują wspierać lokalną gastronomię w pozyskaniu Gości?
Już w poniedziałek, 18.05 lokale gastronomiczne będą mogły ponownie otworzyć swoje drzwi dla gości. W związku z zamknięciem granic i ...
Uczymy się tańca w deszczu, który nie wiemy, jak długo będzie jeszcze padał
Koronawirus zbiera swoje żniwo, siejąc spustoszenie w branży HORECA. Niemalże cała gospodarka leci na łeb na szyję. Likwiduje się wciąż ...
„Sztuka Przetrwania i Nowego Otwarcia” – MADE FOR Restaurant 2020
Ogólnopolska Konferencja Kryzysowa dla Gastronomii MADE FOR Restaurant, odbywająca się 12 maja tego roku w formule on-line, to odpowiedź na ...
Zaplanuj już dziś spotkanie #RazemPrzyStole
Minął kolejny tydzień naszej izolacji. Za oknem słońce, w sercach nadzieja, a w głowach świadomość, że nawet najgorsze chwile kiedyś ...
MADE FOR Restaurant – „Sztuka przetrwania”. Pierwsza Ogólnopolska Konferencja Kryzysowa dla Gastronomii on-line, 12 maja 2020 r.
Sytuacja,w jakiej znalazła się branża gastronomiczna w czasie epidemii koronawirusa nie ma precedensu. Dlatego też brakuje wzorów zachowań w kryzysie ...
Witaj w kuchni Szefa! – najlepsi kucharze świata zapraszają gości do swoich domów. Oczywiście wirtualnie.
Makaron z osso bucco i mięsem według Massimo Buttury, nowojorski gulasz z kurczaka z czerwonym winem Erica Ripert’a czy boczek ...
Najem lokali restauracyjnych przy braku możliwości prowadzenia w nich działalności
Czy restaurator jest zobowiązany do płacenia czynszu za wynajmowany lokal nawet jeśli rozporządzeniem Ministra Zdrowia zawieszona została jego praca? Czy ...
Polish Gastronomy on Mission (Im)possible! #GastroPomaga
The gastro-business was hit hard in the coronavirus pandemic. Albeit itself in need, the industry supports those in need by ...
Misja specjalna polskiej gastronomii! #GastroPomaga
Choć przez epidemię koronawirusa branża sama chyli się ku upadkowi to pomaga potrzebującym karmiąc personel szpitali i punktów ratownictwa a ...
Jak przeorganizować pracę w restauracji podczas epidemii?
Organizacja pracy. Komunikacja. Kryzysowe menu. Higiena. Płatności. W piątek, 14 marca weszło w życie rozporządzenie, na mocy którego wszystkie restauracje, ...
Restauracja w nowej rzeczywistości. Jak zwiększyć bezpieczeństwo sanitarne w trakcie przygotowania, dowozu i odbiorów na wynos?
Bezpieczeństwo zawsze powinno być sprawą kluczową w prowadzeniu restauracji czy baru. W obecnym czasie znaczenie bezpieczeństwa Waszych Gości, pracowników i ...
SZTUKA PRZETRWANIA w czasach koronawirusa? Zapytaliśmy czołowych polskich restauratorów, jak sobie radzą i co czeka branżę HORECA w najbliższym czasie
Raport z Polski Pandemia koronawirusa rozprzestrzenia się na świecie w zastraszającym tempie. Jej skutki są zatrważające między innymi dla branży ...
Epokowe otwarcie kulinarnych wrót do historii!
Czy można za pomocą smaku przenieść się w czasie? Niby nieosiągalne, a jednak… W wyjątkowym koncepcie restauracyjnym EPOKA, mieszczącym się ...
UWAGA! Zmiana terminu MADE FOR RESTAURANT Kraków 2020
Informujemy, że w związku z wyjątkową sytuacją związaną z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2 w Polsce i Europie, mając na uwadze ...
Jak współpraca w branży oraz pomiędzy restauracjami wspiera filozofię less waste?
Odpowiedzialność jest duża. Restauracje uznane zostały za przedsiębiorstwa, które generują łącznie najwięcej odpadów żywnościowych, mimo że jednostkowo są producentami stosunkowo ...
Mistrzowie tymczasowych przyjaźni, psychoterapeuci, chemicy i powiernicy tajemnic w jednym – 6 lutego barmani obchodzą swoje międzynarodowe święto
Ich umiejętnościami, wyczuciem potrzeb i intencji oraz uważnością z powodzeniem mogliby podzielić się z kilkoma innymi profesjonalistami. Potrafią jednocześnie aktywnie ...
To był rok pełen rekordowych wyników i przełomowych momentów
MADE FOR Restaurant stało się w 2019 roku największą biznesową platformą networkingową dla branży gastronomicznej w Polsce. To wynika z ...
Zmiany w przepisach dla przedsiębiorców – sprawdź, co musisz wiedzieć prowadząc swój biznes
Część zmian w przepisach dla przedsiębiorców weszła w życie z dniem 1 stycznia 2020 r., jednak to nie wszystkie nowości, ...
Bardzo czysta gra. [WYWIAD z Wojciechem Chojnickim]
To zagadka. Tak właśnie myślałam o sukcesie biznesowym tej firmy w Polsce, ale tylko do czasu tej rozmowy, kiedy przemknęła ...
Tygiel gastronomicznej kultury i biznesu na MADE FOR Restaurant w Warszawie
Wielka Brytania, Chile, Ukraina, Słowenia, Rumunia, Francja, Włochy i Polska to kraje, z których pochodzili eksperci warszawskiej edycji MADE FOR ...
Praski Koneser – kulinarny fenomen stolicy. 15 restauracji, 250 potraw, 1000 miejsc siedzących, 10 barów, 40 aromatycznych kaw i wiele, wiele więcej.
Na rodzinny brunch, biznesową kolację, romantycznego drinka i zabawę do rana… Pod względem różnorodności oraz jakości oferty gastronomicznej i rozrywkowej ...
Polska kuchnia w wielkim świecie. [WYWIAD z Jolantą Jurkowlaniec]
Lata biedy, niedostatku, a następnie zachłyśnięcie się gastro-globalizacją. Polska kuchnia na nowo staje się doceniana nie tylko przez nas, ale ...
Nie planujesz? Przygotuj się na porażkę! [Wywiad z Ciprianem Nicolescu]
Praca połączona z pasją to cel i marzenie wielu, szczególnie w branży gościnności. Jednak bez porządnych biznesowych fundamentów, szanse na ...
Polska wódka na salonach. Rozmowa z Piotrem Popińskim.
Hiszpanie mają swoje tapas, Włosi aperitivo, a Polacy zakąski. Te smaczne przekąski o słowiańskim rodowodzie są świetnym pretekstem i wstępem ...
Tworzenie konceptów gastronomicznych jest jak układanie puzzli. O zarządzaniu blisko 40 lokalami gastronomicznymi w Polsce i na Ukrainie rozmawiamy z Dmytro Borysovem.
Właściciel prawie 40 restauracji na Ukrainie i w Polsce, w tym mokotowskiej Kanapy. Biznesmen, którego podejście do inwestycji gastronomicznych opiera ...
Ważniejsze od bycia lepszym, jest bycie innym. O trendach, turystyce kulinarnej i skutecznej komunikacji na linii restaurator-gość rozmawiamy z Niko Slavnikiem.
Chęć zaspokojenia głodu to dopiero któryś z kolei powód, dla którego chodzimy do restauracji. Ważniejsza jest intrygująca historia, wyjątkowość i ...
Gdyńska grywalizacja liderów gastronomii – relacja
W pochmurny, ale mocno pachnący morzem poniedziałek, 21 października br., Gdynia zmieniła się w tętniącą życiem stolicę gastronomicznych innowacji. Restauratorzy, szefowie ...
Chcesz zostać The Best Chefem? Wiemy jak to zrobić!
Jaki jest prawdziwy The Best Chef? Co stoi za sukcesem tych najlepszych i najbardziej cenionych w branży? Co robić, żeby ...
Musimy połączyć siły, by uwrażliwiać rynek gastronomiczny
Takim wnioskiem zakończyło się kolejne spotkanie restauratorów w ramach inicjatywy MADE Travel FOR Liebherr. Tym razem, w gronie restauratorów, w ...
Food & Art & Technology podczas Europejskiego Kongresu Gastronomicznego w Krakowie
Kraków, który w 2019 roku ogłoszony został Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej, przyciąga branżę na kolejne wydarzenie. Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & ...
Awangarda, ekstrawagancja i rewolucja w świecie win. Czy warto wprowadzić innowacyjne wina do restauracji?
Innowacyjne wina pozwalają wyróżnić się danej restauracji na tle innych. Wprowadzenie ich do restauracji wiąże się jednak z pewnymi zmianami ...
INTERNATIONAL INTERCHANGE – międzynarodowa wymiana wiedzy i kontaktów w branży restauracyjnej – już 18 listopada, po raz pierwszy w Polsce.
Jesienią wyjątkowe i różnorodne postaci świata gastronomii m.in. z Włoch, Niemiec, Rumunii, Hiszpanii, Polski, Ukrainy, Wielkiej Brytanii, Francji i Słowenii ...
Stacja Food Hall w Gdańsku. Dajemy szansę talentom
Polska gastronomia na przestrzeni lat fascynowała, zachwycała i nie raz zaskakiwała. Jej dynamiczny rozwój intrygował zagranicznych inwestorów, którzy zaczęli dostrzegać ...
Water pairing, czyli jak dobierać wodę do posiłku
Woda w biznesie gastronomicznym to podstawa. Co warto o niej wiedzieć i dlaczego jest tak ważnym elementem w kuchni? Zapytaliśmy ...
Gastronomiczna prowokacja jesienią dotrze na Pomorze. Z jakim skutkiem?
Warsztaty, eksperymenty, gry i konsultacje na żywo, interaktywna strefa partnerów i biznes party - nowa formuła MADE FOR Restaurant już ...
Niewinni Czarodzieje 2.0 wkraczają do akcji, czyli co się dzieje, jeśli nie umiesz powiedzieć dość pracując od 25 lat w gastronomii…
O kolejnych otwieranych konceptach gastronomicznych, przyjaźni w biznesie, pasji, która nie pozwala zwolnić, codziennych wyzwaniach, które wymuszają ciągły rozwój i ...
Innowacje w gastronomii – wrocławska edycja MADE FOR Restaurant już za nami.
Po krakowskiej edycji specjalnej, tym razem spotkaliśmy się z wrocławskimi restauratorami w gościnnych progach hotelu DoubleTree by Hilton. Miasto Wrocław, ...
Smakowe prowokacje w wykonaniu wrocławskich szefów i barmanów już w czerwcu. Zapraszamy!
Ruszyły przygotowania i rejestracja na Business Party „Innowacje Prowokacje” dla dolnośląskich liderów branży gastronomicznej. Zero waste, vege czy może lokalność ...
Relacja z DineART 2019. Dzień ze Sztuką wokół stołu by Ambition
Pełne doznanie kulinarne to forma sztuki, składająca się z trzech aktów – Good Food, Good Design i Good Experience. Przekonali ...
Z Wrocławia do Barcelony – rusza konkurs, który przeniesie Cię w świat wielkiej gastronomii.
„Kierunek: Barcelona! Opowiedz nam o innowacjach w Twojej restauracji i w nagrodę spotkaj się z najlepszymi szefami kuchni na świecie ...
Winna rzeczywistość na konferencji MADE FOR Restaurant we Wrocławiu
O tym czy wina naturalne, biodynamiczne, eko i wege to chwilowa moda, czy jednak „must have” będziemy dyskutować już 24.06 ...
Festiwal „GOOD LIFE”. Gdzie sztuka łączy się z jedzeniem, designem i doświadczeniem.
Kiedy wydarzenie kulinarne staje się jednym z tematów wiodących podczas najważniejszego festiwalu designu w Polsce - wiedz, że to czas ...
BARDZO wyjątkowi goście czyli dzieci w kuchni hotelowej!
Myślicie, że dzieci w restauracji zamawiają tylko frytki, pizzę i popijają to niezdrową kolą? Nic bardziej mylnego. Jak wynika z ...
„Kulinarny spisek kryminalny” i „rock-and-roll’owa” włoska szefowa kuchni na MADE FOR Restaurant we WROCŁAWIU.
Jak wykorzystać gastronomiczny boom, aby skutecznie zbudować swoją markę w kraju i zagranicą? O innowacyjnym i „rock-and-roll’owym” podejściu do biznesu opowie Isabella Potì, head chef i partner ...
Czy hasło „warto rozmawiać” ma zastosowanie również w gastronomii? Według nas odpowiedź zawsze powinna brzmieć „tak”!
Dla zespołu MADE FOR Restaurant krakowska konferencja (12.04.2019 r.) rozpoczęła się już w wieczór przed wydarzeniem. Dzięki uprzejmości Radosława Fronca ...
Prowokacja, czy innowacyjna inspiracja podczas MADE FOR Restaurant w Krakowie?
12 kwietnia br. Kraków znów przez chwilę był stolicą Polski, tyle że… gastronomiczną. W Centrum Kongresowym ICE spotkało się prawie ...
Finałowe odliczanie. Wspólna konferencja MADE FOR Restaurant i Miasta Kraków już za kilka dni.
12 kwietnia br. odbędzie się specjalna edycja konferencji gastronomicznej MADE FOR Restaurant pod hasłem: „Innowacje – biznes czy prowokacja?”. To ...
Kraków został Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej – ten tytuł zobowiązuje. A jakie plany wiążą się z otrzymaniem tego miana? Znamy odpowiedź na to pytanie!
Kraków, z tytułem Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019, otwiera drzwi do kulinarnej współpracy. Pożądana destynacja wśród miłośników jedzenia oferuje w ...
Nowy punkt programu konferencji MADE FOR Restaurant!
INNOWACJE – PROWOKACJE to wieczorny koktajl, którego bohaterami będą opowieści i przekąski 6 wybitnych szefów kuchni, prowokacyjne drinki od 3 ...
Jakuba Janickiego „Pomarańczowe refleksje”…
Niektórzy dzielą wina na czerwone i białe. Inni na francuskie i resztę świata. Jedni są fanami win polskich, inni uważają, ...
Niedoceniana siła podświadomości? Polska gastronomia zaczyna otwierać się na zagadnienia związane z gastrofizyką.
Gastrofizyka to tajemnicze hasło, które pozornie wydaje się bardzo odległe i nieprzydatne przeciętnemu restauratorowi. Dzięki szczegółowym badaniom wiemy jednak, że ...
Kulinarne okno na świat – FOR Solutions łączy siły z The Best Chef!
The Best Chef to projekt, którego celem jest prezentowanie i przybliżanie szerszemu gronu sylwetek najlepszych Szefów Kuchni na świecie. Dzięki ...
Spotkania ponad podziałami przy jednym stole. Startuje druga edycja projektu MADE Travel FOR Liebherr.
Kilku różnych restauratorów. Kilka często sprzecznych koncepcji biznesowych. Kilka wizji i wizjonerów. Czy posadzenie ich przy wspólnym stole i sprowokowanie ...
Niestety w gastronomii przetrwają tylko ci, którzy innowacji się nie boją! Zła wiadomość? Zobaczymy!
Już za miesiąc pierwsza w tym roku i do tego specjalna edycja konferencji MADE FOR Restaurant, organizowana przy współpracy z ...
Być kobietą… I to jaką! Najlepszą na świecie według The World’s 50 Best Restaurants.
Pewien dziennikarz powiedział jej kiedyś, że tańczy lepiej niż gotuje. Na szczęście gotować nie przestała, a nawet z jeszcze większą ...
Innowacje, technologie i rewolucje. FOR Solutions po Madrid Fusión inspiruje polską branżę gastro.
Światowa kuchnia, wyjątkowe projekty, nowatorskie pomysły, biznesowe rozwiązania, trendy, technologie i przede wszystkim…ludzie. To wszystko znaleźliśmy w styczniu na MADRID ...
Ana Roš – najlepsza na świecie szefowa kuchni na konferencji w Krakowie.
To będzie specjalna edycja MADE FOR Restaurant. Przygotowywana w ścisłej współpracy z miastem Kraków, które otrzymało tytuł Europejskiej Stolicy Kultury ...
PRACA w FOR Solutions – Specjalista do działań PR & Kreowania Wydarzeń
FOR Solutions zaprasza do współpracy kreatywnego, dobrze zorganizowanego i doświadczonego SPECJALISTĘ do działań Public Relations & Kreowania Wydarzeń ...
Nowe otwarcie! Od dziś mówcie do nas FOR Solutions 🙂
FOR Solutions to nowa marka w obszarze marketingu, działań PR i kreatywnych „eventów” w branży HORECA. Powstaje na drodze ewolucji ...
Kulinarno – biznesowe kolacje MADE Travel by Liebherr.
MADE przyświeca idea łączenia kulinarnej kreatywności z silnymi podstawami biznesowymi. Specjalizujemy się w organizacji kampanii marketingowych, wydarzeń oraz projektów edukacyjnych ...
300 gramów serca – czy tyle wystarczy, aby z sukcesem prowadzić restaurację?
„Dobry kelner powinien przede wszystkim znać kartę win i menu.” „Facebook to klucz do marketingu każdej restauracji.” „Pracownicy odchodzą, bo ...
Dr Irena Eris Tasty Stories – Różnorodność w życiu, jedność w kuchni cz. II
Wzruszenie, niedowierzanie i podziw - takie emocje towarzyszyły daniom serwowanym przez trzy wyjątkowe kobiety, szefowe kuchni - Agnieszkę Wilbrandt, Sylwię ...
Kilka bezdyskusyjnych powodów, dla których warto dołączyć do MADE Restaurant w Gdyni już 28.11.2018!
Powód pierwszy: Glokalny wymiar edukacji gastronomicznej w Polsce. Platforma edukacyjna MADE Restaurant (https://maderestaurant.pl/konferencja-gastronomiczna-gdynia/) otwiera Polskę na świat –wydarzenia w poszczególnych ...
MADE RESTAURANT Wrocław za nami. Czy istnieją uniwersalne recepty, jak być 3 kroki przed w biznesie gastronomicznym?
29.10.2018r. hotel Double Tree by Hilton we Wrocławiu zmienił się w gastronomiczne centrum Dolnego Śląska. Na wydarzeniu MADE Restaurant spotkało ...
MADE Restaurant rusza w ŚWIAT
Japonia, Hiszpania, Rosja, Norwegia i oczywiście Polska - to kraje, z których pochodzą eksperci dwóch nadchodzący konferencji MADE RESTAURANT we ...
W niecodzienny sposób o biznesowej codzienności. Rusza nowy projekt: MADE Travel by Liebherr.
Podróże kształcą, inspirują i poszerzają horyzonty również w branży HORECA. Idea szytych na miarę podróży kulinarnych MADE Travel to przełożenie ...
Wyjątkowa XI Gala Wine&Food Noble Night już 13.10.2018.
Niecały miesiąc dzieli nas od tegorocznej, XI Gali Wine&Food Noble Night, która odbędzie się 13 października 2018. Organizatorem konkursu jest ...
MADE Restaurant – najważniejsza i najbardziej merytoryczna biznesowa konferencja gastronomiczna już 29.10.2018 we Wrocławiu!
Po wiosennych spotkaniach w Poznaniu i Krakowie, przyszedł czas na jesienną odsłonę projektu. Już 29.10.2018 we Wrocławiu spotkają się ci ...
DineART. Sztuka wokół stołu | Relacja z wydarzenia 5.09.2018
Całość jest czymś więcej niż tylko prostą sumą elementów. Przekonaliśmy się o tym podczas wrześniowej inauguracji projektu DineART - Sztuka ...
Powracają Tasty Stories by Dr Irena Eris…
Różnorodność w życiu, jedność w kuchni. Po raz drugi Hotele SPA Dr Irena Eris, w ramach unikatowego projektu kulinarnego Dr ...
DineART. Sztuka wokół stołu
DineART - impresjonizm, kubizm, pop art, sztuka, emocje… Rusza nowy projekt, który wprost łączy sztukę z estetyką użytkową: unikalny, pionierski ...
Małopolska gastronomiczna Liga Mistrzów.
18 czerwca 2018 roku w Krakowie odbyło się drugie już spotkanie w ramach biznesowej platformy gastronomicznej MADE RESTAURANT. W tym ...
Zapraszam do współpracy realizatora/kę projektów marketingowych MADE
Pracując wokół stołu, restauracji i ludzi związanych z jedzeniem lubimy wychodzić poza granice własnych możliwości, emocji, nudy, codzienności i Polski ...
Cienka czerwona linia w gastronomii…
Biznesowa platforma gastronomiczna MADE RESTAURANT po raz drugi zawita do Krakowa już 18 czerwca. Spotkanie odbędzie się pod hasłem „BĄDŹ ...
MADE zaprasza do wspólnej przygody i pracy Koordynatora ds. PR i Eventów w branży HORECA
MADE zaprasza do wspólnej przygody i pracy. Koordynatora ds. PR i Eventów w branży HORECA Będzie nam ze ...
Skuteczność i nowa jakość w gastronomii – kluczowe czynniki sukcesu. Relacja z Targów EuroGastro w Warszawie
Spójna strategia marketingowa, zmiany w prawie pracy i RODO, skuteczny manager, nowa jakość w serwisie, trendy w polskiej i światowej ...
Bądź 3 kroki przed i zarabiaj – konferencja MADE RESTAURANT w Poznaniu
Nowi kelnerzy, opanowanie finansów restauracji, zmiany w prawie pracy, skuteczny marketing, oswajanie fine diningu. To tylko część tematów, które zespół ...
BĄDŹ 3 KROKI PRZED I ZARABIAJ – pierwsza w tym roku konferencja MADE RESTAURANT odbędzie się w Poznaniu!
Po sukcesach zeszłorocznych spotkań liderów gastronomii w Warszawie, Krakowie, Gdańsku i Wrocławiu czas na kolejne pełne wiedzy i okazji do ...
Poskramiamy finanse i walczymy o nową jakość obsługi w Polskich restauracjach na Targach EuroGastro!
W tym celu specjalnie na targi przygotowaliśmy aż dwa różne wydarzenia: minikonferencję „Bądź 3 kroki przed i zarabiaj” oraz szkolenie ...
Wine&Food Noble Night – największa w Polsce magiczna restauracja
Witek Iwański, Marcin Filipkiewicz, Łukasz Budzik to wybitni polscy szefowie kuchni i finaliści poprzednich edycji konkursu Wine&Food Noble Night! Kto ...
NOWI KELNERZY – DO USŁUG [relacja]
Oficjalnie ruszyła ogólnopolska kampania „Do usług – Nowi kelnerzy” mająca na celu promocję zawodu kelnera. Oto wynik burzliwej debaty, na ...
W którym kierunku pędzi polska i światowa gastronomia? [RAPORT MADE – cz. I – Świat]
RAPORT RYNKOWY MADE 2018 - Inauguracja W którym kierunku pędzi polska i światowa gastronomia? Warszawa, 02.02.2018 - Zespół MADE ...
GASTRONOMIA na biznesowym TOPIE – relacja z konferencji MADE Restaurant we Wrocławiu
KONFERENCJA „ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ I ZARABIAJ” WE WROCŁAWIU ZAKOŃCZONA REKORDOWĄ FREKWENCJĄ I WYJĄTKOWO POZYTYWNYM ODBIOREM ...
Zatrudniaj, angażuj i zarabiaj! Konferencja MADE Restaurant we Wrocławiu [zapowiedź]
„Zatrudniaj, angażuj i zarabiaj” – konferencja MADE RESTAURANT w ramach kampanii „Jesteśmy DO USŁUG” już 13 listopada we Wrocławiu. Wrocław, ...
Raz sobie odpuścisz, to będziesz odpuszczać całe życie [wywiad z Justyną Słupską Kartaczowską]
„Za każdym razem powtarzam, że wszystko ma być zrobione, jak najlepiej potrafisz, bo jak sobie raz odpuścisz, to potem będziesz ...
ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ I ZARABIAJ – relacja z konferencji MADE RESTAURANT w Gdańsku
Konferencja szkoleniowa MADE RESTAURANT w Gdańsku już za nami! 4 października w Europejskim Centrum Solidarności prężnie działający, trójmiejscy praktycy mieli ...
Jak okiełznać Millenialsów? [wywiad z Justyną Zdunek]
W ramach spotkań lokalnych i konferencji MADE Restaurant rozmawiamy z właścicielami i kadrą zarządzającą najwybitniejszych lokalnych restauracji. W Gdańsku niewątpliwie ...
Szef kuchni to też manager [wywiad z Przemysławem Woźnym]
MADE RESTAURANT w Trójmieście to kolejne już regionalne spotkanie liderów branży HORECA, tym razem w gronie przedsiębiorców, managerów i szefów ...
Gastronomia rozwija się w zawrotnym tempie
Gastronomia rozwija się w zawrotnym tempie. Oto wyniki badań. W Inn Poland czytamy „Polacy ruszyli w miasto, tak dobrych czasów ...
Tasty Stories czyli kolacja na łonie natury
W sobotę 16 września uroczystą kolacją „Flora i Fauna” w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój zakończyła się pierwsza ...
Nowe rozwiązanie dla branży HoReCa dostępne już od 2 października
Długo wyczekiwany, autorski PROGRAM MADE PROGRESS startuje już 2 października tego roku. Mówimy o kameralnym, elitarnym programie rozwojowym dla menedżerów ...
Konferencja ZATRUDNIAJ, ANGAŻUJ, ZARABIAJ w Krakowie – relacja
Pierwsza konferencja szkoleniowa MADE RESTAURANT w ramach kampanii DO USŁUG odbyła się w Krakowie i co ciekawe, okazała się sukcesem ...
Persony marketingowe – czy wiesz kim jest Twój klient?
Kim jest persona? Czy znasz potencjalnego gościa swojej restauracji? Czy wiesz komu serwujesz posiłek? Czy wiesz czego oczekuje i ...
Restauratorzy o braku pracowników (relacja)
Stanowisko czołowych polskich restauratorów w temacie: "Dramat, nie ma ludzi do pracy w gastronomii! Czy rzeczywiście?". Relacja z naszego wydarzenia ...
Dekalog dochodowej restauracji (relacja)
Dekalog dochodowej restauracji według Marcina Wachowicza i zespółu MADE powstał na śniadaniu biznesowym inaugurującym kampanię informacyjno-edukacyjną „DO USŁUG”, które odbyło ...